Ogród Różą malowany
Re: Ogród Różą malowany
Twój ogród jest jakby stworzony dla wiosny - wszystko kwitnie
Pooglądam go również w późniejszych miesiącach, pewnie latem tez będzie piękny 
Pozdrawiam - Dosia
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=67157
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=67157
- dorotka350
- -Moderator Forum-.

- Od: 26 maja 2014, o 20:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Elwi Keukenhof biorę w ciemno
... Marudzisz, a przecież wszystkie wyglądają pięknie
A pomyłki...cóż trafiają się u wszystkich, ale Tobie na szczęście trafiły się same ładne pomyłki
Chciałabym trafiać na takie pomyłkowe tulipany. Mnie zamiast różowych trafiają się czerwone
Nie mam mądrej rady jak oznaczyć je po kwitnieniu
Niektóre etykiety już mi poginęły i niestety te, które zakwitną niebawem będą nn.
A pomyłki...cóż trafiają się u wszystkich, ale Tobie na szczęście trafiły się same ładne pomyłki
Chciałabym trafiać na takie pomyłkowe tulipany. Mnie zamiast różowych trafiają się czerwone
Nie mam mądrej rady jak oznaczyć je po kwitnieniu
-
Pashmina2006
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Ciekawe czemu Ice wybarwił się bardziej na biało. Ale i tak jest piękny. Ja tam myślę że wszystko co powyżej pokazałaś jest BARDZO udane
.
- Elwi

- Od: 1 lis 2013, o 19:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu - sweety jesteśmy bratnimi duszami jak mawiała Ania z Zielonego Wzgórza - moją pierwszą miłością również były irysy. Nadal je uwielbiam. Jednak serce nie sługa i ... tulipany zawojowały mnie kompletnie
Moni - Alania Ice Cream jest dziwnym tulipanem... W ubiegłym roku nie rozwinął się do końca, cały czas wyglądał jak pucharek z lodami
W tym roku natomiast formy pucharka nie było w ogóle
od razu rozwinął się do końca. W takiej formie trwa bez zmian już od kilku dni (nie narzekam
)
Aniu - Annes 77 Finola rzeczywiście do schrupania
Dokupię więcej cebulek tej jesieni. Marzy mi się cały szpaler.
Aniu - anabuko1 tulipanów w ogrodzie zmieści się naprawdę dużo. Ja je wtykam w każde wolne miejsce na rabacie. Pomysł, żeby je posadzić na rabacie hostowej, świetny
akurat młode liście hosty zakryją zasychające liście tulipanów.
Aniu - aneczka1979 dziękuję
Czasem tak bywa, że trzeba coś zobaczyć na żywo, żeby się przekonać, co tak naprawdę nam się podoba... Niechciane cebule na pewno znajdą amatorów, wiele osób gustuje w tych kolorach.
Grażynko - kogra dziękuję
Też uwielbiam wszystkie odcienie różu, lila, fioletu. Przyznaję się jednak, że rok 2015 przyniósł u mnie fascynację kolorami budyniowymi i zakochałam się w odmianach typu Casablanca u Alanii
Jadziu - Jakuch dziękuję za dobrą radę, kolorowe nitki to jest to
Jolu - jol_ka widzisz jak to jest - stawiamy sobie poprzeczkę wysoko, stąd nasze niezadowolenie
Byłam u Ciebie i Twoje narcyzy wyglądają obłędnie
Swoją drogą, może to dobry pomysł, żeby kupować cebule na kilogramy?
Dosia - Dobrosia witam cię serdecznie w moim Ogrodziu
zapraszam częściej
Dorotko- dorotka350 oj tam, zaraz "marudzisz".... po prostu mam wysokie oczekiwania
Pomyłki trafiają mi się tak jak i wszystkim, raz lepsze, raz gorsze... W domu mam bukiet z tulipanów pomarańczowo-czerwonych, ścięłam od razu, żeby mi nie szpeciły rabaty
O nn-ki się nie martw, może uda się je rozpoznać bez etykiet.
Madziu - Pashmina też mnie zaskoczył
Specjalnie sprawdzałam na necie czy to na pewno on, ale tak, w takiej formie też występuje.
Długi weekend (który nie był wcale taki długi) nie dał mi możliwości wyżycia się w ogrodzie, bo pogoda była sami wiecie jaka....
Jednak wczoraj zrobiło się słonecznie i pognałam cykać foty ukochanym tulipankom. I tak oto wygląda Keukenhof spod Szyndzielni

Rozkwitły Apricot Beauty:

Angelique już za chwilę

Finola nadal czaruje

Ice Cream w zeszłym roku:

A w tym od razu taki:

Rem's Favourite nareszcie ma maziaje jak trzeba

Rozkwitły Holland Beauty, nie wiem jeszcze co o nich sądzić:

Beau Monde - z małych zrobiły się średnie

Fancy Frills

Page Polka

Purple Flag

Moni - Alania Ice Cream jest dziwnym tulipanem... W ubiegłym roku nie rozwinął się do końca, cały czas wyglądał jak pucharek z lodami
Aniu - Annes 77 Finola rzeczywiście do schrupania
Aniu - anabuko1 tulipanów w ogrodzie zmieści się naprawdę dużo. Ja je wtykam w każde wolne miejsce na rabacie. Pomysł, żeby je posadzić na rabacie hostowej, świetny
Aniu - aneczka1979 dziękuję
Grażynko - kogra dziękuję
Jadziu - Jakuch dziękuję za dobrą radę, kolorowe nitki to jest to
Jolu - jol_ka widzisz jak to jest - stawiamy sobie poprzeczkę wysoko, stąd nasze niezadowolenie
Dosia - Dobrosia witam cię serdecznie w moim Ogrodziu
Dorotko- dorotka350 oj tam, zaraz "marudzisz".... po prostu mam wysokie oczekiwania
O nn-ki się nie martw, może uda się je rozpoznać bez etykiet.
Madziu - Pashmina też mnie zaskoczył
Długi weekend (który nie był wcale taki długi) nie dał mi możliwości wyżycia się w ogrodzie, bo pogoda była sami wiecie jaka....
Jednak wczoraj zrobiło się słonecznie i pognałam cykać foty ukochanym tulipankom. I tak oto wygląda Keukenhof spod Szyndzielni

Rozkwitły Apricot Beauty:

Angelique już za chwilę

Finola nadal czaruje

Ice Cream w zeszłym roku:

A w tym od razu taki:

Rem's Favourite nareszcie ma maziaje jak trzeba

Rozkwitły Holland Beauty, nie wiem jeszcze co o nich sądzić:

Beau Monde - z małych zrobiły się średnie

Fancy Frills

Page Polka

Purple Flag

-
Pashmina2006

- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
W każdej formie jest fantastyczny. W sumie fajnie że Ci się zmienił. Masz takie 2w1
.
Maziaje Rem's Favourite są po prostu rewelacyjne. Szybko zapisuję odmianę.
Maziaje Rem's Favourite są po prostu rewelacyjne. Szybko zapisuję odmianę.
- nifredil

- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Elwi, z każdą twoją sesją tulipanową obśliniam klawiaturę
i wzdycham do monitora.. To nie sztuka nasadzić pięknych tulipanów, sztuka zrobić im niesamowite zdjęcia: grupowe i portrety wprawiają w zachwyt 
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
A więc masz Fancy Frills? Jeju, jakie one cudne. Kupiłam je w Skierniewicach i to chyba właśnie one okazały się rozpoznanymi przez ciebie Aquila ! No nic, kupię jesienią jeszcze raz i może w końcu trafię.
Kochana Elwi
zajrzyj do mnie, bo zostawiłam tam dla Ciebie nową zagadkę. A nuż znowu Ci się uda?
Kochana Elwi
- aneczka1979

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Page polka jest obłędna! Jak i reszta zresztą.
Trochę mnie zmartwił kolor Twoich tulipanów Angelique, bo moje jakoś znacznie ciemniejsze, choć pokrój kwiatu bardzo podobny.
uwielbiam Twoje Keukenhof spod Szyndzielni i upominam się o zdecydowane więcej!!!
uwielbiam Twoje Keukenhof spod Szyndzielni i upominam się o zdecydowane więcej!!!
-
jol_ka
- 1000p

- Od: 27 lip 2007, o 12:01
Elwi cudne te Twoje tulipany
Finola i Rem's Favourite
Finola i Rem's Favourite
Pozdrawiam Jola
jo_linki
jo_linki
- dorotka350
- -Moderator Forum-.

- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Elwi Rem's Favourite
Oj, śliczne ma te mazaje...A Holland Beauty mają bardzo ciekawy kolorek...dodałam kolejne do jesiennej listy. Jak będę zaglądała do wszystkich zaprzyjaźnionych ogrodów, to wkrótce pójdę z torbami
Nie dość, że zawsze wypatrzę jakąś różaną piękność, którą koniecznie muszę mieć to mój apetyt na kolejne ogrodowe chciejstwa ciągle rośnie...Ogród ciasny coraz bardziej, a ja znów łakomym okiem zaczynam patrzeć na trawnik
Nic dobrego z tego nie wyniknie...ani dla portfela, ani dla trawnika 
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
No cudności te tulipanki Twoje.
Masz rację Elu
tulipanków w ogrodzie można zmieścić dużo.Ja też wtykam , gdzie się da. A na rabacie hostowej ,,mam jeszcze dużo miejsca.
Z przyjemnością będę na jesieni je poszukiwać, wybierać i kupować nowe tulipanki.I coraz bardziej podoba mi się sadzenie gęstymi kępkami
Masz rację Elu
Z przyjemnością będę na jesieni je poszukiwać, wybierać i kupować nowe tulipanki.I coraz bardziej podoba mi się sadzenie gęstymi kępkami
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Elwi zaniemówiłam
Cudne tulipany
Odmiany wyjątkowe,zachwycam się przy kawce
Finola i Rem's Favourite obłędne
Finola i Rem's Favourite obłędne
Elwi, dałaś pokaz z tymi tulipanami:) Przepiękne, szczególnie te odcienie fioletu.
Mówisz, że Angelique numer 1....Właśnie w ubiegłym roku naczytałam się o nich na forum i kupiłam chyba ze 20 szt. jako must have. No i rozczarowały mnie - małe, blade, bez wyrazu. Albo cebulki były słabe, albo stanowisko. Inne tulipany wyszły dobrze (bardzo spodobały mi się białe - dosłownie świecą wieczorem) i zestawienie prawie czarnego fioletu z żółtawym kremem.
Ale u ciebie te tulipany to już widowisko, jednak one dopiero w takiej masie robią efekt. I są wdzięczne, bo jednak całkiem długo kwitną, szczególnie, gdy wiosna jest chłodna. Co do brzydkich żółknących potem liści - sadzę je w różach i za bukszpanami, więc ich nie widać.
Pozdrawiam:)
Mówisz, że Angelique numer 1....Właśnie w ubiegłym roku naczytałam się o nich na forum i kupiłam chyba ze 20 szt. jako must have. No i rozczarowały mnie - małe, blade, bez wyrazu. Albo cebulki były słabe, albo stanowisko. Inne tulipany wyszły dobrze (bardzo spodobały mi się białe - dosłownie świecą wieczorem) i zestawienie prawie czarnego fioletu z żółtawym kremem.
Ale u ciebie te tulipany to już widowisko, jednak one dopiero w takiej masie robią efekt. I są wdzięczne, bo jednak całkiem długo kwitną, szczególnie, gdy wiosna jest chłodna. Co do brzydkich żółknących potem liści - sadzę je w różach i za bukszpanami, więc ich nie widać.
Pozdrawiam:)
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Cudne, cudne, cudne...... 
Budyniowe owszem, ale też w zestawie z fioletami.
Budyniowe owszem, ale też w zestawie z fioletami.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Odwiedzam moje ulubione Keukenhof spod Szyndzielni
No jest świetnie, coraz ładniej
Zapisałam sobie przy okazji parę chciejstw
Zrujnujesz mnie przez te zdjęca
Ale Van Eijk u mnie jest zupełnie inny, jakiś blady, zamorzony, podsuszony i mało atrakcyjny...
No jest świetnie, coraz ładniej
Ale Van Eijk u mnie jest zupełnie inny, jakiś blady, zamorzony, podsuszony i mało atrakcyjny...