Mój ogród wśród łąk część 4
- cyma2704
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój ogród wśród łąk część 4
Pięknie las pokazałaś, zazdroszczę spaceru. Córcia z pieskiem szczęśliwa. 

- Eliza52
- Od: 7 wrz 2014, o 11:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Małgosiu byłam razem z Wami na spacerze w lesie. Nawet słyszałam świergot ptaków, pełny luz, fajnie 

Pozdrawiam Ela
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Uwielbiam las wiosną! Miły spacer, fajne zdjęcia! 

Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- mati1999
- 1000p
- Od: 3 maja 2013, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A ja tak dawno nie byłem w lesie
samemu nie chce mi się chodzić a nikt nie chce... A warto no nie ?
Najlepiej tak w lecie po deszczu albo wieczorem 

-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Witam serdecznie w poniedziałek. Z rana popadało, roślinki podlane, chwasty mają się dobrze, rosną jak grzyby po deszczu....tak jak moja trawa, bo kosiarka nadal w serwisie
. Nie mogę patrzeć na moją łąkę, aż mi się płakać chce.
Tulapku - Las jak las...wszędzie piękny.
Marysiu - Ten piesek to Mika. Jest u nas od siedmiu lat, rzadko ją pokazuję, bo ją trudno sfotografować. Jest bardzo żywotna, a na mój widok to odprawia takie tańce, że ciężko ją uchwycić. To nasz alarm numero uno. Nikt się nie przeciśnie ...wszystkich i wszystko wyczuje i obszczeka. Zabieramy ją na wycieczki do lasu, bo lasu się ciut boi i nie ucieka.
Dziękuję za miłe słowa.
Poszperałam wokół migdałka i okazuje się, że Madzia rację miała. On ma rozłogi, odcięłam i włożyłam do osobnych doniczek. Oczywiście przygotuj już miejscówkę.
Soniu - W lesie ładuję akumulatory.Polecam spacer w wolnej chwili
Eliza - I co? Fajnie było? Miło tak razem spacerować
Miłeczko - Las o tej porze ma najwięcej zapachów, kolorów soczystej zieleni. Och, uwielbiam to.
Mati - Koniecznie znajdź sobie kompana/koleżankę na spacery do lasu. To wspaniała sprawa.
W ogrodzie coraz więcej zieleni, kolorów.

Miłego wieczoru

Tulapku - Las jak las...wszędzie piękny.

Marysiu - Ten piesek to Mika. Jest u nas od siedmiu lat, rzadko ją pokazuję, bo ją trudno sfotografować. Jest bardzo żywotna, a na mój widok to odprawia takie tańce, że ciężko ją uchwycić. To nasz alarm numero uno. Nikt się nie przeciśnie ...wszystkich i wszystko wyczuje i obszczeka. Zabieramy ją na wycieczki do lasu, bo lasu się ciut boi i nie ucieka.

Dziękuję za miłe słowa.

Poszperałam wokół migdałka i okazuje się, że Madzia rację miała. On ma rozłogi, odcięłam i włożyłam do osobnych doniczek. Oczywiście przygotuj już miejscówkę.

Soniu - W lesie ładuję akumulatory.Polecam spacer w wolnej chwili

Eliza - I co? Fajnie było? Miło tak razem spacerować

Miłeczko - Las o tej porze ma najwięcej zapachów, kolorów soczystej zieleni. Och, uwielbiam to.
Mati - Koniecznie znajdź sobie kompana/koleżankę na spacery do lasu. To wspaniała sprawa.

W ogrodzie coraz więcej zieleni, kolorów.

Miłego wieczoru

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Małgosiu
uwielbiam majowe zielenie, każda w innym odcieniu
Fajne baniaczki
widziałam dzisiaj w Krakowie w jakimś ogrodzie taki zestaw tulipanów białe i fioletowe 

Fajne baniaczki

- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Hah! Ja też jestem zdziwiona widokiem tego pieska. A Pepsi też zabieracie do lasu?
Szpaler tulipanów... znów się powtórzę... boski!!!
Szpaler tulipanów... znów się powtórzę... boski!!!

- Eliza52
- Od: 7 wrz 2014, o 11:42
Lubię oglądać drzewa, które mają pomalowane pnie. Nie wiem dlaczego ale kojarzy mi się to z dzieciństwem. mogę na takie drzewa gapić się bez umiaru. Ty pokazałaś takie drzewa
i bańki

Pozdrawiam Ela
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Małgosiu,wycieczka rodzinna do lasu to piękna sprawa,ja też tak lubię las,że się zatracam ,ogród pięknie kwitnący zaczyna osiągać perfekcję dostarczając nam zmysłowych doznań,pozdrawiam 

Jojczysz,ty masz przynajmniej trawę,nie jak niektórzy 

- Pulpa222
- Od: 21 kwie 2010, o 08:45
Las; na Pomorzu Zachodnim spędziłam dzieciństwo, więc las był wokół. Często myślałam, żeby mieszkać w leśniczówce i zimą jeździć po lesie saniami, ale na marzeniach się skończyło
. Dalej go uwielbiam i jeżdżenie drogami, gdzie po obu stronach ciągnie się kilometrami las. Masz idealnie, że możesz robić sobie takie spacery; dla mnie to już wyprawa.
Twój ogród w pełnej zieleni i kolorach
.

Twój ogród w pełnej zieleni i kolorach

Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Gosiu ładny spacer , zazdroszczę
A co planujesz posadzić w tych kanach na mleko

A co planujesz posadzić w tych kanach na mleko

-
- Od: 14 lis 2013, o 15:50
Gosiu wpierw pochwalę ja zwykle bramę wjazdową( jakieś dwie strony wstecz
), piękne zdjęcie i piękny widok , a tym razem z boku , cudo.
Spacerek miałyście świetny, piękne widoki i modele
.
Ciężki weekend był bo umarł mój wujek , pogrzeb, szok itd. a był bardzo fajnym facetem więc tym bardziej wielka szkoda. Pozdrawiam,

Spacerek miałyście świetny, piękne widoki i modele

Ciężki weekend był bo umarł mój wujek , pogrzeb, szok itd. a był bardzo fajnym facetem więc tym bardziej wielka szkoda. Pozdrawiam,
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Witam kochani w środku tygodnia
Kosiarka nadal w serwisie, więc mam ogromnego focha na ogrodowanie, bo mam już regularną łąkę.
Poza tym mało czasu, bo rodzinnie się muszę udzielać, czyli przesiaduję w kościele celem przygotowania młodszego dziecięcia do komunii świętej.
A wokoło soczyście, zielono, majowo
Marysiu - Uwielbiam zieleń majową
A zestawienie kolorystyczne miało ciut inne założenia ....bo jeszcze sadziłam takie ciemne tulipanki, ale coś ich nie widzę
Kreta tam nie było, nornic tym bardziej.....
Aniu - Pepsi nigdy nie jeździła autem, więc las odpada.Ona spaceruje z nami po okolicy.
Szpaler miał jeszcze mieć ciemny akcent kolorystyczny, ale cebule mi podmieniono.
Ela - Eliza - Moje drzewa owocowe maluję corocznie w grudniu. Ma to uchronić korę drzew przed uszkodzeniami, ale ja również je maluję dla moich doznań ,,,,uwielbiam kwitnące drzewa wiśniowe, zieleń trawy, biel kory i ....mniszki
U mnie w chwili obecnej w nadmiarze.
Martuś - I ja takie widoki lubię. Musi być swojsko
Tulapku - Jojczę, bo nie lubię zarośniętego ogrodu. Ohyda...Lubię chodzić po dywanie
Aniu Pulpa - Mieszkam prawie w Borach Tucholskich, lasów u nas dostatek. I ja go uwielbiam. Odnajduję tam spokój, ciszę....Zatrzymuję się i chłonę go. I mogłabym mieszkać w leśniczówce
Jadziu - Nie mam pomysłu
Może pomożesz
Dorotko - Szczerze współczuję
Ludzie za szybko odchodzą....dzisiaj też się dowiedziałam o odejściu mojego znajomego, cudownego chirurga, miał prawie 80 lat, chorował, ale taki był cudny człowiek, już tacy się nie rodzą
Ponieważ mam focha na ogród pełen soczystej, dojrzałej trawy z mniszkami robię tylko fotki portretowe

Kosiarka nadal w serwisie, więc mam ogromnego focha na ogrodowanie, bo mam już regularną łąkę.

Poza tym mało czasu, bo rodzinnie się muszę udzielać, czyli przesiaduję w kościele celem przygotowania młodszego dziecięcia do komunii świętej.

A wokoło soczyście, zielono, majowo

Marysiu - Uwielbiam zieleń majową

Aniu - Pepsi nigdy nie jeździła autem, więc las odpada.Ona spaceruje z nami po okolicy.

Ela - Eliza - Moje drzewa owocowe maluję corocznie w grudniu. Ma to uchronić korę drzew przed uszkodzeniami, ale ja również je maluję dla moich doznań ,,,,uwielbiam kwitnące drzewa wiśniowe, zieleń trawy, biel kory i ....mniszki

Martuś - I ja takie widoki lubię. Musi być swojsko

Tulapku - Jojczę, bo nie lubię zarośniętego ogrodu. Ohyda...Lubię chodzić po dywanie

Aniu Pulpa - Mieszkam prawie w Borach Tucholskich, lasów u nas dostatek. I ja go uwielbiam. Odnajduję tam spokój, ciszę....Zatrzymuję się i chłonę go. I mogłabym mieszkać w leśniczówce

Jadziu - Nie mam pomysłu

Dorotko - Szczerze współczuję

Ponieważ mam focha na ogród pełen soczystej, dojrzałej trawy z mniszkami robię tylko fotki portretowe

- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Małgosiu portreciki
więcej takich zdjęć poproszę.
Wiosenne fotki są takie żywe, kolory nasycone, a zieleń jakby zieleńsza. Piękna jest wiosna

Wiosenne fotki są takie żywe, kolory nasycone, a zieleń jakby zieleńsza. Piękna jest wiosna