Ogródek-moje początki cz.2
- alicjad31
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 28 lip 2013, o 20:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek-moje początki cz.2
Witaj
Asieńko ślicznie robi się u Ciebie na działeczce
.Pozdrawiam 
Pozdrawiam Alicja
-
Pashmina2006

- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Asiu tak lubisz brzozy. Posadziłaś je u siebie. A wiesz jak ja je obgadałam w weekend? Po tych wiatrach mam na działce tyle połamanych gałęzi. Ciągle chodzę i sprzątam. Te które są u mnie brudzą u sąsiada. A te które są zboku mnie, brudzą u mnie. Nie dość że paskudy tak brudzą liśćmi to jeszcze gałęziami. Twoje jeszcze maleństwa. Ale ciekawa jestem, czy nie zmienisz zdania jak urosną.
- iwwa

- Od: 27 sty 2013, o 18:46
Alu
Oj, kroczki ta wiosna ma malutkie, ciekawa jestem lata i w ogóle tego sezonu. Buzi się to wszystko u mnie b.powoli. Cebulowe wiadomo, że teraz ich czas ale reszta roślin ? słabiutko
Pozdrawiam
Madziu , takie mieć doświadczenie to może faktycznie te brzozy odbiera się jako upierdliwe drzewo.
Ale ja kocham to drzewo, żadne tak mnie nie uspokaja i cieszy latem oko, jak brzoza. Odkąd sięgam pamięcią na widok brzozy buziuchna mi się
I tak na prawdę liście spadające z brzozy nie są dla mnie-nas kłopotem. W sezonie się grabi jak coś faktycznie się dzieje - bo np. choruje, a na jesieni, przypominają po prostu o tej porze roku i tym samym nadchodzącej zimy brr.
A tak piszą o brzozie ...
Jednak drzewa, jak ludzie, też mają swoje charakterki i charaktery. I nie radzę nikomu odpoczywać pod wierzbą, topolą, osiką, olchą, bo te zabiorą energię. Zaś drzewo szczególnie życzliwe człowiekowi to brzoza, która jak najtroskliwsza matka będzie przytulała do swego serca, pocieszała. I choć energia brzozy nie należy do najsilniejszych, to jednak jest bardzo wartościowa, bo likwiduje różne blokady w organizmie, które powstawały latami pod wpływem długotrwałego stresu, wycisza, uspokaja.
Widzisz Madziu, coś w tym musi być
magia drzew jest wielka.
Ale nie wykluczam, że może kiedyś się to u mnie zmieni i wtedy bedzie problem
W niedzielę byliśmy z eM w sklepie ogrodniczym. Kupiłam kolejnego czarnego bza (kurde, to się odmienia ? )
Ten jest jadalny i również koloru fioletowego, jak poprzedni strzępiasty, nazywa się Bez czarny "Gerda"

Madziu , takie mieć doświadczenie to może faktycznie te brzozy odbiera się jako upierdliwe drzewo.
Ale ja kocham to drzewo, żadne tak mnie nie uspokaja i cieszy latem oko, jak brzoza. Odkąd sięgam pamięcią na widok brzozy buziuchna mi się
I tak na prawdę liście spadające z brzozy nie są dla mnie-nas kłopotem. W sezonie się grabi jak coś faktycznie się dzieje - bo np. choruje, a na jesieni, przypominają po prostu o tej porze roku i tym samym nadchodzącej zimy brr.A tak piszą o brzozie ...
Jednak drzewa, jak ludzie, też mają swoje charakterki i charaktery. I nie radzę nikomu odpoczywać pod wierzbą, topolą, osiką, olchą, bo te zabiorą energię. Zaś drzewo szczególnie życzliwe człowiekowi to brzoza, która jak najtroskliwsza matka będzie przytulała do swego serca, pocieszała. I choć energia brzozy nie należy do najsilniejszych, to jednak jest bardzo wartościowa, bo likwiduje różne blokady w organizmie, które powstawały latami pod wpływem długotrwałego stresu, wycisza, uspokaja.
Widzisz Madziu, coś w tym musi być
Ale nie wykluczam, że może kiedyś się to u mnie zmieni i wtedy bedzie problem
W niedzielę byliśmy z eM w sklepie ogrodniczym. Kupiłam kolejnego czarnego bza (kurde, to się odmienia ? )
Ten jest jadalny i również koloru fioletowego, jak poprzedni strzępiasty, nazywa się Bez czarny "Gerda"

wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
- alicjad31

- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Asiu moja wiosna też powoli się budzi , śliczny ten bez czarny .Mnie wysiał się ten zwyczajny .Pozdrawiam 
Pozdrawiam Alicja
- Koleszko
- 500p

- Od: 14 wrz 2013, o 20:23
Bza Bza .
Piękny zakup . 
-
Pashmina2006

Piękny nowy zakup. Asieńko hehe .. na mnie brzoza działa jak płachta na byka. Ale poza ogrodzeniem naprawdę mi nie przeszkadza. No.. może przeszkadza. Jak jest blisko i mi brudzi. Na spacerze w lesie.. jak najbardziej może sobie być. Lubię takie brzozy z grubym pniem. Dorosłe, dojrzałe..
- iwwa

Sobotnie migawki wiosny

moje tulipanki prawie wszystkie jakieś takie karłowate, nie wiem czemu (?)

moje tulipanki prawie wszystkie jakieś takie karłowate, nie wiem czemu (?)

- Milcia120
- 500p

- Od: 1 lut 2014, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wiosna w pełni pięknie kwitną tulipany.
-
Pashmina2006

Karłowe czy nie, ważne że się spisały i chyba wszystkie zakwitły. Bo tak w rządku żadna sztuka nie wypadła. Super wiosna. Weekend był piękny a teraz pogoda się zepsuła. U mnie leje i wieje.
- sweetdaisy

- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Jak takie karłowe, to chyba sucho jak się nie mylę... 
- gosiaczek12a11
- 500p

- Od: 1 kwie 2012, o 17:20
Tulipanki biało fioletowe też posiadam są faktycznie nieco wyższe , ale przecież powiedzenie małe jest piękne nadal obowiązuje.
To zdjęcie pierwszej roślinki , fenomen kolorystyczny.
Fantastyczne połączenie żółtego - zielonego - pomarańczowego
To zdjęcie pierwszej roślinki , fenomen kolorystyczny.
Fantastyczne połączenie żółtego - zielonego - pomarańczowego
-
Pashmina2006

Asiu jak po majówce? Byłaś na działeczce? Pogoda u mnie w piątek masakryczna. W sobotę lepsza a w niedzielę - na sam odjazd rewelacyjna. Aż żal było odjeżdżać.
- iwwa

Madziu, na majówce tak na prawdę nie byłam...
Pogoda była u nas marna, pojechaliśmy tylko w niedzielę, która przepleciona była zachmurzonymi chmurkami z lekkim przebłyskiem słonka.
Sasiadka mówiła, że u nas na działce były przymrozki nocą i to by się zgadzało, niestety niektóre kwiaty drzewek owocowych pomarzły
Pewnie owocu nie będzie albo znikome ilości. Tegoroczne posadzone róże też niestety pomarzły, 2 już wyrzuciłam, teraz kolejne szykują się do odstrzału. Daję im jeszcze chwilę czasu...
Reszta jakoś sobie radzi. Praktycznie wszystkie floksy mają się dobrze i inne byliny.
A ! z kolejnych strat - pomarzły mi tuje - 3 szt ! Została jedna , która wygląda słabiutko. Sadziłam je na jesieni, widocznie uschły w zimie
- kupowałam je w OBI, wygladały tak dobrze
I moje niedzielne fotki

bez 
Sasiadka mówiła, że u nas na działce były przymrozki nocą i to by się zgadzało, niestety niektóre kwiaty drzewek owocowych pomarzły
Reszta jakoś sobie radzi. Praktycznie wszystkie floksy mają się dobrze i inne byliny.
A ! z kolejnych strat - pomarzły mi tuje - 3 szt ! Została jedna , która wygląda słabiutko. Sadziłam je na jesieni, widocznie uschły w zimie
I moje niedzielne fotki

bez wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
-
Filemon24
- 1000p

- Od: 1 sie 2014, o 14:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Czemu wyrzuciłaś róże
one by jeszcze odbiły miałam też tak w tamtym roku i moja siostra tak samo. Trochę musiałyśmy poczekać ale różyczki odbiły.
- iwwa

Anitko witaj
Kochana, one zwyczajnie uschły ! Te następne obserwuję, zobaczymy