Kolejna jesień w moim ogródku i znowu wiosna ...CD

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margaret2014
1000p
1000p
Od: 20 maja 2014, o 08:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kolejna jesień w moim ogródku i znowu wiosna ...CD

Post »

Podpisuje się pod słowami poprzedniczki. Nie wiem ilu hektarowy masz ogród ale można by zwiedzać i zwiedzać.
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Widzę, że Twój liliowiec rdzawy już w kwiatach, mojemu daleko do tego ;:224 . Lubię go, bo pięknie pachnie.
Kokorycze dopiero rozwijają liście... itd., czyli cieplej u Ciebie i już!. Masz wiosnę 'pełną gębą', ale i ja się doczekam ;:108 .
Najważniejsze, że moje hako wyszły i będę zaglądać, jak rosną :roll: .
Może dzisiaj uda się popracować, bo co nieco mam jeszcze do posadzenia, a i nawozu można by trochę gdzieniegdzie posypać ;:131 .
Miłego dnia i owocnej pracy ;:167 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Maryniu patrząc na twój ogród widzę, że już wegetacja w twoim ogródku wyprzedziła moja wiosnę. ;:108
;:138 dla pierwszego liliowca.
U mnie najwcześniejszy dopiero w pączkach.
Kokorycze też.
Ale patrząc na twoje zdjęcia serce radość ściska........cudnie masz. ;:215
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Maryniu piękną wiosną, muszę nadrabiać sporo zaległości :wit
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Maryniu, ależ u Ciebie zrobiło się cudnie i bardzo kolorowo. ;:63 ;:63
Kokorycze już Ci kwitną a moje dopiero wystartowały, epimedia masz cudowne. ;:215
Paprocie prostują pastorały a hosty rozkładają wachlarze liści.Wiosna buchnęła majem. ;:31
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Maryniu - ależ nakarmiłam - wróć - napasłam oczy pięknymi zdjęciami - błąd - widokami, Twoje fotki bowiem nie są zwykłymi zdjęciami, są ujęciami pięknych, coraz to innych fragmentów ślicznego, bogatego w różnorodność kwitnących roślin z pełną gamą barw ogrodu. ;:32 ;:33 ;:433
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Witam moich miłych Gości !

Pierwsza majówka zaliczona ... pogoda wbrew zapowiedziom była u mnie całkiem znośna i sprzyjająca spotkaniom na łonie natury...

MariaWy maj przywitał nas wiosenną pogodą, trochę deszczu , sporo ;:3 i ciepło z pewnością pobudzi wszystkie ociągające się rośliny...Mam nadzieję, że już i u Ciebie wiosna pokazuje swoje pełne oblicze! :D

Margaret2014 Zwiedzanie mojego ogrodu nie zajęło by Ci zbyt wiele czasu :) ... to nie hektary ale aż 4 ary! ;:306 tego dobra!

Pulpa222 Aniu nie wiem, czy u mnie cieplej ;:131 ...czy ten liliowiec to rdzawy- nie wiem ;:7 czy pachnie też nie wiem ;:oj ...Jakoś nie wącham go :oops: . Hakusie będą rosnąć Ci bezproblemowo , zapewniam! Na pracę pełną parą jakoś nie mam za dobrych warunków ..albo coś tam coś tam wyskakuje nieprzewidzianego lub i przewidzianego albo pogoda nie dopisuje..Jakoś ta wiosna u mnie "pod górkę" :?

kogra Grażynko bardzo dziękuję za wizytę i tak miłe słowa! ;:196

iwona0042 miło ,że już jesteś i zaglądasz i do mnie mimo zaległości ! ;:196

stasia_ogrod ;:196 mam nadzieję,że już "odsapnęłaś" po rodzinnych uroczystościach! Maj już faktycznie coraz bardziej widoczny w ogrodzie! Rośliny rozwijają się jak na dopalaczach dosłownie... Wilgoć i ;:3 to jest to, co o tej porze jest bardzo potrzebne
naszym ogródkom i roślinom. No ale i minusy też zauważyłam..inwazja ślimaków i mrówek ukrytych pod każdym kamieniem... :evil: Podziurawiły wiele roślin... ;:145

plocczanka Lucynko ;:196 takie miłe słowa przyjmuję z wdzięcznością i radość to dla mnie wielka! ;:180

Dzisiaj też nie omieszkałam zdjęć pstryknąć , dzień od południowych godzin spędziliśmy rodzinnie ;:167 na działce więc i okazja ku temu była! :D

Moje majowe widoki...

drzewa owocowe szybciutko przekwitają

Obrazek
pierwsze pąki azalii
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
pierwszy rh kwitnie
Obrazek
tulipanowy mix
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

cdn...

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Witaj Maryniu.
Dawno mnie tu nie było, bo obrobić się nie mogę.A tu tyle pięknych fotek. Azalie kwitnące ;:333
Ogród podlany, ciepło to jest to co teraz naszym roślinkom potrzeba ;:108
Ślimaki i ja już mam w ogrodzie. Już użyłam niebieskiego granulatu. Stanowczo było ich za dużo . :wit
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale pięknie! I u mnie tak będzie za prawie dwa tygodnie :D Jak zwykle zachwyciła mnie dżungla epimediów, ale przecież to nie jedyne cudeńko w Twoim ogrodzie. Próbowałam zmałpować ujęcie "w niebie" kwitnącej śliwy, ale nie wystarczy spojrzeć w górę, żeby zdjęcie wyszło dobrze :wink: Poćwiczę, choć nie spodziewam się dorównać Twoim osiągnięciom ;:196
Majówka stracona dla ogrodu. Dziecko mi się zaręczyło, więc realizowaliśmy się towarzysko-bałagan na rabatach poczeka.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

U mnie kokorycze jeszcze nie kwitną, ale za to mam azalię całą w kwiatach.
I niezapominajki też mam, nie wyrwałam na czas a teraz się cieszę bo rosną akurat w pobliżu host, które dopiero kły wystawiły.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Biedronka641 Alu witam,witam! ;:168
Ślimaki też już uraczyłam granulatem ale one jakoś nie śpieszne do niego w tym roku...wolą mimo wszystko sałatę..wszystkie flance mi zjadły ! Na szczęście sąsiadka ma cały zagonek zimowej więc na razie " swojska" sałata będzie . Tej zimowej jakoś się nie czepiają wolą młodziutką majową! :evil:

Ewcia się pojawiła! ;:196 Gratulacje ;:167 dla przyszłej Teściowej! W tym układzie rabatowy bałagan na dalszy plan schodzi...To oczywista oczywistość! :) Najlepsze zdjęcia to takie cyknięte :evil: od niechcenia bez przykładania mi wychodzą..Bo jak się czegoś za bardzo chce ...to klapa najczęściej... ;:306 wychodzi!

Comcia także ;:196 taki rzadki Gość tym bardziej miła wizyta! :D Azaliowy czas się zacznie tuż tuż, moje na razie w pąkach ale i w tej fazie rozwoju lubię się im przyglądać.Niezapominajek mam co roku sporo nie pozwalam im raczej się wysiewać i wyrywam wszystkie tuż po kwitnieniu a one i tak wiosną wracają! No ale wiosna w ogrodzie bez nich byłaby nudna przecież... A hosty już u mnie liście rozkładają...Serdeczności ślę za wizytę! ;:196

MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Tak Maryniu, już po imprezie a teraz czas na działkowe przyjemności. :tan
Ślimaki i mrówki też dają mi się we znaki i nornice się rozochociły, coraz więcej dziur napotykam.
Oczywiście wsypuję im tam specjały ale czy to pomoże zobaczymy. ;:145
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Coś i ja mam w tym roku 'pod górkę' z pracami ogrodowymi ;:223 . Nie mam zamiaru się zmuszać, bo to mijałoby się z celem. Dla mnie to ma być przyjemność, więc ruszam 't...k', dopiero jak złapię natchnienie ;:306 .
Też masz 'czarnego' tulipanka. Ja azalii mam tylko dwie, za to rododendronów sporo, ale one później kwitną, tylko taki jeden się 'wychylił' i już kwitnie ;:oj .
A liliowca powąchaj - pięknie pachnie ;:108 .
Miłego tygodnia ;:97
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

stasia_ogrod Stasiu u mnie w tym roku na razie norniczej :evil: działalności nie widać na sąsiedniej działce okociła się kotka i sąsiadka całą zimę dokarmiała 5 kotów i podobno to ich zasługa :D .Wcześniejsze lata były pod tym względem masakryczne i duże szkody w roślinach mi poczyniły...Kilkanaście świeżo sadzonych róż ale doszłam do wniosku,że zwabiłam je dodatkowo mączką lidlową..W tym roku nie używałam choć mam całe opakowanie i dziur przy różach nie ma!
Powrócił natomiast krecik... :evil: i gołe ślimaki,których przez 2 lata praktycznie nie było , ze nawet granulek nie używałam ,skorupowe łatwo było wyzbierać .
Aniu mam nadzieję wybrać się dzisiaj na działkę , na razie lekki deszczyk ale od południa ma być pogoda. Oby...aż mnie podnosi ! 3 dni wyjęte z prac działkowych no może poza wykoszeniem przez synusia trawników. :D Chciałam zrobić oprysk podagrycznikowi ale pogoda nie sprzyja...a on się panoszy i boję się,żeby nie opuścił swojego siedliska i rozlazł się na resztę działki.

Moich majowych widoczków CD...

Obrazek

Najszybciej u mnie wychyla się Cunningham's White
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

różanecznik drobny Novinka
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Marysiu przybiegłam od Wandzi i zamiast pielić ogród zostałam. Piękny dojrzały ogród, a każde zdjęcie to dzieło małe sztuki. ;:oj
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”