Tulipany
Kawałeczek słońca na ziemi
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Kawałeczek słońca na ziemi
Zastanawiam się, czy moja hortensja pnąca też zaszczyci mnie swoimi kwiatami. Na razie trudno powiedzieć. Z tym , że moja rośnie w głębokim cieniu. To może jeszcze mogę mieć nadzieję?
Tulipany
Lilia taka już duża
Lilak biały pełnokwiatowy 
Tulipany
Ha - ja też sadziłam na jesieni Angelique...ciekawe gdzie jest?
Ana kwitnienie hortensji pnącej jak długo czekałaś?
Ana kwitnienie hortensji pnącej jak długo czekałaś?
- Beaby
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 lut 2014, o 13:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piękne tulipany na pięknej rabacie 
-
Pashmina2006

- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Tulipany z ostatnich fotek superowe. Przepiękne.
Bez u Ciebie już kwitnie, u mnie dopiero w pąkach. Podejrzewam że biały będzie pierwszy. Ale pogoda jest taka że nie mam się co dziwić że się nic rozwijać nie chce.
Bez u Ciebie już kwitnie, u mnie dopiero w pąkach. Podejrzewam że biały będzie pierwszy. Ale pogoda jest taka że nie mam się co dziwić że się nic rozwijać nie chce.
-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Może jedna hortensja jest mocniej ukorzeniona, była starsza, mimo że kupowałaś razem. Jesteś pewna że to ta sama odmiana? Widziałaś jej kwiaty?
A może nie daj.....coś ją podżera i opóźnia.
Ciekawostka, obserwuj dalej i daj znać.
A może nie daj.....coś ją podżera i opóźnia.
Ciekawostka, obserwuj dalej i daj znać.
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zuza po pięknych tulipanach, będą cieszyć powojniki. Też mam nadzieję, choć na jeden kwiat. Vanilka pewnie gorzej ukorzeniona. 
- Kasiula17

- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Może jedna hortensja bardziej kaprysi?
Cudnie już bez rozkwita, oj czuje ten zapach.
Cudnie już bez rozkwita, oj czuje ten zapach.
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Zuza piękne kępy tulipanów
Hortensja pnąca zakwitnie,moja jeszcze młodziutka
Miłego dnia
Miłego dnia
- sweetdaisy

- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Aneczko, u mnie Angelique sporo, bo przez pomyłkę na początku kupiłam dwie paczki zamiast jednej, a w tym sezonie kwitły już i cebulki przybyszowe
Aniu-Annar13, no właśnie, dziwna sprawa z tymi hortensjami
Lucynko, moja wydała pierwszy kwiat w drugim roku, teraz to jej trzeci sezon i już kwiatów będzie sporo. Moja też prawie przez cały dzień w cieniu. Słońce może ją tylko lekko liźnie (i to nie całą) krótko przed zachodem, a tak cały czas cień.
Kasiu, a posadziłaś tylko jedną cebulę? Jak nie wylazła to pewnie stała się obiadkiem lub deserem dla jakieś zwierzyny podziemnej
A hortensja pnąca swój pierwszy kwiat miała w drugim roku po posadzeniu, teraz to jej trzeci sezon i już kwiatów będzie więcej
Beato, tulipany piękne, koniecznie muszę kupić na jesień większe ilości
Madziu, na zdjęciu najbardziej wyrywny pąk bzu, reszta też jeszcze czeka w pączusiach. Ale już się nie mogę doczekać tego pierwszego razu
dlatego tak mu fotki pstrykam
Jolu, Soniu, Kasiu, Ewciu, mam nadzieję, że moja Vanilka przez nic nie podżerana, lub nie zagłuszyły jej korzenie tuj
. Widzę, że puszcza listki. Jak będzie słaba, to podkopię i sprawdzę. A obie kupiłam kwitnące, więc to ta sama odmiana.
Aniu-Annes 77, moja hortensja pierwszy kwiat miała w drugim roku po posadzeniu, a kiedy sadziłaś swoją?
-------------------------
Kochani, pierwsza porażka - dwa piękne, rozkrzewione pędy powojnika ville de lyon poszły w zaświaty
Ten pier..... uwiąd już zbiera swoje żniwa
Kilka cudnych pąków zwisło jak sflaczała guma. Ale mam nerwa, no co za piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Aniu-Annar13, no właśnie, dziwna sprawa z tymi hortensjami
Lucynko, moja wydała pierwszy kwiat w drugim roku, teraz to jej trzeci sezon i już kwiatów będzie sporo. Moja też prawie przez cały dzień w cieniu. Słońce może ją tylko lekko liźnie (i to nie całą) krótko przed zachodem, a tak cały czas cień.
Kasiu, a posadziłaś tylko jedną cebulę? Jak nie wylazła to pewnie stała się obiadkiem lub deserem dla jakieś zwierzyny podziemnej
Beato, tulipany piękne, koniecznie muszę kupić na jesień większe ilości
Madziu, na zdjęciu najbardziej wyrywny pąk bzu, reszta też jeszcze czeka w pączusiach. Ale już się nie mogę doczekać tego pierwszego razu
Jolu, Soniu, Kasiu, Ewciu, mam nadzieję, że moja Vanilka przez nic nie podżerana, lub nie zagłuszyły jej korzenie tuj
Aniu-Annes 77, moja hortensja pierwszy kwiat miała w drugim roku po posadzeniu, a kiedy sadziłaś swoją?
-------------------------
Kochani, pierwsza porażka - dwa piękne, rozkrzewione pędy powojnika ville de lyon poszły w zaświaty
- Kasiula17

- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Oj te paskudztwa się czepiają a jaka ja zła, nornica mi i świecznicę irysy oraz chryzantemę wciągała przez noc...
Czyżby parapetówkę robiła i żarcia szuka.
ja jej dam żarcie. 
Czyżby parapetówkę robiła i żarcia szuka.
- takasobie

- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Zuza! Trzeba wymienić powojnika! Kiedyś mi tak radzono, teraz radzę innym! 5 lat temu oglądałam program, gdzie pokazywali cudowne powojniki. Zakochałam się w "Danucie"! Nie udało mi się jej kupić, ale kupiłam Kardynała Wyszyńskiego, Jana Pawła II (tak religijnie wyszło
) Wyszyński zakwitł tylko raz, bo zawsze miał uwiąd, JPII ani razu
Posadziłam w ich miejsce górskiego, a włoski "Mikelite" co roku daje czadu!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zuziu - co Ty robisz swojej hortensji pnącej, że tak ładnie Ci odpłaca kwitnieniem? Nawozisz ją może czymś specjalnym?
Ja daję mojej to samo co innym kwasolubom. Tamte kwitną, a ona nie. Muszę chyba zastosować środki bardziej radykalne. Położę przy niej szpadel i postawię ultimatum: albo mi zakwitniesz, albo won za siatkę, na śmietnik.
Ja daję mojej to samo co innym kwasolubom. Tamte kwitną, a ona nie. Muszę chyba zastosować środki bardziej radykalne. Położę przy niej szpadel i postawię ultimatum: albo mi zakwitniesz, albo won za siatkę, na śmietnik.
- aneczka1979

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Zuziu podlej wszystkie nadmanganianem ze sprasowanym ząbkiem czosnku. Tą samą miksturą opryskaj też zdechlaka. 
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Witaj Zuziu, no u Ciebie to jest dopiero wiosennie, rabaty powstają jak z obrazka