Mogłabyś mi powiedzieć co to jest za żółty krzaczek koło bramki,czyżby omieg tak wysoko ci urósł
Moje zielone zakręcenie
- krystyna2201
- 500p

- Od: 9 lut 2010, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje zielone zakręcenie
Julciu to się napracowałaś,nawet nie obejrzysz się a będziesz dalej kopać trawnik bo nie będziesz gdzie miała sadzić nowych roślinek
Mogłabyś mi powiedzieć co to jest za żółty krzaczek koło bramki,czyżby omieg tak wysoko ci urósł
- krystyna2201
- 500p

- Od: 9 lut 2010, o 17:26
Julciu jakoś z daleka wydawał mi się taki wyższy krzaczek 
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Julciu a propos nowej grządki to pamiętaj, że okala drzewko owocowe do którego w pewnym momencie musisz mieć dostęp, tym bardziej, że kwitnie czyli owoce będą
Ja bym grządkę powiększyła, żeby pień drzewa był m.w. na środku grządki 
- julcia1

- Od: 19 maja 2011, o 08:26
Marysiu dziś niewiele zrobiłam na działce , mimo chłodu grillowaliśmy z dziećmi na działce troszkę poprawiłam brzeg rabatki , wsadziłam aksamitki i cynie bo już powoli czas na sadzenie pomidorków więc inne roślinki muszą do gruntu

Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Moje zielone zakręcenie
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Julio -myślisz, że już można sadzić letnie roślinki? Pytam, bo też chciałabym wysadzić swoje rozsady. Naprzykrzyło mi się już codzienne podlewanie w balkonowych foliakach. Rano i wieczorem. I tak codziennie, aż do znudzenia. 
- julcia1

Lucynko nie mam pojęcia, sama zaryzykowałam ,ale mieszkam przecież w najcieplejszym regionie kraju. Zresztą mam zapas siewek pod folią i w razie czego mam co dosadzić. Siewki pod folią wykopuję kępkami i w te miejsca sadzę pomidorki, nie wygląda to ładnie ale się sprawdza. Później resztę wyrywam jak pomidory potrzebują więcej miejsca .
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Moje zielone zakręcenie
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
W takim razie jednak poczekam z wysadzaniem swoich rozsad. Trudno, jeszcze trochę się pomęczę z nimi na balkonie.
Dobrej nocy. Miłej niedzieli, Julio.
Dobrej nocy. Miłej niedzieli, Julio.
- Maska

- Kontakt:
Ja co roku ryzykując wysadzam wcześniej ciepłoluby i na ogół się udaje. Julciu w tunelu mam wszystko oprócz miejsca na pomidory 
- julcia1

Popadało
ogródek podlany jak należy, Dziś wysadziłam kwiatki z folii na rabatki ,a że zapowiadają więcej deszczu powinno się wszystko fajnie przyjąć
Zerwałam dziś pierwsze konwalie do wazonu

Pięknie kwitną siane przeze mnie braki co prawda nieco później niż kupowane ale dają większą satysfakcję

Pięknie kwitną siane przeze mnie braki co prawda nieco później niż kupowane ale dają większą satysfakcję

Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Moje zielone zakręcenie
- Maska

- Kontakt:
Ja też codziennie coś wysadzam z tunelu na grządki i widzę jak mi się dużo wysiało roślin. Znowu będzie problem czy wyrwać czy jednak szkoda
Konwalie widziałam też takie duże w Krakowie i bez w pełnym rozkwicie
Myślałam, że wysieją mi się ubiegłoroczne bratki, ale nic z tego
Ten biały jest śliczny 
- julcia1

Marysiu bratki wysia łam z opakowania mix i tylko jeden kwitnie na biało , też bardzo mi się podoba, ale chyba w yym roku wysieję jedno barwne te są trochę pstrokate. W Lesznie kwitną bzy ale na razie te pospolite pojedyncze, odmianowe potrzebują jeszcze kilku dni
Posadziłam pomidorki pomiędzy wysiane kwiaty, cześć kwiatów wysadziłam do gruntu ale wiele jest jeszcze malutkich, muszą jescze dorosnąć, jednak nawet pod folią wolniej rosły przez te chłody.
A dziś nie ma słońca, przynajmniej na razie i zapowiadają opady.Więc z działki prawdopodobnie nici , a tak bardzo mi potrzeba aby pomyśleć nad kłopotami
i znaleźć rozwiązanie najlepsze dla wszystkich.
Posadziłam pomidorki pomiędzy wysiane kwiaty, cześć kwiatów wysadziłam do gruntu ale wiele jest jeszcze malutkich, muszą jescze dorosnąć, jednak nawet pod folią wolniej rosły przez te chłody.
A dziś nie ma słońca, przynajmniej na razie i zapowiadają opady.Więc z działki prawdopodobnie nici , a tak bardzo mi potrzeba aby pomyśleć nad kłopotami
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Moje zielone zakręcenie
- Maska

- Kontakt:
Julciu moje siewki w dziesiątkach doniczek i powinnam to wszystko wynieść, żeby przygotować glebę w tunelu ale nie bardzo mam siłę i tak po kawałeczku przesuwam towarzystwo
Mam dwie torebki bratków i od dwóch lat nie wysiane
spróbuje może jeszcze wykiełkują
U mnie też się chmurzy chociaż rano było słońce, deszcz też podpowiada różne rozwiązania może uda się coś wymyślić
Pomylności 
- duju

- Od: 13 paź 2008, o 12:31
Julciu, ale zapach masz w domku - konwalie
Przyniosłam dziś bzu i też mi pachnie...
Moje sadzonki pomidorków, papryk i hortensji nadal w domku. Pomału będę je wynosić, aby się hartowały.
Moje sadzonki pomidorków, papryk i hortensji nadal w domku. Pomału będę je wynosić, aby się hartowały.
Pozdrawiam - Justyna