Mój ogródek - chatte - 3cz. 2008r
- bogusia177
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękne te twoje chryzantemki.
A moje to oczywiście ślimaki zaliczyły i ...... ech
szkoda gadać.
A moje to oczywiście ślimaki zaliczyły i ...... ech
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- HalinaK

- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Droga Izo, pospacerowałam dzisiaj po Twoim przecudnym ogrodzie ... popodziwiałam prześliczne roślinki ... bardzo miło i sympatycznie spędziłam czas 
Wszystko bardzo mi się podoba !!!
Tulipanowiec - piękny okaz, kwiaty przepiękne - ciekawa jestem ile ma lat. Też mam tulipanowca, ale dopiero 3 lat, ponoć zakwitają po 15 latach :-/
Rdest Auberto - rewelacyjny !!!
Trawy ozdobne bardzo dorodne ... ciekawa jestem jak nazywa się trawa, która kwitnie na różowo-fioletowo - cudeńko !!! Uwielbiam trawy ozdobne, mam zamiar zrobić w ogrodzie zakątek z różnych traw ozdobnych. Fajnie odpoczywa się wśród szumiących traw. Mam ich już trochę, zaczęłam od bambusowej.
Tawlina jarzębinolistna bardzo mi się podoba, pierwszy raz widzę i zamierzam ją kupić w najbliższym czasie.
Uśmiałam się zdrowo przy tych bulwach niewyrośniętego dziwaczka
Pozdrawiam cieplutko ;-)
Wszystko bardzo mi się podoba !!!
Tulipanowiec - piękny okaz, kwiaty przepiękne - ciekawa jestem ile ma lat. Też mam tulipanowca, ale dopiero 3 lat, ponoć zakwitają po 15 latach :-/
Rdest Auberto - rewelacyjny !!!
Trawy ozdobne bardzo dorodne ... ciekawa jestem jak nazywa się trawa, która kwitnie na różowo-fioletowo - cudeńko !!! Uwielbiam trawy ozdobne, mam zamiar zrobić w ogrodzie zakątek z różnych traw ozdobnych. Fajnie odpoczywa się wśród szumiących traw. Mam ich już trochę, zaczęłam od bambusowej.
Tawlina jarzębinolistna bardzo mi się podoba, pierwszy raz widzę i zamierzam ją kupić w najbliższym czasie.
Uśmiałam się zdrowo przy tych bulwach niewyrośniętego dziwaczka
Pozdrawiam cieplutko ;-)
- kogra
- Przyjaciel Forum

Została mi tylko jedna ta najstarsza, ale tej nawet myszy nie chcą.
A takie były ładne, miały już z 30 cm. A że nie zajrzałam do ogrodu codziennie to i ubywało po jednym badylku tak aż zostało zero.
Nawet fotek nie chciało mi się robić bo i nie było czemu.
A takie były ładne, miały już z 30 cm. A że nie zajrzałam do ogrodu codziennie to i ubywało po jednym badylku tak aż zostało zero.
Nawet fotek nie chciało mi się robić bo i nie było czemu.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Halinko, bardzo mi miło, że pospacerowałaś po moim ogródku, w dodatku uznając go za taki ładny
Mój tulipanowiec ma ponad dwadzieścia lat. Kwitł dopiero 3-ci raz.
Za to rdest po dwóch latach zarósł trzy przęsła ogrodzenia i ciągle mu mało!
Nie wiem Halinko, o jaką trawę pytasz
Jeżeli masz na myśli, tę ciemną , to jest to rozplenica amerykańska. Nie jestem pewna, czy jej nasiona zdążą dojrzeć i co za tym idzie, czy będę ją miała w przyszłym roku, bo to trawa jednoroczna.
Gdybyś nie znalazła tawliny, to daj mi znać ;) Ona daje mnóstwo odrostów
Cieszę się, ze miło spędziłaś u mnie czas! I ja pozdrawiam Cie serdecznie!
Grażynko, nie smuć się, tylko idź na swój balkonik ;) Tam przynajmniej slimaki nie wlezą
Mój tulipanowiec ma ponad dwadzieścia lat. Kwitł dopiero 3-ci raz.
Za to rdest po dwóch latach zarósł trzy przęsła ogrodzenia i ciągle mu mało!
Nie wiem Halinko, o jaką trawę pytasz
Gdybyś nie znalazła tawliny, to daj mi znać ;) Ona daje mnóstwo odrostów
Cieszę się, ze miło spędziłaś u mnie czas! I ja pozdrawiam Cie serdecznie!
Grażynko, nie smuć się, tylko idź na swój balkonik ;) Tam przynajmniej slimaki nie wlezą
- kogra
- Przyjaciel Forum

To prawda Izuniu. Na szczęście tam nie mają dostępu.
A kiedy Izuś pokażesz nam fotki z ziołowej rabatki - tak na nie czekam.
Tylko u Ciebie można zobaczyć "ziółka".
A kiedy Izuś pokażesz nam fotki z ziołowej rabatki - tak na nie czekam.
Tylko u Ciebie można zobaczyć "ziółka".
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- HalinaK

Izuniu, dziękuję za odpowiedź ;-)
Chodziło mi o tę ciemną trawę czyli rozplenicę amerykańską. Nie wiedziałam, że trawy ozdobne bywają jednoroczne, ale i tak warto ją siać bo jest piękna. Wszystkie trawy ozdobne, które mam to byliny, które panoszą się w ogrodzie i muszę pilnować, żeby za bardzo się nie rozrastały.
Jeżeli nie uda mi się kupić tawliny jarzębinolistnej, to za Twoim pozwoleniem, poproszę o nią w przyszłym roku. Bardzo dziękuję za propozycje podzielenia się nią ze mną
Miło i sympatycznie u Ciebie dlatego często będę do Ciebie zaglądała ;-)
Cieplutko pozdrawiam :*:*:*
Chodziło mi o tę ciemną trawę czyli rozplenicę amerykańską. Nie wiedziałam, że trawy ozdobne bywają jednoroczne, ale i tak warto ją siać bo jest piękna. Wszystkie trawy ozdobne, które mam to byliny, które panoszą się w ogrodzie i muszę pilnować, żeby za bardzo się nie rozrastały.
Jeżeli nie uda mi się kupić tawliny jarzębinolistnej, to za Twoim pozwoleniem, poproszę o nią w przyszłym roku. Bardzo dziękuję za propozycje podzielenia się nią ze mną
Miło i sympatycznie u Ciebie dlatego często będę do Ciebie zaglądała ;-)
Cieplutko pozdrawiam :*:*:*
- HalinaK

Izuniu, ślicznie dziękuję
... będzie mi bardzo miło mieć Twoje roślinki w moim ogródeczku, a byłoby mi jeszcze milej, gdybym mogła wysłać Ci jakieś moje roślinki
... mam nadzieje, że coś ciekawego znajdziesz u mnie 
Izuniu, ja bardzo często zaglądam do Twojego ogródka tylko tak bez wpisów, buziaczki :***
Izuniu, ja bardzo często zaglądam do Twojego ogródka tylko tak bez wpisów, buziaczki :***
- HalinaK

Izuniu, ja też bardzo proszę o fotki z ziołowej rabatki .
W tym roku założyłam w moim ogródku kącik ziołowy. Jest w nim; melisa, lubczyk, rabarbar, piołun, mięta, koper włoski, jeżówka, kozłek lekarski, szałwia, estragon, lawenda, hyzop, tymianek, ogórecznik i "Boże drzewo"- tak powiedziała pani na Ryneczku, od której je kupiłam. Mam też jaskółcze ziele i żywokost. Może jeszcze coś mam, ale teraz nie mogę sobie nic więcej przypomnieć ;-)
W tym roku założyłam w moim ogródku kącik ziołowy. Jest w nim; melisa, lubczyk, rabarbar, piołun, mięta, koper włoski, jeżówka, kozłek lekarski, szałwia, estragon, lawenda, hyzop, tymianek, ogórecznik i "Boże drzewo"- tak powiedziała pani na Ryneczku, od której je kupiłam. Mam też jaskółcze ziele i żywokost. Może jeszcze coś mam, ale teraz nie mogę sobie nic więcej przypomnieć ;-)
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Halinko, mam dobrą wiadomość! Rozplenicy udało sie "zrobic trochę nasion! ;:49
Nieduzo, ale wystarczy dla kilku osób, bo przeciez nie trzeba ich wiele
Zaglądałam już do Twojego ogrodu. Tawlina będzie miała u Ciebie dobrze...tyle miejsca!
Masz piękny zestaw ziół u siebie. Ja nie mam do dziś kozłka z obawy, żeby koty go nie zniszczyły, a przy okazji innych ziół
Nie mam też fenkułu, bo z nasion nic nie wzeszło 
Nie robiłam teraz zdjęć wśród ziół, bo zmieniłam całkiem wygląd tego kącika. Usypałam mały wzgórek, na który przesadziłam kilka ziół (po przycięciu), resztę przesadzę dopiero wiosną. Naprawdę nie wygląda to teraz ciekawie, raczej nijako
Poczekaj proszę do wiosny. Wtedy obiecuję, bedzie duzo zdjęć z ziołowego zakątka 
Hanuś, dziękuję! Ta chryzantema jest rzeczywiscie złocista!
To za to masz ode mnie jeden z moich ulubionych utworów. Stareńki, ale jaki piękny! ;)
http://pl.youtube.com/watch?v=RtVIhDgo_ ... re=related
Nieduzo, ale wystarczy dla kilku osób, bo przeciez nie trzeba ich wiele
Zaglądałam już do Twojego ogrodu. Tawlina będzie miała u Ciebie dobrze...tyle miejsca!
Masz piękny zestaw ziół u siebie. Ja nie mam do dziś kozłka z obawy, żeby koty go nie zniszczyły, a przy okazji innych ziół
Nie robiłam teraz zdjęć wśród ziół, bo zmieniłam całkiem wygląd tego kącika. Usypałam mały wzgórek, na który przesadziłam kilka ziół (po przycięciu), resztę przesadzę dopiero wiosną. Naprawdę nie wygląda to teraz ciekawie, raczej nijako
Hanuś, dziękuję! Ta chryzantema jest rzeczywiscie złocista!
To za to masz ode mnie jeden z moich ulubionych utworów. Stareńki, ale jaki piękny! ;)
http://pl.youtube.com/watch?v=RtVIhDgo_ ... re=related