Ogród faktycznie jakiś inny
Ogródek AGNESS
- duju
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 paź 2008, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek AGNESS
Aga, dobrze, że choroba mija. Dosyć już.
Pewnie tak jak piszesz, teraz jeszcze brak barwnych plam robi swoje.
Pozdrawiam - Justyna
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Agniesiu ogród cudny, jak zawsze.
Rabatki po brzegi wypełnione kwiatami, bardzo kolorowe.
W końcu doczekaliśmy się deszczu, a remontu to Ci trochę współczuję. Przed remontem domek także był śliczny.
Rabatki po brzegi wypełnione kwiatami, bardzo kolorowe.
W końcu doczekaliśmy się deszczu, a remontu to Ci trochę współczuję. Przed remontem domek także był śliczny.
Agnieszko,ja z niecierpliwością czekałam na jakieś wieści z twojego ogrodu.I muszę przyznać,że w pierwszej chwili też odniosłam wrażenie że dużo się w nim zmieniło.Może szkielet ogrodu,czyli iglaczki trochę urosły i zajmują większą powierzchnię.Mnie się to podoba
Może dla tego,że u mnie na rabatach królują cebulowe i byliny.W zimie i wczesną wiosną jest trochę pusto.Trzeba będzie pomyśleć o uzupełnieniu rabat.Tym bardziej,że wybór iglaków jest teraz ogromny.
Remontu ci nie zazdroszczę.Może inaczej....chaosu i bałaganu z nim związanego.A przecież zakres prac planujecie spory.Ale kiedy ma się własny dom takie prace to niestety konieczność.Za to pózniej na pewno będziesz zadowolona.I może najdzie cię ochota na zmiany także w ogrodzie...
Pozdrawiam
Remontu ci nie zazdroszczę.Może inaczej....chaosu i bałaganu z nim związanego.A przecież zakres prac planujecie spory.Ale kiedy ma się własny dom takie prace to niestety konieczność.Za to pózniej na pewno będziesz zadowolona.I może najdzie cię ochota na zmiany także w ogrodzie...
Pozdrawiam
- Danio

- Od: 8 lis 2006, o 18:44
Twój ogród jest już dojrzały, rośliny ładnie się przenikają. Rabaty stanowią całość a nie oddzielne plamy.
Czytam, że rozpoczynasz remont. Pilnuj robotników, bo potrafią niejedno zniszczyć.
Dorota
Czytam, że rozpoczynasz remont. Pilnuj robotników, bo potrafią niejedno zniszczyć.
Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Faktycznie masz kłopot z tą elewacją. Mam nadzieję, że nic nie zostanie zniszczone
Zdrówka życzę
Zdrówka życzę
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Kochani u mnie podwórku pogrom, zmiana dachu, wszędzie i pościągane i nowe deski, blacha. rusztowania itd. ogródek zarasta zielem, jeszcze ze 3 tygodnie takiego bałaganu, nie wiem jak ja później doprowadzę ogród do porządku .... ale jakoś pomalutku podołam
Tulipanki już przekwitają, ich miejsce zajmują azalie
Pokażę część moich tegorocznych tulipanków

Tulipanki już przekwitają, ich miejsce zajmują azalie
Pokażę część moich tegorocznych tulipanków
-
Iwona i Piotr
- 500p

- Od: 24 paź 2010, o 09:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Śliczne te tulipany pomarańczowo czerwone
.
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Janku, Justynko, Agusiu, ja krzewy liściaste i iglaki, traktuję jako bazę swojego ogrodu, taki szkielet , na którego tle opierają się bylinowe nasadzenia. Teraz jeszcze większość bylin nie kwitnie, więc krzewy są mocniej widoczne niż w sezonie, a i na pewno troszkę podrosły
Jest dla mnie ważne, żeby ogród był atrakcyjny o każdej porze roku i właśnie ten zielony szkielet zapewnia to zimą. Nie jest płasko, szaro i smutno, tylko wciąż zielono, mimo, że kolorowe kwiaty śpią. Za chwilę te wszystkie iglaki i krzewy zejdą na drugi plan pod panowaniem kolorowych bylin, staną się dla nich tylko zielonym tłem
A zapanuje kolorowy zawrót głowy jak zawsze latem
Geniu faktycznie byłaś u mnie wiosną. Chyba nawet wcześniejszą niż obecna
Z ogródkiem na szczęście nic złego ne dzieje się przy remoncie, wszystkie najgorsze prace mieszczą się na podjeździe i podwórku
Tajeczko bardzo dziękuję kochana
Mam nadzieję, że w tym roku uda się Wam mnie odwiedzić
Dorotko, faktycznie wszystko u mnie już bardzo rozrośnięte. Niektóre roślinki wręcz nadmiernie i muszę je przycinać. Bardzo mnie cieszy ten gąszcz, bo zawsze zależało mi na takiej bujności i roślinnym przepychu
Robotnicy na szczęście nie zbliżają się do rabat, tak, że ogródek nie ucierpi, niestety zarasta zielskiem, bo ja nie bardzo mam możliwość przy tym remoncie krzątać się w ogrodzie...
Małgosiu dziękuję, ze zdrówkiem już na szczęście ok
Robotnicy nie zbliżają się do rabat, więc ogródek nie ucierpi
) Kilka żurawek tylko na obrzeżu zostało przyduszonych dechami, ale ładnie się regenerują
Iwonko i ja bardzo je lubię, są takie ....płomienne
Postaram się niedługo znów pokazać co nieco z ogródka
Pozdrawiam Was bardzo gorąco, uściski serdeczne
Jest dla mnie ważne, żeby ogród był atrakcyjny o każdej porze roku i właśnie ten zielony szkielet zapewnia to zimą. Nie jest płasko, szaro i smutno, tylko wciąż zielono, mimo, że kolorowe kwiaty śpią. Za chwilę te wszystkie iglaki i krzewy zejdą na drugi plan pod panowaniem kolorowych bylin, staną się dla nich tylko zielonym tłem
Geniu faktycznie byłaś u mnie wiosną. Chyba nawet wcześniejszą niż obecna
Z ogródkiem na szczęście nic złego ne dzieje się przy remoncie, wszystkie najgorsze prace mieszczą się na podjeździe i podwórku
Tajeczko bardzo dziękuję kochana
Mam nadzieję, że w tym roku uda się Wam mnie odwiedzić
Dorotko, faktycznie wszystko u mnie już bardzo rozrośnięte. Niektóre roślinki wręcz nadmiernie i muszę je przycinać. Bardzo mnie cieszy ten gąszcz, bo zawsze zależało mi na takiej bujności i roślinnym przepychu
Robotnicy na szczęście nie zbliżają się do rabat, tak, że ogródek nie ucierpi, niestety zarasta zielskiem, bo ja nie bardzo mam możliwość przy tym remoncie krzątać się w ogrodzie...
Małgosiu dziękuję, ze zdrówkiem już na szczęście ok
Robotnicy nie zbliżają się do rabat, więc ogródek nie ucierpi
Iwonko i ja bardzo je lubię, są takie ....płomienne
Postaram się niedługo znów pokazać co nieco z ogródka
Pozdrawiam Was bardzo gorąco, uściski serdeczne
- jola1

- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Aga mam nadzieję że remont mija bez większych problemów i ogród nie ucierpiał z tego powodu, w tym momencie oddycham z ulgą że ja mam to już za sobą i że mój przewidujący mąż nie pozwalał robić żadnych nasadzeń blisko domu żeby na wypadek takich właśnie prac nie było strat.
Tulipanki u Ciebie śliczne , już pisałam u Wandzi że muszę jesienią dokupić cebul i dosadzić.
Siedzę dzisiaj przy komputerze z mocnym postanowieniem nadrobienia zaległości na forum bo pogoda raczej barowa u nas ale pewnie długo nie posiedzę bo dostaję jakiegoś uczulenia od patrzenia w monitor, cieknie mi z oczu i z nosa, zapuściłam krople może będzie lepiej.
Też czekam na kwitnienie azalii tym bardziej że zakupiłam pięć nowych i cztery z nich będą kwitły.
Ucałowania dla Gabrysi.
Tulipanki u Ciebie śliczne , już pisałam u Wandzi że muszę jesienią dokupić cebul i dosadzić.
Siedzę dzisiaj przy komputerze z mocnym postanowieniem nadrobienia zaległości na forum bo pogoda raczej barowa u nas ale pewnie długo nie posiedzę bo dostaję jakiegoś uczulenia od patrzenia w monitor, cieknie mi z oczu i z nosa, zapuściłam krople może będzie lepiej.
Też czekam na kwitnienie azalii tym bardziej że zakupiłam pięć nowych i cztery z nich będą kwitły.
Ucałowania dla Gabrysi.
- ASK_anulla

- Od: 25 cze 2013, o 13:44
Piękne, energetyczne kolory. Dorodne kępy robią wrażenie
.
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Agnieszko tulipanki rosną i nic sobie z remontu nie robią! przetrwasz remont bo ja już nie jeden przetrwałam
Trzymaj się 
Jak zwykle
piękny ogród i jeszcze ładniejsze fotki. 
- nemezja

- Od: 18 kwie 2007, o 10:59
Aga dawno mnie nie było i już zapomniałam jaki Twój ogród jest urokliwy i piękny, różnorodny i kolorowy. Tulipanki przepiękne, niestety poczekać musimy znowu rok:).
- Tacca

- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Kontakt:
Aga , lato przed Tobą, zdążysz opielić, Między tak bujnie rozrośniętymi roślinami zielsko mam marne szanse.