Też sadzenie dalii rozkładam na raty. Nawet z tej pracy można zrobić przyjemność, jeśli odpowiednio zaplanujemy czas i rozłożymy siły.
Taki - sobie ogród cz.4
- JacekP
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Taki - sobie ogród cz.4
Mam hamak ale nie ma gdzie rozwiesić
Też sadzenie dalii rozkładam na raty. Nawet z tej pracy można zrobić przyjemność, jeśli odpowiednio zaplanujemy czas i rozłożymy siły.
- ilona2715

- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Miłeczko, na prawdę Cię podziwiam, sadzić i wykopywać tyle karp, to nie lada wyczyn, najgorsze, że to jest zaraźliwe
, pięknie kwitną Ci tulipanki i barwinki też masz bardzo ciekawe, jejku u Ciebie już różanecznik pokazuje swój kolorek ale cudaczek, fakt jak człowiek widzi tę budzącą się do życia wiosnę, to na prawdę chce się żyć 
- takasobie

- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ilonko! Wiesz sama, że dalie są tego warte
Rododendron kwitnie mi pierwszy raz. Bardzo się cieszę, bo dostałam 2 lata temu strasznego wypłosza!
A chce się żyć! Nawet jak teraz popsuła się pogoda, patrzę w radością na kwitnące drzewa i kwiaty!
Jacku! Święta prawda!!! Ja tam się dobrze bawię, powolutku, bez nadwyrężenia! A masz jakaś perspektywę na ten hamak? Rosną Ci jakieś drzewa?
Ryszard! Nie ma za co! Ja też dziękuję za liliowca i hosty. Też maja się dobrze i nie mogę się doczekać ich rozkwitu!
Karola! Jak robię ich zdjęcie - nie mogę na nich leżeć
Z reguły ktoś na jednym z nich poleguje... po to są!
Dziękuję w imieniu kwiatków!
Marzka!Ja go nie dzielę, rośnie całym łanem
Przypomnij mi na pw adres. Jak nie zapomnę, wyślę Ci po weekendzie. Miejsca pod dalie masz na pewno dość, bo areał masz niezły, dasz radę!
Wczoraj było paskudnie zimno - zero ogrodu. Tyle, że poprzesadzałam kolejną partię pomidorów. Już koniec bliżej niż dalej
Została mi tylko papryczka Rokita i finisz! Teraz muszę posiać dynie. Tylko się pomidorów pozbędę, bo miejsca na parapetach nie mam
Dalie i zasiewy w szklarence

Tak ogólnie - tam, gdzie niczego nie ma - będą dalie!

Purissima

Wychodzą hosty

Zawilec

A chce się żyć! Nawet jak teraz popsuła się pogoda, patrzę w radością na kwitnące drzewa i kwiaty!
Jacku! Święta prawda!!! Ja tam się dobrze bawię, powolutku, bez nadwyrężenia! A masz jakaś perspektywę na ten hamak? Rosną Ci jakieś drzewa?
Ryszard! Nie ma za co! Ja też dziękuję za liliowca i hosty. Też maja się dobrze i nie mogę się doczekać ich rozkwitu!
Karola! Jak robię ich zdjęcie - nie mogę na nich leżeć
Dziękuję w imieniu kwiatków!
Marzka!Ja go nie dzielę, rośnie całym łanem
Wczoraj było paskudnie zimno - zero ogrodu. Tyle, że poprzesadzałam kolejną partię pomidorów. Już koniec bliżej niż dalej
Została mi tylko papryczka Rokita i finisz! Teraz muszę posiać dynie. Tylko się pomidorów pozbędę, bo miejsca na parapetach nie mam
Dalie i zasiewy w szklarence

Tak ogólnie - tam, gdzie niczego nie ma - będą dalie!

Purissima

Wychodzą hosty

Zawilec

Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- ewka36jj

- Od: 10 cze 2012, o 18:31
A ja hostami się nie zachwycam, bez urazy dla ich miłośników, szanuję, ale nie podziwiam. Dalie - owszem, u innych podziwiam , u mnie ich nie ma.
- Tolinka

- Od: 1 mar 2013, o 23:30
Miłka jak to całe twoje towarzystwo zakwitnie ,to będzie niesamowita uczta dla oczu już się nie mogę doczekać fotek 
Piękny ogród, wyjątkowe zdjęcia. 
-
leszczyna

- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
MIŁKA udało się przetrzymać pelargonie w korytku w szklarence
widzę że szklarenka spelnia rolę inkubatora, lepsza jak mój dom ogrodnika bo u Ciebie więcej światła.
Zabieram się do gieorgini, Twoje wyczytałam , że już w ziemi i szukają powierzchni
Zabieram się do gieorgini, Twoje wyczytałam , że już w ziemi i szukają powierzchni
Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
-
DTJ_1

- Od: 14 lis 2013, o 15:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A ja uwielbiam hosty ich różnorodność, formy, kolory, faktury i najbardziej formy wiosenne, ja wystawiają noski i się rozwijają. Super zdjęcie
.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Też bardzo lubię hosty - te najpiękniejsze liście na świecie
W tym roku część z nich wzięłam do donic, żeby zrobić na rabatach miejsce na coś innego, co w donicach nie może. A skoro hosty sobie chwalą donice, to niech rosną. Kiedyś chciałam też dalie uprawiać w donicach, ale marnie to wychodziło.
- Pulpa222

- Od: 21 kwie 2010, o 08:45
Jesteś daliowo-różana, ale oprócz tego widzę, że i owocowo-warzywna
.Rozpiętość dość spora, a ja się zastanawiam, jak sobie z tym wszystkim radzisz?. Pewnie bym się zapłakała, a i tak nic by z tego nie wyszło
. Jeszcze widzę posiane zioła. Pełen szacun
.
Ja czekam aż hosty rozwiną liście - wtedy zieleń aż kipi
.
Ja czekam aż hosty rozwiną liście - wtedy zieleń aż kipi
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
- christinkrysia

- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Miłko brawo !!!
Dalie juz w gruncie a moje dopiero w poniedziałek choć karłowe już dawno w doniczkach i po pierwszym uszczykiwaniu. Trochę się zeźliłam bo raz nie schowałam ze skrzynki do wnętrza i przymrozek je liznął... odchorowały.
Pisałam ,że dalię kaktusowa Apache straciłam po zimie ale po oględzinach obcięłam to i tamto ... spirytusem odkaziłam, obeschło i do doniczki bez wielkiej nadziei ...
Jest !!! i dziś czubek uszczknięty bo póki co jeden pęd więc trzeba pobudzić .
Wiosennie i kolorowo u Ciebie , czekaliśmy na to kilka miesięcy.
Pozdrawiam
Dalie juz w gruncie a moje dopiero w poniedziałek choć karłowe już dawno w doniczkach i po pierwszym uszczykiwaniu. Trochę się zeźliłam bo raz nie schowałam ze skrzynki do wnętrza i przymrozek je liznął... odchorowały.
Pisałam ,że dalię kaktusowa Apache straciłam po zimie ale po oględzinach obcięłam to i tamto ... spirytusem odkaziłam, obeschło i do doniczki bez wielkiej nadziei ...
Jest !!! i dziś czubek uszczknięty bo póki co jeden pęd więc trzeba pobudzić .
Wiosennie i kolorowo u Ciebie , czekaliśmy na to kilka miesięcy.
Pozdrawiam
- karolacha

- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Śliczny masz ogródek, a jak jeszcze dojdą dalie , to fiu fiu
pięknie , kolorowo, super zakątek 
- takasobie

- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Karola! W ogródku kolorowo musi być! Na dalie poczekamy, a póki co kwitną krzewy drzewa i tulipany!

Krysiu! Kombinujesz, jak koń pod górkę!
Ale to tak jak ja! Dalie od Ciebie też w doniczkach, bo trochę przeschły i teraz są pod specjalnym nadzorem. I chyba ... przekopałam krwawnicę od Ciebie
Ale możliwe, że nie i czekam, aż wyjdzie. Tak się zmartwiłam, ale kolega obiecał mi, że dla mnie wykopie kawałek swojej...

Aniu! Wiesz jak to jest! Cały czas człowiekcos dokupuje, dostaje, chce coś tam skomponować w ogrodzie, a jak tu majac ogród, nie mieć kilku rządków zieleniny do zupy? A wiosna już kipi
:

Dorota! Ja też uwielbiam ten widok. Mają w sobie coś, co nie pozwala im się oprzeć!

Wandziu! Ale te w donicach trzeba częściej podlewać. Chyba by mi się nie chciało! No tak, ale ja akurat na hosty nieco miejsca jeszcze mam!

Krysiu! Teraz ciężki czas oczekiwania! Jak będzie ciepło i mokro, szybko im to pójdzie. Nie mogę się doczekać. Szklarnia się sprawdza, choć nie jest ogrzewana. Ale niedługo eksmisja, bo musze wsadzić pomidory i papryki.
Wiola! Dziękuję
Marta! Czekaj cierpliwie razem ze mną!
Ewka! Jak zdążyłaś się przekonać widok host w wiosennym stadium jest piękny, choć rozumiem, że nie każdy je ma w ogrodzie. Za to róże muszą być u każdego!

Dziś byliśmy w poznańskim Ogrodzie Botanicznym na majówce. Akurat od rana, jak byliśmy, lało jak z cebra, przemokliśmy, zmarzliśmy, a zakupów zrobiłam niewiele. Ale i tak było fajnie. Potem sadzenie roślin
Akurat w południe pogoda się poprawiła. 

Krysiu! Kombinujesz, jak koń pod górkę!

Aniu! Wiesz jak to jest! Cały czas człowiekcos dokupuje, dostaje, chce coś tam skomponować w ogrodzie, a jak tu majac ogród, nie mieć kilku rządków zieleniny do zupy? A wiosna już kipi

Dorota! Ja też uwielbiam ten widok. Mają w sobie coś, co nie pozwala im się oprzeć!

Wandziu! Ale te w donicach trzeba częściej podlewać. Chyba by mi się nie chciało! No tak, ale ja akurat na hosty nieco miejsca jeszcze mam!

Krysiu! Teraz ciężki czas oczekiwania! Jak będzie ciepło i mokro, szybko im to pójdzie. Nie mogę się doczekać. Szklarnia się sprawdza, choć nie jest ogrzewana. Ale niedługo eksmisja, bo musze wsadzić pomidory i papryki.
Wiola! Dziękuję
Marta! Czekaj cierpliwie razem ze mną!
Ewka! Jak zdążyłaś się przekonać widok host w wiosennym stadium jest piękny, choć rozumiem, że nie każdy je ma w ogrodzie. Za to róże muszą być u każdego!

Dziś byliśmy w poznańskim Ogrodzie Botanicznym na majówce. Akurat od rana, jak byliśmy, lało jak z cebra, przemokliśmy, zmarzliśmy, a zakupów zrobiłam niewiele. Ale i tak było fajnie. Potem sadzenie roślin
Miłka
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Witaj Miłko, piękny czas nam się zaczął 
- becia123

- Od: 12 wrz 2012, o 18:21
Milko przejrzałam dalie i honka rewelacyjna nie jest ale wyślę Ci Karpka nie jest duża Mam nadzieję ,że coś urośnie z niej.Podaj mi adres na Pw Mam gdzieś w zapiskach ale musiałabym trochę poszukać pomalowaniu jeszcze nie poukładałam wszystkiego.Jak chcesz na pw wyślę Ci jak wygląda.
-- 2 maja 2015, o 19:42 --
Kwitnąco u Ciebie Mileczko maj w pełnej krasie
-- 2 maja 2015, o 19:42 --
Kwitnąco u Ciebie Mileczko maj w pełnej krasie