To tak po kolei odpowiem
Wagabunga123 z przyjemnością dzielę się wiedzą

. Nie wahaj się - pytaj.
Iwonko będzie dobrze. Przymrozki w czerwcu ???

Tego nie pamiętam. Pamiętam śnieg po łydki 1 maja ale zaraz wyszło słońce, rozpuściło i (w podkolanówkach oraz tenisówkach pastą do zębów wybielonych) dumnie na pochód pomaszerowałam

.
Kto pamięta te czasy ??? ha ha ha
Jolu u nas ta burza z gradem przeszła ok 13 . Posypało tak z 4 -5 minut i powędrowało za Wisłę - do Ciebie. Grad sypnął nieduży, strat nie odnotowano. Po tej burzy zrobiło się ciepło i miło ale słoneczko skąpo świeciło z za chmur
W sumie przeszły 4 burze ale między nimi coś tam skubałam, dłubałam ...... tak sobie, bez przekonania. Wysoka trawa sprawia niechlujne wrażenie i żadne skubanie i dłubanie tego nie zatrze
Ale do rzeczy
Moje pomidorki (w liczbie 12) stłamszone trochę deszczem ale niech tylko poświeci słoneczko a otrząsną listki z wody i dumnie strzelą w niebo (o ile karłowate mogą strzelić w niebo

)
Puste pozornie miejsce po lewej stronie zdjęcia to rzodkiewka - jeszcze niewidoczna
Posadziłam na nowo rabarbar. Wywalone do kompostownika kłącze wypuściło liście. Zobaczyłam, wyjęłam, posadziłam . Pewnie pożałuję i jesienią znów wywalę

A może nie. Posadziłam go w miejscu kompletnie nieużytecznym na grubej poduszce z obornika - " nechaj sobie "
A teraz już tylko kwiatki, kwiatki, kwiatki .............. w liczbie 3
Narcyze z Biedry - super są

. Z jednej łodyżki wyrastają 3 - 4 kwiaty. Wyyyypas

polecam
Primullllen (czyli prymulki ogrodowe). Zobacz Jolu jakie piękne roślinki od Ciebie dostałam
Królowe wiosny czyli niezapominajki. Łał
A clematis zakwitnie niebawem. Sadzony jesienią NN. Gdy zakwitnie - zidentyfikuję
A trawa nie skoszoooooona - buuuuuu