Zakątek na Debowym

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Zakątek na Debowym

Post »

Najbardziej podobają mi się tulipanki w pół pąkach,nie rozwarte na całą oścież ,
mahonia ślicznie kwitnie,czy to prawda że ma trujące owoce jagódki,obawiam się bo też mam a do mnie przychodzą dzieci , :wit
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

anym-AniuWielkie dzięki za pochwałki. ;:196

chalaputkowo-Moniś ;katharos-Kasiu; Elwi-Eluś ; Anna11-Aniu ; cyma2704-Soniu Witajcie ;:196
Ja jeszcze mojego kielichowcu daje miesiąc, jak nie do pójdzie na kompost. ;:161
Hibcie moje żyją. nie wiem jak bylinowe, ale jeszcze za wcześnie, bo one późno wypuszczają.Dobrze,że w końcu popadało dziś, po grzmiało. Będzie rosiło!!!
Moja magnolka, po mino,ze nie należy do najwcześniejszych to mi też się podoba. Udała się, łudząco podobna jest do Susan.!a byłam kompletnie zielona w sprawie magnolii jak ja kupowałam :roll:

any57-AnyBo my ciągle coś musimy robić,Teraz roślinki, a potem coś na osłodę na zimowe dni z roślinek.
Ja dzisiaj właśnie robię nalewkę z mniszka.Pyszna.A jaki kolorek.Miodzio!!

asta6265-Aniu;kropelka-Mariolu; Tulap-Mati ;MoniaK Witajcie i dziękuję za miłe słowa ;:196
Teraz wszędzie już mamy pięknie w końcu.A po dzisiejszych deszczach będzie jeszcze bardziej pięknie i zielono ;:108
No to przecież całą zimę czekamy :tan

Marzenko77; iwek-Iwonko; juni-Beatko ; Pashmina2006-Madziu Są rożne sezony ten chyba jest tulipanowy akurat :D Jeszcze wszystkich swoich tulipanków nie pokazałam :)

Kasiulko17 Tak to już mamy my ogrodomaniacy, natyramy się , padamy,,,ale ile satysfakcji mamy, nie mówiąc już o ruchu, darmowy aerobik, prawda??
Kielichowca na razie zostawię, z miesiąc jeszcze.Potem szkoda miejsca.A gałązki sprawdzę ;:108

marpa-MaryniuTo zbiór tulipanków z kilku lat.Ale wymyśliłam,że jeszcze w hostach się zmieszczą,póki one się rozrosną swoimi z liściami, to one zdąża zakwitnąć .I na jesieni znowu mogę następne kupować.Takich różowych cukierkowych jeszcze mi się chce ;:124

Tulipany w większości mam posadzone na rabacie liliowcowej, teraz jest tulipanowo.a potem w lecie jest liliowcowo- liliowo- mieczykowo i jeszcze cos tam na niej
Na pierwszym planie z prawej strony -Tulipan Princess Irene
Obrazek
Tulipan strzępiasty Mon Amour
Obrazek
Tulipan Super Parrot
Obrazek
Obrazek
Tulipan World Expression
Obrazek

Obrazek
Taką żurawkę kupiłam bez nazwy, jak ktoś wiem to bardzo proszę o nazwę
Obrazek
Obrazek
Niektóre żurawki mają już małe kwiatostany
Obrazek
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2013, o 13:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aneczko, masz u siebie cebulowy raj. Tak dużo już tulipanów - chyba jednak wiosna jest z tydzień do przodu. Taki wysyp kwiecia, w tym drzew owocowych, kojarzy mi się od lat z majowym długim weekendem.
Szkoda, że nie pamiętasz nazwy tej śliwy. Tak ładnie o niej piszesz, że aż ślinka cieknie. Chętnie bym odgapiła, bo już mi się rodzinka upomina o coś dla ciała na mej działce. Uciszyłam ich rzędem malin i pierwszymi truskawkami, ale na długo to nie utnie dyskusji. Przynajmniej warzywnie zaszalałam
- chyba będę musiała na dietę wegetariańską przejść, bo dzieci mam mięsożerne nawet bardziej niż M :lol: .
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Ale Ci żurawki sadzą ;:63
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ale masz masę tulipanów
Niestety anemony nie zimują. Trzeba je wykopywac
Chyba że będzie taka łagodna zima. Ja zapomniałam wykopać jaskrów i wychodzą. Ciekawe, czy zakwitną
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Aniu tulipany Princess Irene piękne. :)
Żurawka bez nazwy Electra . :)
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Aniu,tyle pięknych kwitnień ,nie wiadomo co oglądać ,ja latam tam i z powrotem ,żeby czegoś nie przeoczyć,tulipanów mnóstwo,czy to nowe nasadzenia jesienne,czy tak ładnie przetrwały starsze,dobrej nocki ;:168
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16

Post »

Aniu pięknie ci tulipany porozkwitały ...u mnie dopiero nieśmiało 3 odmiany, reszta w pąkach ;:218
A ta pierwsza żurawka to nie jest czasem odmiana tiarelli?
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Żurawka żółta to wydaje mi się,że to Alabama Sunrise ;:224
Awatar użytkownika
gosiaczek12a11
500p
500p
Od: 1 kwie 2012, o 17:20

Post »

Aniu przeczytalam twój watkowy wstęp , super mieć takie wspomnienia i patrzeć jak laka staje sie zaczarowanym ogrodem. U ciebie tulipanów imponujaca ilość i mnogość kolorów.
Cudnie czekam na więcej ;:63
Zielony Zakątek !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Gosiaczkowy Przepiśnik !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Aniu cudny pokaz tulipanów ;:138 W oko wpadł mi Super Parrot...zresztą wszystkie są urocze.
Prawda, że dzięki nim jest już tak ślicznie i kolorowo? Uwielbiam wiosnę :D
asia124
200p
200p
Od: 31 lip 2013, o 03:51

Post »

Aniu w końcu odnalazłam Twój drugi wątek ;:196
Widzę, że u Ciebie wszystko wręcz szaleje ochotą do życia.
Tulipany są naprawdę imponujące, z niecierpliwością czekam na więcej ;:196
Pozdrawiam Asia :)
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=86554" onclick="window.open(this.href);return false; - moje doniczkowe
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

gracha- Grażynko Tulipanki są piękne. ale sa już na półmetku.Jeszcze trochę i zostanie nam tylko wspomnienie:)
Mahonia cudnie kwitnie, cudnie pachnie.Mahonia pospolita jest bezpieczna. Jej owoce są jadalne ? nawet nadają się na galaretki i kompoty.
To ostrokrzew ma owocki trujące.A jest podobny do mahonii.
takę możesz być spokojna. :)
ASK_anulla-Anuś Wiosna to bogactwo cebulowych.Jak przez kilka lat się dokupuje i dokupuje to potem już coś jest.
Niestety, nie pamiętam nazwy tej śliwy. Jest ładna, ozdobna z liści, w sierpniu pyszne śliwki ma.
Aniu, ja mam kilkanaście drzewek owocowych( muszę przy okazji je policzyć)3 jagody kamczackie, 4 borówki, 2 agresty, 5 porzeczek, aronie, maliny,Jeżyny, truskawek ciuteńkę.
Warzywnik..i dalej całe mnóstwo kwiatowe ;:109
Tulap Żurawki juz swoje kolorki złapały i pięknieją.@ dokupiłam znowu.Jedna NN i Southern Comfort :)
Margo2-Gosiu ; Dorotko350 Jakoś się ich trochę przez kilka lat uzbierało tych tulipanków.Najważniejsze,że w tej drugiej rabacie juz nornica mi ich nie podjada :)
Super Parrot jest i ąłdny i ciekawy.Na jesieni dokopię trochę więcej pełnych, bo tych mam mniej i cukierkowo- różowych :)

Tajka-Tereniu Tak Princess Irene j są piękne.a ta żurawka to chyba nie Electra,Tą mam i jest deko zieleńsza, żywsza ,inna :roll:
koziorozec-Martuś; katharos-Kasiu To w 95 % wcześniejsze nasadzenia.Ładnie zimują na rabacie liliowcowej i wiosna jest kolorowo.Jeszcze pomyślałam,że tak mogę dosadzić na rabatę hostową. Także na jesieni znowu będę kupować tulipanki ;:7
A ta żurawka to raczej jest żurawka.ale dalej nie wiem jaka :|
Annes 77-Aniu Dzięki, sprawdzę, jak będzie się ona rozwijać ;:108

gosiaczek12a11-Gosiu ; asia124-Asiu Witaj cie dziewczyny ;:196 Dawno juz u mnie byłyście .
Tak to było tak to się pracowało, zmieniało.Szkoda ,że prawie wcale nie mam zdjęć z przed :cry:
A więcej i więcej jest juz każdego dnia ;:173

Sezon na tulipany ;:167

TULIPAN PEŁNY PÓŹNY BLUE DIAMOND
Obrazek
tulipan princess irene a po bokach Tulipan Queen of Night
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Jan Van Ness z powojnikem JP II
Obrazek
Tulipan Liliokształtny Claudia
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Tawuła sąsiada też się do mnie uśmiecha :)
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Cudowne łany tulipanków ;:138 ;:138 jak to dobrze, że masz sporo miejsca ,żeby je tak wyeksponować. ;:215 ;:215
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18

Post »

Aniu ilość tulipanów imponująca i do tego tak pięknie pokazane ;:63
Ślicznie zrobione zdjęcia,tak wyraźnie zrobione,jakbym na żywo je oglądała .Reszta ogrodu też zachwyca pięknymi roślinami,kwiatami .Po prostu przecudownie .Jest gdzie odpocząć i pocieszać oczy i duszę :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”