gracha- Grażynko Tulipanki są piękne. ale sa już na półmetku.Jeszcze trochę i zostanie nam tylko wspomnienie:)
Mahonia cudnie kwitnie, cudnie pachnie.Mahonia pospolita jest bezpieczna. Jej owoce są jadalne ? nawet nadają się na galaretki i kompoty.
To ostrokrzew ma owocki trujące.A jest podobny do mahonii.
takę możesz być spokojna.
ASK_anulla-Anuś Wiosna to bogactwo cebulowych.Jak przez kilka lat się dokupuje i dokupuje to potem już coś jest.
Niestety, nie pamiętam nazwy tej śliwy. Jest ładna, ozdobna z liści, w sierpniu pyszne śliwki ma.
Aniu, ja mam kilkanaście drzewek owocowych( muszę przy okazji je policzyć)3 jagody kamczackie, 4 borówki, 2 agresty, 5 porzeczek, aronie, maliny,Jeżyny, truskawek ciuteńkę.
Warzywnik..i dalej całe mnóstwo kwiatowe
Tulap Żurawki juz swoje kolorki złapały i pięknieją.@ dokupiłam znowu.Jedna NN i Southern Comfort
Margo2-Gosiu ; Dorotko350 Jakoś się ich trochę przez kilka lat uzbierało tych tulipanków.Najważniejsze,że w tej drugiej rabacie juz nornica mi ich nie podjada
Super Parrot jest i ąłdny i ciekawy.Na jesieni dokopię trochę więcej pełnych, bo tych mam mniej i cukierkowo- różowych
Tajka-Tereniu Tak Princess Irene j są piękne.a ta żurawka to chyba nie Electra,Tą mam i jest deko zieleńsza, żywsza ,inna
koziorozec-Martuś; katharos-Kasiu To w 95 % wcześniejsze nasadzenia.Ładnie zimują na rabacie liliowcowej i wiosna jest kolorowo.Jeszcze pomyślałam,że tak mogę dosadzić na rabatę hostową. Także na jesieni znowu będę kupować tulipanki
A ta żurawka to raczej jest żurawka.ale dalej nie wiem jaka
Annes 77-Aniu Dzięki, sprawdzę, jak będzie się ona rozwijać
gosiaczek12a11-Gosiu ; asia124-Asiu Witaj cie dziewczyny

Dawno juz u mnie byłyście .
Tak to było tak to się pracowało, zmieniało.Szkoda ,że prawie wcale nie mam zdjęć z przed
A więcej i więcej jest juz każdego dnia
Sezon na tulipany
TULIPAN PEŁNY PÓŹNY BLUE DIAMOND

tulipan princess irene a po bokach Tulipan Queen of Night

Jan Van Ness z powojnikem JP II

Tulipan Liliokształtny Claudia
Tawuła sąsiada też się do mnie uśmiecha