Turzyca palmowa spore ma kępy,moje powoli ruszają,ale przeżyły wszystkie,bo i zimy nie było
Ogród zielonej cz II
- Annes 77
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród zielonej cz II
Soniu masz bardzo ładne tulipany,ja co roku będę dokupywała tulipany,teraz dzięki nim jest kolorowo
Turzyca palmowa spore ma kępy,moje powoli ruszają,ale przeżyły wszystkie,bo i zimy nie było
-
Pashmina2006

- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Jakie żołnierze na tej rabacie Ci stoją
. Bardzo ładne kolory mają. Wszystko rośnie w górę że aż miło.
Chopiny mają u Ciebie zdecydowanie więcej listków niż u mnie. Najbardziej zielony jest chyba u mnie Artemis. Anabel na pniu- to bardzo ciekawe może być. Dostałam od Ewci- mewy sadzonkę Strong Anabell.. tak bym chciała żeby się przyjęła. Musi to być piękny widok jak kwitnie.
Chopiny mają u Ciebie zdecydowanie więcej listków niż u mnie. Najbardziej zielony jest chyba u mnie Artemis. Anabel na pniu- to bardzo ciekawe może być. Dostałam od Ewci- mewy sadzonkę Strong Anabell.. tak bym chciała żeby się przyjęła. Musi to być piękny widok jak kwitnie.
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu co roku dosadzam, a w przyszłym z Sabinką, jak znajdziemy odpowiednie tulipany sadzimy pięćdziesiąt sztuk jednego rodzaju.
Moje trawy też radzą sobie, choć niektóre przesadzane, na razie się korzenią zamiast wypuszczać zielone. Dziś zobaczyłam, że na rabacie bukszpanowej, gdzie rosła werbena są tysiące maleńkich siewek, niestety pójdą do kompostownika. Pewnie lekka zima sprzyja werbenie. Wypuszcza też od korzeni świeże przyrosty.
Jest szansa, że dużo wcześniej zakwitnie.

Madziu teraz tulipany cieszą kolorami, niedługo reszta zakwitnie. Chopiny już ukorzenione i mają ciepło od południowej ściany domu. Artemisy i inne wsadzone teraz, to mało mają liści, budują korzenie. Twoja hortensja to rarytas, ma ogromne kwiaty.

Madziu teraz tulipany cieszą kolorami, niedługo reszta zakwitnie. Chopiny już ukorzenione i mają ciepło od południowej ściany domu. Artemisy i inne wsadzone teraz, to mało mają liści, budują korzenie. Twoja hortensja to rarytas, ma ogromne kwiaty.
- lojka 63

- Od: 4 wrz 2011, o 20:11
- Kontakt:
Cześć masz piękny areał i super rozplanowane nasadzenia bardzo mi się podoba. 
- cyma2704

Jolu dzięki.
Tylko 10 arów w tym dom i duży garaż, ale mało trawnika, bo na mojej piaskowej glebie, nigdy nie będzie ładny.
Mam nadzieję, że obsadzone wieloletnimi roślinami rabaty jakoś dam radę ogarnąć. 
- wisia7

- Od: 8 lut 2012, o 18:14
Soniu, czy ta Anabelka nie wypuszcza odrostów z ziemi , bo u mnie robo się wielki krzaczor ?
- cyma2704

Wiesiu wypuszcza, ale sekator, to najlepszy przyjaciel ogrodnika. 
-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Nie wyobrażam sobie już żadnej potrawy ( oczywiście są wyjątki
) bez lubczyku. Zawsze, jak jestem w warzywniku wącham i upajam się tym zapachem. Uwielbiam zapach. W kuchni szastam nim ....czasami bez umiaru
Truskawki kwitną? No no no niedługo serniczek z truskawkami będziemy u Ciebie jako pierwszej na FO kosztować. Moje śpią i w tym roku szału nie będzie. Odnowiłam pole truskawkowe i większość z nich jako pierwszoroczniacy nie dadzą za dużo owocu.
Wpadnę do Ciebie
Truskawki kwitną? No no no niedługo serniczek z truskawkami będziemy u Ciebie jako pierwszej na FO kosztować. Moje śpią i w tym roku szału nie będzie. Odnowiłam pole truskawkowe i większość z nich jako pierwszoroczniacy nie dadzą za dużo owocu.
Wpadnę do Ciebie
- cyma2704

Małgosiu na truskawki zapraszam, na lubczyk też, daję do wszystkiego. Nakroiłam wczoraj do łazanek.
M był zachwycony. Posiałam z własnych nasion i mam dwadzieścia sztuk młodego, oczywiście rozdam,
bo moje dwa rosną na metr i wystarczają dla trzech rodzin. 
- nena08

- Od: 8 lut 2012, o 10:06
Cały czas oglądam werbeny i nie mogę doszukać się odrostów od korzeni. Pewnie moje nie przeżyły
Muszę poszukać siewek.
Muszę poszukać siewek.
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Jaki warzywnik suuper.
Ja swojego jeszcze nie w pełni obsadziłam
Tulipki śliczne. wiadomo !!
I truskawki masz już kwitnące
U mnie jeszcze pąków nie widziałam .Cieplej widać masz 
Ja swojego jeszcze nie w pełni obsadziłam
Tulipki śliczne. wiadomo !!
I truskawki masz już kwitnące
-
chmielakowo
- 200p

- Od: 11 mar 2015, o 20:32
Z warzywniakiem jestem kompletnie spóźniona, ale w długi weekend chyba wreszcie znajdę chwilę dla niego, już mam nerwy na siebie bo wszystko juz przygotowałam wystarczy tylko zasiać, a ja się kompletnie nie umiem zorganizować z czasem ostatnio....
Truskaweczki mam młodziutkie, raczej w tym roku nie będą owocować, za to poziomki mają pełno kwiatów.
Tulioany w przyszłym roku także chce sadzić dużymi kępkami, bo w tym mają zbyt duży rozstrzał i jednak po jednej paczuszcze to za mało, mimo, że sadziłam po dwie odmiany obok siebie
Truskaweczki mam młodziutkie, raczej w tym roku nie będą owocować, za to poziomki mają pełno kwiatów.
Tulioany w przyszłym roku także chce sadzić dużymi kępkami, bo w tym mają zbyt duży rozstrzał i jednak po jednej paczuszcze to za mało, mimo, że sadziłam po dwie odmiany obok siebie
Paulina
Chmielakowo-początki
Chmielakowo-początki
- sweetdaisy

- Od: 15 sty 2015, o 19:21
O mateczko, jakie pole truskawkowe
A jak dajesz radę z pieleniem tego? Najczęściej truskawki mają ściółkę ze słomy, lub trawy, żeby było łatwiej
U mnie lubczyk też już ładnie odbił po zimie.
I bardzo podoba mi się ten czosnek kartawski. Będę polować na niego
U mnie lubczyk też już ładnie odbił po zimie.
I bardzo podoba mi się ten czosnek kartawski. Będę polować na niego
- nifredil

- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Sonia, wszystko fajnie, tylko powiedz mi jak ja upchnę te 50 sztuk, chyba posadzę u ciebie
Część nasion werbeny również wyrzuciłam na rabatę i poleciały wiatrem, teraz co kawałek widzę maleńkie sieweczki
Chociaż wiadomo porównania z tymi wysianymi w lutym to nie ma
.
- Helen

- Od: 30 sie 2010, o 19:47
Sonia piękny warzywniak masz wszystko jak pod linijkę
. Ja nie mam warzywniaka ale dwie kępki lubczyka hoduję, bo bardzo lubię ten zapach i smak dodaję tylko do swoich sałatek i każdej zupy na talerzu bo u mnie moje chłopy nie lubią.