Mój ogród, moja miłość - Ilona 2715 (część IV)
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród, moja miłość - Ilona 2715 (część IV)
Ilonko pięknie Ci bukiety wychodzą. Trzymam kciuki oby tak dalej.
Hiacynty mają u Ciebie swoje 5 minut. W takich grupach wyglądają rewelacyjnie. Magnolia przepięknie się spisała. Ładnie obrodziła. Będziesz miała burzę kwiatów. Żagwin świetnie sobie radzi w kamieniach.
Ale ja najbardziej nie mogę się doczekać kwitnienia Twoich tulipanów w tym rządku.
Hiacynty mają u Ciebie swoje 5 minut. W takich grupach wyglądają rewelacyjnie. Magnolia przepięknie się spisała. Ładnie obrodziła. Będziesz miała burzę kwiatów. Żagwin świetnie sobie radzi w kamieniach.
Ale ja najbardziej nie mogę się doczekać kwitnienia Twoich tulipanów w tym rządku.
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
hiacynty w takiej kępce i kolorów, bardzo podobają mi się!Ja mam chyba je za rzadko posadzone. bo takiego ładnego efektu nie ma
i magnolie piękne są !
A wiązani- cóż - powtórzę się za wszystkimi , pierwsza klasa!!

i magnolie piękne są !
A wiązani- cóż - powtórzę się za wszystkimi , pierwsza klasa!!

Bukiety robisz prześliczne!!!!
A Twoje pomarańczowe tulipanki - cudo!

Mędrzec to ten, kto na drodze pełnej kolców wyhodować potrafi różę.
Pół roku z przyrodą
Pozdrawiam - Aurelka
Pół roku z przyrodą
Pozdrawiam - Aurelka
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Realizujesz swoje pasje w pracy
Chciałabym tak, choć wiem że nie jest to łatwe.
Bardzo zgrabne bukieciki

Bardzo zgrabne bukieciki

- Elwi
- Od: 1 lis 2013, o 19:38
Ilonko jakie ładne bukiety
Szczególnie podoba mi się ten z goździków
Swoją drogą to dziwne, że nikt Ci nie pokazał co i jak robić
Florystyka to mój konik, uwielbiam te "klimaty"
Zobacz tutaj:
http://www.akademiaflorystyki.pl/filmy-florystyczne/
http://www.portalflorystyczny.pl/index. ... Itemid=461
Może coś Cię zainspiruje?
Wciąż jestem pod urokiem Twoich hiacyntów
Żółte widzę chyba po raz pierwszy
Super!
Cieszę się z tego co napisałaś o Bordure Nacree
Jeżeli jest tak jak piszesz, to fajnie.

Zobacz tutaj:
http://www.akademiaflorystyki.pl/filmy-florystyczne/
http://www.portalflorystyczny.pl/index. ... Itemid=461
Może coś Cię zainspiruje?
Wciąż jestem pod urokiem Twoich hiacyntów

Cieszę się z tego co napisałaś o Bordure Nacree

- ilona2715
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Krysiu, dziękuję, te bukieciki to były jedne z pierwszych, teraz już wychodzą mi znacznie lepiej, ja chyba na prawdę pomyliłam się z powołaniem
, ale muszę powiedzieć, że praca w kwiaciarni wbrew pozorom nie jest wcale taka prosta, bo to nie tylko układanie bukiecików, kwiatom wodę trzeba zmieniać, doniczkowe podlewać, wystawkę zrobić ale jak to się kocha to sama przyjemność. Co do magnolii to nie pamiętam dokładnie jak długo ją mam, ale myślę, że może to być jej piąty rok, na początku kwitła pojedynczymi kwiatkami, ale z roku na rok ich przybywało w tym po raz pierwszy jest dosłownie cała obsypana
. Moje datury jeszcze czekają, latam za to z doniczkami w których posadziłam dalie, bo one są znacznie mniejsze więc na dzień wystawiam na noc chowam, chociaż według pogody długoterminowej przymrozków już nie ma być, ciekawa jestem czy się sprawdzi.
Zuziu, fakt praca z kwiatami to sama przyjemność, w każdym bądź razie jadę teraz do pracy bez żadnego stresu i nie odliczam godzin do wyjścia, a z cebulami i innymi to rzeczywiście mi się poszczęściło
Miłeczko, mam nadzieję, że z czasem będą coraz ładniejsze jak to mówią wprawa czyni mistrza, a tak w ogóle to całuski za dalie, muszę się pochwalić, że dzięki Miłce stałam się szczęśliwą posiadaczką nowych odmian
Pawełku, dzięki wielkie
Aniu, dziękuję
w tej konkretnej kwiaciarni nie mam szans na cały etat, gdyż my się z szefową wymieniamy, czas pokaże co dalej, póki co mi to bardzo odpowiada, zrobić i tak swoje muszę ale nikt nade mną nie stoi, nikt mi nie patrzy na ręce i nikt mnie nie pilnuje
Madziu, ja też sadziłam kolorami w kępkach zmieniłam to w zeszłym roku, gdy takie pomieszane kolorystycznie zobaczyłam u mojej synowej, magnolia już zakwitła a właściwie pomału przekwita, w tym sezonie na prawdę pokazała na co ja stać, ciekawa jestem czy pokazały się u Ciebie te tulipanki botaniczne?
Madziu, tak magnolia ma burzę kwiatów
, tulipanki pomału zaczynają, tych posadzonych na obrzeżu to ja sama nie mogę się doczekać
, chciałabym aby zakwitły razem, ale jak tak na nie patrzę to mam coraz większe obawy
Aniu, jeśli chodzi o hiacynty, to po raz pierwszy mam taki efekt, gdyż poszłam za przykładem synowej, magnolia poniżej w pełnej swej krasie
Aurelko,
, te tulipanki to jedne z pierwszych mam nadzieję na większy spektakl
Jolu, ano fakt łatwe to wcale nie jest choć takie z pozoru wygląda, ale z dnia na dzień idzie mi lepiej
Elwi, ja też myślałam, że szefowa mnie czegoś nauczy, owszem czasami mam okazję podejrzeć bukieciki, które zrobiła i potem mogę się wzorować, ale chyba nie jest tak źle skoro moich nie krytykuje, czasami powie, że coś inaczej by zrobiła, ale to wszystko, zobaczysz, że będziesz zadowolona z Bordure Nacree
jeszcze raz ostatnie ich tchnienie

i magnolia w pełnej krasie

odratowana susan

migdałowiec

czereśnia

tawuła szara zaczyna

i takie tam

Zuziu, fakt praca z kwiatami to sama przyjemność, w każdym bądź razie jadę teraz do pracy bez żadnego stresu i nie odliczam godzin do wyjścia, a z cebulami i innymi to rzeczywiście mi się poszczęściło

Miłeczko, mam nadzieję, że z czasem będą coraz ładniejsze jak to mówią wprawa czyni mistrza, a tak w ogóle to całuski za dalie, muszę się pochwalić, że dzięki Miłce stałam się szczęśliwą posiadaczką nowych odmian

Pawełku, dzięki wielkie

Aniu, dziękuję

Madziu, ja też sadziłam kolorami w kępkach zmieniłam to w zeszłym roku, gdy takie pomieszane kolorystycznie zobaczyłam u mojej synowej, magnolia już zakwitła a właściwie pomału przekwita, w tym sezonie na prawdę pokazała na co ja stać, ciekawa jestem czy pokazały się u Ciebie te tulipanki botaniczne?
Madziu, tak magnolia ma burzę kwiatów

Aniu, jeśli chodzi o hiacynty, to po raz pierwszy mam taki efekt, gdyż poszłam za przykładem synowej, magnolia poniżej w pełnej swej krasie
Aurelko,

Jolu, ano fakt łatwe to wcale nie jest choć takie z pozoru wygląda, ale z dnia na dzień idzie mi lepiej
Elwi, ja też myślałam, że szefowa mnie czegoś nauczy, owszem czasami mam okazję podejrzeć bukieciki, które zrobiła i potem mogę się wzorować, ale chyba nie jest tak źle skoro moich nie krytykuje, czasami powie, że coś inaczej by zrobiła, ale to wszystko, zobaczysz, że będziesz zadowolona z Bordure Nacree

jeszcze raz ostatnie ich tchnienie
i magnolia w pełnej krasie
odratowana susan
migdałowiec
czereśnia
tawuła szara zaczyna
i takie tam
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Takie tam, bardzo barwne. A za mną tupie ostatnio magnolia. Zazdroszczę ci jej. Nie mam gdzie posadzić, bo bym się nie zastanawiała 

- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Migdałka zazdraszczam! A jakie masz niesamowite tulipany!!! Ja tez muszę sobie podosadzać! Wyrodziły mi się w jednym miejscu i je wyrzucę, a tam posadzę kolejna odmianę!
Pięknie masz teraz w ogródku! Ta tawuła (bodajże van Houte'a) cudownie wygląda!!
Dalie niech Ci pięknie rosną! Te od Ciebie już w ziemi!

Pięknie masz teraz w ogródku! Ta tawuła (bodajże van Houte'a) cudownie wygląda!!

Dalie niech Ci pięknie rosną! Te od Ciebie już w ziemi!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- ewunia7
- Od: 1 lis 2012, o 15:31

Ilonka bardzo ładne bukiety zrobiłaś

Twoja magnolia to cud- marzenie,

No i oczywiście prześliczne tulipanki i jaka ich mnogość

Jak zawsze podziwiam Twoje rabaty, są tak wymyślnie skomponowane

Ilonko,
jestem wielką fanką Twojego ogrodu o każdej porze roku
piękna i kolorowa Twoja wiosna
jestem wielką fanką Twojego ogrodu o każdej porze roku

piękna i kolorowa Twoja wiosna

-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Ojjj magnolia faktycznie dała z siebie wszystko
. Cudowna. Susan u mnie dopiero pąki otwiera. Ale w sumie to fajnie. Jedna kwitnie od 2 tygodni praktycznie, druga rozwija pąka, Susan otwiera pąka i jeszcze Genie. Reszta w tym roku nie zakwitnie.
Szkoda że hiacynty już powoli przekwitają. Takie cudne są i tak pięknie pachną.. Migdałek cudny. Dość gruby pień już ma. Też się popisał
.

Szkoda że hiacynty już powoli przekwitają. Takie cudne są i tak pięknie pachną.. Migdałek cudny. Dość gruby pień już ma. Też się popisał

- sweetdaisy
- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Ilonko, u Ciebie jak zwykle piękne rabaty o każdej porze roku
Super przetrwała Ci juka, moją dopadł grzyb i musiałam dużo powycinać.
Tulipany wszelakie pięknie kwitną, szkoda że tak krótko. Trzeba się szybko nimi nacieszać
A na taki pokaz magnolii to ja sobie jeszcze sporo poczekam...

Super przetrwała Ci juka, moją dopadł grzyb i musiałam dużo powycinać.
Tulipany wszelakie pięknie kwitną, szkoda że tak krótko. Trzeba się szybko nimi nacieszać

A na taki pokaz magnolii to ja sobie jeszcze sporo poczekam...

-
- Od: 14 lis 2013, o 15:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ilonko jak u Ciebie kolorowo, o mało nie przegapiłam
magnolii i migdałek i w ogóle wszystko u Ciebie kwitnie. Pięknie i już nie wychodzę.

Magnolia piękna mi zmarzła w zeszłym roku 

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Witaj Ilonko, wróciłam i mam sporo zaległości, muszę poczytać jak się masz i co się zmieniło u Ciebie