Witam miłych gości.
Właśnie przeszła burza i mogę korzystać z internetu.
Geniu. Podobna susza i u nas była. Dziś pierwszy prawdziwy deszcz w tym roku. Dotychczas to były mżawki z silnym wiatrem a tak jak wszędzie wilgoci po zimie nie było. Może wreszcie zacznie rosnąć trawa, bo obecnie wygląda opłakanie.
Teresko.
Dziękuję za odwiedziny. Tak to zawilce. Prezent od innej Tereski (Tajki). Widać,że podobało im się u mnie, bo odwdzięczyły się ładnymi kwiatkami.
slimak900
..dziękuję
TereskoTajko
Zaczyna się wysyp wiosennych kwiatów choć przez suszę ich okres kwitnienia bardzo się skrócił. Tulipany te są u mnie
niezmiennie od 40 lat i jakoś wcale mi nie zależy na pozyskiwaniu innych odmian. Ciekawy jestem ile tysięcy cebulek wyrosło przez ten czas. Bywały lata, że przywoziłem całą taczkę cebulek po wykopaniu.
Zawilce od Ciebie pięknie zakwitły. Dziękuję Ci bardzo. Sam się dziwię,że do tej pory nie było ich w moim ogrodzie.
Pati.
Zbyt rozrzutnym nie jestem i nie bardzo by było mnie stać, by wszystkim roślinom dogadzać. Zawdzięczam w dużym stopniu naszym czarnoziemom. Cieszę się,ze moje rady przyniosły efekt.
Iwonko.
Dziękuję bardzo. Jesteś miła. Zapraszam ponownie.
Kłaniam się
Zytko.
Kolorów przybywa. Wprawdzie trochę rozrzucone po całym ogrodzie ale faktycznie w każdym zakątku coś kwitnie.
szachownice żółte jak i czerwone są prawie o połowę niższe od pomarańczowych i trochę późniejsze.
Teresko.
Bardzo mi miło,że odwiedzasz mój ogród. Bądź jak najczęściej. Mam nadzieję,ze Ci się nie znudzi. Trochę zmienia się z roku na rok ale w tak dużym obszarze trudno dostrzec zmiany.
Na koniec kilka aktualności:
Nieziemski zapach Skimii
Niesamowicie długo utrzymują się kwiaty ciemierników
Młody Migdałek
Panorama