Sasanka( Pulsatilla)- uprawa ,wysiew nasion,problemy itp.
- Biedronka641
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 cze 2012, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Sasanka- Pulsatilla
[quote="szkolka_ismena"]Witam!
Pachnących nie widziałam ale zmieniających się w następnym roku to też dziwne.[/url]
Posiadacze sasanek albańskich i podobnego typu,proszeni są o wsadzenie nosa do kwiatka,
po wytrzepaniu pszczół,i sprawdzenie, czy kwiatki pachną.Pytam,dlatego o pachnącą, bo sprawdziłem
moje albańskopodobne i mają zapach, czym jestem mocno zaskoczony.
Pachnących nie widziałam ale zmieniających się w następnym roku to też dziwne.[/url]
Posiadacze sasanek albańskich i podobnego typu,proszeni są o wsadzenie nosa do kwiatka,
po wytrzepaniu pszczół,i sprawdzenie, czy kwiatki pachną.Pytam,dlatego o pachnącą, bo sprawdziłem
moje albańskopodobne i mają zapach, czym jestem mocno zaskoczony.
- renzal

- Od: 13 maja 2011, o 12:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
- tu.ja

- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Nie ma brzydkich sasanek. Wszystkie są cudne. Najpierw chciałam mieć jakąkolwiek. Mam ich już całkiem sporo. Teraz marzą mi się strzępiaste 
- Aquaforta

- Od: 26 cze 2012, o 16:28
- Kontakt:
Iza, to ja jestem na tym pierwszym etapie. Chcę mieć jakiekolwiek
Drugi etap pewnie w przyszłym roku. Chociaż jak patrzę na Wasze zdjęcia, to może do jesieni wytrzymam
Drugi etap pewnie w przyszłym roku. Chociaż jak patrzę na Wasze zdjęcia, to może do jesieni wytrzymam
Pozdrawiam
- jarha

- Od: 17 lip 2014, o 23:28
Albo zbyt dokładnie obrywasz przekwitnięte kwiatki
Trzeba przyznać, że jak przekwitają, nie wyglądają za dobrze, ale za to jak się przeczeka ten moment i pozwoli wytworzyć nasiennikom to wyglądają cudnie
Takie srebrzyste pompony 
-
Mariola54

- Od: 11 wrz 2006, o 00:33
Renato prześliczne masz sasanki. 
- renzal

- Od: 13 maja 2011, o 12:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Najbardziej efektowna jest ta na trzecim i czwartym zdjęciu, choć jeszcze młoda. Jej kwiatki mają ok 12 cm średnicy!!!
Ale najbardziej rozczuliła mnie ta z pierwszego, taka blado-różowa. Niby nie lubię takiego koloru, ale ta jest taka słodka!
Mam sasanek ok 30,szt, ale padł mi aparat i chwilowo więcej zdjęć nie będzie - w zeszłym roku było podobnie!
Ale najbardziej rozczuliła mnie ta z pierwszego, taka blado-różowa. Niby nie lubię takiego koloru, ale ta jest taka słodka!
Mam sasanek ok 30,szt, ale padł mi aparat i chwilowo więcej zdjęć nie będzie - w zeszłym roku było podobnie!
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
)Nadzieja umiera ostatnia...
Skąd bierzcie nasionka takich śliczności?