Zakątek na Debowym
- aneczka1979
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zakątek na Debowym
Widzę Aniu, że będziesz robiła jesienią powidła śliwkowe. 

- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Magnolia Ann cudo
Moja śliwka jeszcze młoda,ale ma kwiatki,ciekawe ile będzie miała owoców?

Moja śliwka jeszcze młoda,ale ma kwiatki,ciekawe ile będzie miała owoców?
- mati1999
- 1000p
- Od: 3 maja 2013, o 13:17
Pięknie i to wszystko !
Śliwki , hmm jakie ma liści kolor ?
Żurawki takie wielkie krzaczki ! Ściągać swoim włokninę ?

Żurawki takie wielkie krzaczki ! Ściągać swoim włokninę ?

- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nie tylko powidła będą, ale też pigwówka.
Tylko magnolia bezużytecznie piękna. 

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
alicjad31-Alu Teraz wszystko idzie w szybkim tempie.Tulipany wczoraj w paku, dzis w rokwicie.zieleni sie nam piekne, listów i kwiatów na drzewie przybywa.I dobrze.Tak długo mamy szarą zgniliznę , aż za długo.Teraz buzia sama się smieje do kolorów , ciepła , zieleni.Sama przyejmość
Annes 77-Aniu ,PEPSI-Małgosiu;kropelka-Mariolu;Dorotko350 Witajcie!!
Czytałam uważnie wasze wpisy, rady , co do sadzenia dali.
I w czwartek je posadziłam.
A wczoraj posadziłam mieczyki.Przy okazji je policzyłam .Przez 6 lat uzbierało sie 75 mieczyów
.
W tym 5 kupione w tym roku.Co roku jakis dokupię .
Ale sa porozrzucane po rabatach, poupychane.I takiej ilości ich nie widac.ale je lubię.
Kasiula17 Wiosna bogata jest w piekne maleństwa.Ja mam trochę je porozrzucane po rabatach, ale tym sposobem , na prawie kazdej cos jest ładnego i kwinacego
mój kielicjhowiec nic , a nic nie wypuszcza.
Pogoda z dnia na dzień coraz piękniejsza.W końcu!!!
Oby jak najdłużej.U mnie też sucho.Rano ciut popadało.Ale mało,ale dobre i to.Teraz znowu świeci słoneczko.
Annar13 Aniu, kochana dziękuję ci za zdefiniowanie mojego pierwiosnka.nie wiedziałąm co to jest.Kupiłam go na ryneczku.Mam nadzieję,ze będzie ładnie zimował, bo kolorek ma piekny
Beaby-Beatko Tak, te maleństwa są piekne.Prawdziwego skalniaka jeszcze się nie dorobiłam.może kiedyś go stworze.ale zawsze czasu brak
A sasanki sa chyba wszystkie piekne.Jeszcze mam ochote na jasno rózową taka postrzępiną
aneczka1979-Aniu;mati1999-Mateuszu, cyma2704-Soniu Śliweczki z tej śliwy, to do jesieni opędlujemy.I nic nie zostanie.Pyszne.I jeszcze nie ma tak duzo.A na jesieni powidła najlepsze z węgierek.Ta śliwa nawet z liści ładnie, ozdobnie wyglada, bo ma ciemne- borodowe liście .I taka kupiłam,zeby było i ładnie i smacznie:)
A pigwowiec jeszcze mały.Na pigwówkę jeszcze za mało owców.Ale z innych owoców się zrobi naleweczki.pierwsza juz niedługo będzie robiona z mniszka- kwiatów,Pyszna i pieknie wyglada.złoty kolor!
kogra-Grażynko to prawda, nie mozna mieć wszystkiego, i areał za mały i chyba zarobiłybyśmy sie na śmierć mając jeszcze więcej wszystkiego.cos o tym juz wiem.a tak odwiedzanie innych ogrodów jest przyjemne, bo ogladamy cos czego my nie mamy.
Hmm nawet zapomniałam,że kupiłam te tulipanki.Dopiero jak teraz zakwitły, zobaczyłam,że je mam

Coraz więcej tulipankowych kolorków
]

Anemonki- dokupiłam kilka, posadziłam,będą póżniej kwitły, też fajnie

Chlebuś juz mam upieczony.
A Jak upiekę szarlotkę to pozagladam do was.Miłej soboty

Annes 77-Aniu ,PEPSI-Małgosiu;kropelka-Mariolu;Dorotko350 Witajcie!!
Czytałam uważnie wasze wpisy, rady , co do sadzenia dali.

I w czwartek je posadziłam.
A wczoraj posadziłam mieczyki.Przy okazji je policzyłam .Przez 6 lat uzbierało sie 75 mieczyów

W tym 5 kupione w tym roku.Co roku jakis dokupię .
Ale sa porozrzucane po rabatach, poupychane.I takiej ilości ich nie widac.ale je lubię.
Kasiula17 Wiosna bogata jest w piekne maleństwa.Ja mam trochę je porozrzucane po rabatach, ale tym sposobem , na prawie kazdej cos jest ładnego i kwinacego

Pogoda z dnia na dzień coraz piękniejsza.W końcu!!!
Oby jak najdłużej.U mnie też sucho.Rano ciut popadało.Ale mało,ale dobre i to.Teraz znowu świeci słoneczko.
Annar13 Aniu, kochana dziękuję ci za zdefiniowanie mojego pierwiosnka.nie wiedziałąm co to jest.Kupiłam go na ryneczku.Mam nadzieję,ze będzie ładnie zimował, bo kolorek ma piekny

Beaby-Beatko Tak, te maleństwa są piekne.Prawdziwego skalniaka jeszcze się nie dorobiłam.może kiedyś go stworze.ale zawsze czasu brak

A sasanki sa chyba wszystkie piekne.Jeszcze mam ochote na jasno rózową taka postrzępiną

aneczka1979-Aniu;mati1999-Mateuszu, cyma2704-Soniu Śliweczki z tej śliwy, to do jesieni opędlujemy.I nic nie zostanie.Pyszne.I jeszcze nie ma tak duzo.A na jesieni powidła najlepsze z węgierek.Ta śliwa nawet z liści ładnie, ozdobnie wyglada, bo ma ciemne- borodowe liście .I taka kupiłam,zeby było i ładnie i smacznie:)
A pigwowiec jeszcze mały.Na pigwówkę jeszcze za mało owców.Ale z innych owoców się zrobi naleweczki.pierwsza juz niedługo będzie robiona z mniszka- kwiatów,Pyszna i pieknie wyglada.złoty kolor!

kogra-Grażynko to prawda, nie mozna mieć wszystkiego, i areał za mały i chyba zarobiłybyśmy sie na śmierć mając jeszcze więcej wszystkiego.cos o tym juz wiem.a tak odwiedzanie innych ogrodów jest przyjemne, bo ogladamy cos czego my nie mamy.

Hmm nawet zapomniałam,że kupiłam te tulipanki.Dopiero jak teraz zakwitły, zobaczyłam,że je mam

Coraz więcej tulipankowych kolorków
]

Anemonki- dokupiłam kilka, posadziłam,będą póżniej kwitły, też fajnie

Chlebuś juz mam upieczony.
A Jak upiekę szarlotkę to pozagladam do was.Miłej soboty

- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Aniu
wydawało mi się, że niedawno pisałam u Ciebie a widzę, że chyba tylko miałam zamiar pisać.
Już się poprawiam. Nadrobiłam zaległości i jestem pełna podziwu, ze taka sprytna z Ciebie kobieta.
Chlebek upieczony , zaraz będzie szarlotka .
Sama piekę ciasta od wielkiego dzwonu, a to ze względu na swoją linię.
Jakby nie było, zawsze coś tam człowiek skubnie a to zaraz idzie w biodra. A mój M też bardzo uważa, żeby za wiele słodkości
w domu nie było. A ciasto , to mi zawsze blacha wychodzi i później do dokończenia prawie sama zostaję.
Czy ten Twój powojnik Vyvyan Pennel to teraz tak pięknie już kwitnie
Mój zakupiony w poprzednim roku na szczęście odbija od korzenia ale jeśli zakwitnie to w drugim terminie i już
pewnie pojedynczym kwiatem. Mam jeszcze taki sam starszy i ten daje nadzieję na takie kwiatki.
Zaraz pójdę do ogródka , sprawdzić.
Miłego dnia

Już się poprawiam. Nadrobiłam zaległości i jestem pełna podziwu, ze taka sprytna z Ciebie kobieta.
Chlebek upieczony , zaraz będzie szarlotka .

Sama piekę ciasta od wielkiego dzwonu, a to ze względu na swoją linię.
Jakby nie było, zawsze coś tam człowiek skubnie a to zaraz idzie w biodra. A mój M też bardzo uważa, żeby za wiele słodkości
w domu nie było. A ciasto , to mi zawsze blacha wychodzi i później do dokończenia prawie sama zostaję.

Czy ten Twój powojnik Vyvyan Pennel to teraz tak pięknie już kwitnie

Mój zakupiony w poprzednim roku na szczęście odbija od korzenia ale jeśli zakwitnie to w drugim terminie i już
pewnie pojedynczym kwiatem. Mam jeszcze taki sam starszy i ten daje nadzieję na takie kwiatki.
Zaraz pójdę do ogródka , sprawdzić.
Miłego dnia

- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Aniu ,oj śmieje się buzia, śmieje
.Pogoda taka śliczna w sam raz na takie kolorki 

Pozdrawiam Alicja
- cyma2704
Aniu odpoczywam po pracach ogrodowych oglądając tulipany. Ślicznie swoje sfotografowałaś.
Zawilec zjawiskowy, ponownie posadziłam u siebie, bo przepadły gdzieś. 

- iwek
- Od: 8 cze 2014, o 14:05
Aniu piękne masz te tulipanki a te miniaturowe białożółte chyba to odmiana Tarda jest bardzo wdzięczny 

Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Moje kwiatki
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Ignis05-Krysiu Witam cię
Tak to już rytualnie chlebuś w sobotę, a z ciastem to różnie.ale szarlotka się udałą
Te zdjęcia kwitnącego powojnika Vyvyan Pennel są z ubiegłego roku.Ale już na nim pączusie małe widziałam
alicjad31-Alu; karolacha; cyma2704-Soniu ; iwek-Iwonko Witajcie
Cudna wiosna.co dzień coś się rozwija zakwita, rośnie. Ugotuję obiad i zmykam do ogrodu. Szkoda dnia w domu siedzieć , piękna pogoda
Magnolia Ann coraz piękniejsza

mój kielichowiec , posadzony specjalnie koło huśtawki,żeby mi ładnie rósł i ładnie pachniał a tu dalej pusty nic nie wypuszcza
Jeszcze trochę poczekam, jak nie odbije.To się wkurzę wykopie go, wywalę i posadzę tam jakąś hortensję.a co kupie nową

i milsze widoczki

i jakaś ciemna czereśnia kwitnie pierwszy raz, ciekawe czy będzie miała owocki

Tak to już rytualnie chlebuś w sobotę, a z ciastem to różnie.ale szarlotka się udałą

Te zdjęcia kwitnącego powojnika Vyvyan Pennel są z ubiegłego roku.Ale już na nim pączusie małe widziałam

alicjad31-Alu; karolacha; cyma2704-Soniu ; iwek-Iwonko Witajcie

Cudna wiosna.co dzień coś się rozwija zakwita, rośnie. Ugotuję obiad i zmykam do ogrodu. Szkoda dnia w domu siedzieć , piękna pogoda

Magnolia Ann coraz piękniejsza

mój kielichowiec , posadzony specjalnie koło huśtawki,żeby mi ładnie rósł i ładnie pachniał a tu dalej pusty nic nie wypuszcza

Jeszcze trochę poczekam, jak nie odbije.To się wkurzę wykopie go, wywalę i posadzę tam jakąś hortensję.a co kupie nową

i milsze widoczki

i jakaś ciemna czereśnia kwitnie pierwszy raz, ciekawe czy będzie miała owocki

Aniu
bardzo kolorowo u Ciebie...magnolia bardzo podobna do Susan...u mamy też kwitnie...dzisiaj zrobiłam foto, wrzucę do wątku.
Kielichowiec faktycznie, powinien wypuścić już liście...może odbije od korzenia...u mnie też jeszcze nie kwitł, sadzonka ma trzy lata...jest jeszcze bardzo mała...a tak w ogóle po jakim czasie krzew powinien zakwitnać

Kielichowiec faktycznie, powinien wypuścić już liście...może odbije od korzenia...u mnie też jeszcze nie kwitł, sadzonka ma trzy lata...jest jeszcze bardzo mała...a tak w ogóle po jakim czasie krzew powinien zakwitnać

- cyma2704
Aniu kwiaty magnolii cudne, żonkile w świetle ślicznie się prezentują. 

- any57
- Od: 16 sty 2012, o 16:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Uwielbiam FO - ledwo krzew, czy drzewko zakwitnie ... a już planuje się nalewki
Nic dziwnego - czeka się całą zimę

Nic dziwnego - czeka się całą zimę

Jak zwykle ładnie, kolorowo
No i tulipanki jakie wysokie

No i tulipanki jakie wysokie