Pod dębowym okapem - róże, trawy i hortensje. 15
- marpa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Pod dębowym okapem - róże i hortensje. cz. 15
Wandziu tulipany mają teraz swoje 5 minut
. ..szkoda,że tylko 5...

- dorotka350
- -Moderator Forum-.

- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Wandziu piszesz, że u Ciebie susza...U mnie dokładnie tak samo. Pierwsze podlewanie nową linią kroplującą już za nami
Coś czuję, że w tym roku będzie powtórka z rozrywki, czyli zapowiada się kolejny suchy rok
Przecudny pokaz tulipanów
serce rośnie na ich widok.
Przecudny pokaz tulipanów
-
Marzena77
- 500p

- Od: 6 lip 2014, o 19:42
- Kontakt:
Śliczne tulipanki i widzę gniazdko na róży te jajka od ptaków?
- Pulpa222

- Od: 21 kwie 2010, o 08:45
Pięknie już u Ciebie w ogrodzie
. Masz mnóstwo tulipanów. Ja je lubię oglądać, ale niekoniecznie sadzić
.
U mnie przez tę suszę jakoś wolniej z ziemi wszystko wychodzi
. Podlewanie też już rozpoczęłam, bo piasek się przesypuje i tak jak Dorota martwię się, że może być suche lato. Chociaż patrząc na długoterminową prognozę, to od majowego weekendu, ma padać przez 2 tygodnie - zobaczymy.
Kostka w alejkach wygląda super
.

U mnie przez tę suszę jakoś wolniej z ziemi wszystko wychodzi
Kostka w alejkach wygląda super
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Wandziu u mnie też okropna susza,trzeba podlewać
Dzisiaj jadę posadzić różyczki co na nie tak długo czekałam
Werbeny dwie sadzonki też zawiozę...
Purrssima bardzo przypadły mi do gustu,jesienią je zamówię
Pozdrawiam
Dzisiaj jadę posadzić różyczki co na nie tak długo czekałam
Purrssima bardzo przypadły mi do gustu,jesienią je zamówię
Pozdrawiam
- Elwi

- Od: 1 lis 2013, o 19:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wandziu, jakie piękne widoki
Masz tak zaawansowany rozwój tulipanów, szok
U mnie zakwitły tylko resztki tulipanów Kaufmanna, reszta jeszcze mała (coś podejrzanie mała, nawiasem mówiąc
)
Wspaniale prezentują się wiosenne rabaty u Ciebie, widać jak są dopracowane i przemyślane
No i widać także romantyczne dodatki, które potem stają się mniej widoczne w bylinowym buszu
Cudnie
Dziękuję, że zaglądasz do mnie
Jak zwykle jestem zagoniona, a na FO wchodzę ukradkiem ... w pracy
Napiszę jeden, dwa posty i znikam
Hm, wychodzi na to, że szaleństwo z brakiem czasu ustąpi chyba na emeryturze 
Wspaniale prezentują się wiosenne rabaty u Ciebie, widać jak są dopracowane i przemyślane
Dziękuję, że zaglądasz do mnie
-
kropelka

- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wandziu, ale ślicznie u Ciebie! Napatrzeć się nie można
U mnie pogoda zmienna, ale generalnie bardzo sucho i wietrznie. Zające mi obdzieraja korę ze szczepionych drzewek 
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Wandziu bajecznie kolorowo już w Twoim ogrodzie, a te łany tulipanów robią wrażenie .
Kostka ogród zupełnie odmieniła, wygląda tak jakoś przestrzenniej.
Miłego dnia.
Kostka ogród zupełnie odmieniła, wygląda tak jakoś przestrzenniej.
Miłego dnia.
- a_nie

- Od: 31 mar 2011, o 12:16
Och jak ja lubię te twoje tulipanowe kępki też zaczęłam je sadzić grupami. Tak zdecydowanie ładniej wyglądają. Także nie wykopuje tulipanów i co roku trochę dosadzam czekając co ciekawego pokażą. Jesienią wsadziłam zakupioną w markecie "kolekcję kolorowych cebule" składającą się z narcyzów, czosnków i właśnie z tulipanów Purissma. Rzeczywiście są to wczesne tulipany bo i u mnie już kwitną (narcyze i czosnki jeszcze nie)
- witch
- 1000p

- Od: 9 cze 2013, o 10:16
Zaglądam tu z podziwem
Pięknie skomponowany ogród
Pięknie skomponowany ogród
-
tencia

- Od: 26 sty 2013, o 20:47
Chyba przestanę tu zaglądać ,bo to co bym chciała musiałabym przestać jeść i płacić rachunki,żeby to mieć .Twój ogród Wandziu i kilka innych do których zajrzałam doprowadzą mnie do depresji
Pozdrawiam Teresa
Pozdrawiam Teresa
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Przysiądę sobie na krzesełku i powygrzewam w promykach słonka.
To wielka przyjemność relaksować się w tak pięknym ogrodzie.
To wielka przyjemność relaksować się w tak pięknym ogrodzie.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Ewa7
- 200p

- Od: 27 paź 2013, o 09:31
- Kontakt:
Jak zawsze ślicznie u Ciebie 
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
April, ja to już właściwie nie pamiętam, kiedy u nas porządnie padało. Wieki temu to było, a ziemię mam już jak popiół.
takasobie, Purissima to faktycznie niezwykła odmiana. Trzeba by sobie wynotować takie wyjątkowe tulipany i zawsze je u siebie mieć.
Marzena77, te jajeczka w gniazdku to taka metalowa ozdoba na podporze do różyczek
wwwiola, witaj Wiolu i zapraszam
marpa, no cóż wszystko po kolei ma swoje 5 minut, każda roślina chce się zmieścić w danym jej czasie
dorotka350, susza trwa nadal, już i linia nie wystarcza
witch, bardzo mi przyjemnie, że mnie odwiedzasz.
cyma, u mnie jak jest okazja na danie mi jakiegoś prezentu, to moi bliscy i przyjaciele dobrze wiedzą, że ma być to coś do ogrodu, bo z tego się najbadziej cieszę
Pulpa, i ja już podlewam, a ciepło u nas zupełnie jak w lecie. Susza, piasek, gorąco...
Annes, oj tak, Purissima ma w nosie suszę, kwitnie pięknie i długo, a nawet pachnie, o czym się dzisiaj przekonałam.
Elwi, rozumiem twój brak czasu i tym bardziej dziękuję, że zajrzałaś do mnie pośród swoich obowiązków.
Kropelko, dziękuję
Tajeczko, chyba faktycznie teraz wydaje się, że jest w ogrodzie więcej przestrzeni, bo wszystko wygląda jak na dłoni.
a-nie, tulipanki absolutnie tylko w dużych grupach, bo inaczej to nawet ich w ogóle nie widać.
Tencia, zobaczysz za kilka lat. Też będziesz mieć pięknie dzięki wiedzy zdobytej na forum. Wspomnisz jeszcze te moje słowa. Życzę Ci bardzo, żebyś była w pełni zadowolona ze swoich rabat. Ja jeszcze nie jestem
Kogra, gdybyż to było kiedy się tak relaksować. Ja po prostu nie potafię usiedzieć w jednym miejscu i tylko patrzeć na ogród i nic nie robić.
Ewa7, dziękuję bardzo.
Kolejna porcja kwietnia

A tutaj zakwitła mi jakaś odmiana, a ja nie mam pojęcia, gdzie i u kogo kupowałam te cebulki. Chyba mnie ktoś oszukał. No cóż, ale i tak ładne.

takasobie, Purissima to faktycznie niezwykła odmiana. Trzeba by sobie wynotować takie wyjątkowe tulipany i zawsze je u siebie mieć.
Marzena77, te jajeczka w gniazdku to taka metalowa ozdoba na podporze do różyczek
wwwiola, witaj Wiolu i zapraszam
marpa, no cóż wszystko po kolei ma swoje 5 minut, każda roślina chce się zmieścić w danym jej czasie
dorotka350, susza trwa nadal, już i linia nie wystarcza
witch, bardzo mi przyjemnie, że mnie odwiedzasz.
cyma, u mnie jak jest okazja na danie mi jakiegoś prezentu, to moi bliscy i przyjaciele dobrze wiedzą, że ma być to coś do ogrodu, bo z tego się najbadziej cieszę
Pulpa, i ja już podlewam, a ciepło u nas zupełnie jak w lecie. Susza, piasek, gorąco...
Annes, oj tak, Purissima ma w nosie suszę, kwitnie pięknie i długo, a nawet pachnie, o czym się dzisiaj przekonałam.
Elwi, rozumiem twój brak czasu i tym bardziej dziękuję, że zajrzałaś do mnie pośród swoich obowiązków.
Kropelko, dziękuję
Tajeczko, chyba faktycznie teraz wydaje się, że jest w ogrodzie więcej przestrzeni, bo wszystko wygląda jak na dłoni.
a-nie, tulipanki absolutnie tylko w dużych grupach, bo inaczej to nawet ich w ogóle nie widać.
Tencia, zobaczysz za kilka lat. Też będziesz mieć pięknie dzięki wiedzy zdobytej na forum. Wspomnisz jeszcze te moje słowa. Życzę Ci bardzo, żebyś była w pełni zadowolona ze swoich rabat. Ja jeszcze nie jestem
Kogra, gdybyż to było kiedy się tak relaksować. Ja po prostu nie potafię usiedzieć w jednym miejscu i tylko patrzeć na ogród i nic nie robić.
Ewa7, dziękuję bardzo.
Kolejna porcja kwietnia

A tutaj zakwitła mi jakaś odmiana, a ja nie mam pojęcia, gdzie i u kogo kupowałam te cebulki. Chyba mnie ktoś oszukał. No cóż, ale i tak ładne.

- Ignis05

- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Pięknie prezentuje się Twój kwietniowy ogród.
U mnie wiele tulipanów jeszcze w pąkach, tylko zakwitły pojedyncze jakieś na każdej rabatce.
A to jeden lub dwa żonkile , a to dwa jakieś tulipany, których nie pamiętam, żebym takie sadziła.
Może podczas rewolucji na rabatach wydobyłam na wierzch jakieś stare cebule z podziałów ?

U mnie wiele tulipanów jeszcze w pąkach, tylko zakwitły pojedyncze jakieś na każdej rabatce.
A to jeden lub dwa żonkile , a to dwa jakieś tulipany, których nie pamiętam, żebym takie sadziła.
Może podczas rewolucji na rabatach wydobyłam na wierzch jakieś stare cebule z podziałów ?