Wiecie kiedy w sklepach pojawiają się stokrotki afrykańskie?
Leśne ranczo nad wodą.
-
Pashmina2006
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Leśne ranczo nad wodą.
Dziewczyny, nie ma problemu. Może być drugi zlot
. Przestrzeni do woli. Namioty pozabierajcie bo domek mały
.
Pewnie niedługo będą.
Słyszałam ze paczuszka do Ciebie idzie ze Szczytnicy
Słyszałam ze paczuszka do Ciebie idzie ze Szczytnicy
Pozdrawiam. Ewa
-
Pashmina2006

Tak się wściekłam...
rośliny od Mariusza miały przyjść dzisiaj. W ogóle nie mogłam się z nim dogadać o tej wysyłce ale to już szczegół. Ma dużo zamówień, jestem w stanie wszystko zrozumieć. Dzwoniłam w poniedziałek i otrzymałam informację że paczka została wysłana. Będzie na wtorek. Czekam wczoraj, czekam dzisiaj i nic. Dzwonię. No..dzisiaj poszła. Taka jestem zła. Mówiłam, że w piątek nie dam rady odebrać paczki. Pisałam pw. Dzwoniłam. A tu w odpowiedzi że co zrobić jak czasami kurier na wioskę przyjeżdża później itd. Lubię rośliny od niego bo ma duże i ładne sadzonki. Ale tak się mega zniechęciłam. Zapłaciłam mu w grudniu a z paczką takie jaja.
Cały tydzień mam zdezorganizowany przez to czekanie na paczkę. Dosłownie jakaś paranoja!
Cały tydzień mam zdezorganizowany przez to czekanie na paczkę. Dosłownie jakaś paranoja!
Jak Ci Jezowki zakwitną to Ci minie
mnie powojniki nie zakwitną
Paczka pewnie jutro dojdzie bo kurierem leci
mnie powojniki nie zakwitną
Paczka pewnie jutro dojdzie bo kurierem leci
Pozdrawiam. Ewa
-
Pashmina2006

Powiedział, że na piątek. Zmieniłam adres dostawy. Superowo.. bo jutro mnie na działce nie będzie. Jeeeejjaaaa... zwariuję
.
Nie martw się na zapas . Kurier ma telefon to będzie dzwonil jak Ciebie nie będzie , a rodziców masz przecież za plotem 
Pozdrawiam. Ewa
-
Pashmina2006

Rodzice mają tam działkę. Teraz są w Łodzi.
Oczywiście numeru przewozowego też nie dostałam a prosiłam... . Normalnie się zaraz zapalę z nerw.
Czy uważasz że docelowe miejsce ze słońcem do 12 dla hortensji będzie odpowiednie? Czy jednak powinny mieć więcej słoneczka ? Ta rabata co jest docelowa ma słońce do 12. Obecnie cień dają tam nieścięte gałęzie z drzew. Miałam je ściąć ale jakoś nie było czasu. Pomyślałam że może tam posadzę hortenki a gałęzie zetnę za rok.
Czy uważasz że docelowe miejsce ze słońcem do 12 dla hortensji będzie odpowiednie? Czy jednak powinny mieć więcej słoneczka ? Ta rabata co jest docelowa ma słońce do 12. Obecnie cień dają tam nieścięte gałęzie z drzew. Miałam je ściąć ale jakoś nie było czasu. Pomyślałam że może tam posadzę hortenki a gałęzie zetnę za rok.
- Eliza52

- Od: 7 wrz 2014, o 11:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Madziu spokojnie, Twoje roślinki pięknie Ci rosną i to tylko się liczy, a nie kiedy dostarczą.Migdałek jest piękny Mój jest pierwszy rok i zaczyna kwitnąć tylko na 4 gałązkach ale i tak fajnie, bo myślałam że nic z niegoo nie będzie. Ten co mi sprzedał do wysyłki przyciął gałązki (w sierpniu) bo mu się nie mieściły w pudełko
Mój clematis Ernest Markham ma pączusie 
-- 22 kwi 2015, o 18:47 --
Madziu jakie to hortensje, ogrodowa czy bukietowa. Jak ogrodowa to i tak za dużo słońca, a bukietowa to jej wszystko jedno. Więcej cienia dłużej będzie kwitła.
-- 22 kwi 2015, o 18:47 --
Madziu jakie to hortensje, ogrodowa czy bukietowa. Jak ogrodowa to i tak za dużo słońca, a bukietowa to jej wszystko jedno. Więcej cienia dłużej będzie kwitła.
Pozdrawiam Ela
-
Pashmina2006

Kochana, w sytuacji gdy rośliny mają leżeć na poczcie w paczce kilka dni albo gdy ja muszę jechać nie wiadomo gdzie żeby odebrać paczkę to jednak jest problem. I to dość duży. Zapłaciłam nie małe pieniądze i szkoda, żeby rośliny się zmarnowały. Szkoda pieniędzy i mojego czasu. Bo czekam drugi dzień gdzie mogłabym naprawdę w tym czasie zająć się zupełnie czymś innym poza domem.
Mój migdałek ma niecały roczek i też ma tylko kilka gałązek. Nie narzekam, niech się młody rozkręca.
Super że powojnik będzie miał kwiaty. To takie wdzięczne bestyjki.
Hortensje z tego co pamiętam, to jedna jest drzewiasta- Strong Annabelle a reszta bukietowe.
Właśnie oglądam pogodę długoterminową na majówkę... 2 maja zapowiadają deszcz ze śniegiem
.
Mój migdałek ma niecały roczek i też ma tylko kilka gałązek. Nie narzekam, niech się młody rozkręca.
Super że powojnik będzie miał kwiaty. To takie wdzięczne bestyjki.
Hortensje z tego co pamiętam, to jedna jest drzewiasta- Strong Annabelle a reszta bukietowe.
Właśnie oglądam pogodę długoterminową na majówkę... 2 maja zapowiadają deszcz ze śniegiem
Madziu to nie jest tak że hortensje muszą mieć słonce . Po prostu w słońcu sa zgrabniejsze i szybciej kwitną . Nie wiem czy kojarzysz Elekuz z Łodzi
. Ona ma działkę na której w tej chwili ma same dorosłe drzewa które zacieniają jej prawie wszystko . narzeka strasznie na krzewy i brak słonca, ale jak widzę jej hortensje to załuje że nie mam tyle cienia .
Rosną wysoko ,bo ciągną do światła przez co wydają sie dostojniejsze.
W tej chwili dla maluchów to nawet słońce do 12 jest niewskazane bo może je spalić i mogą nie odbić.
Przesadz do większej doniczki z dobrą ziemia i postaw nawet pod jakimś krzaczkiem który je zacieni.
Na miejsce stałe możesz posadzić: NN , mega mindy i Ncha 1 czyli Invincibelle Spirit -ta też drzewiasta - reszta w tym roku do cienia- na miejsce stałe późnym latem
a w przyszłym roku słoneczko mogą juz mieć 
Rosną wysoko ,bo ciągną do światła przez co wydają sie dostojniejsze.
W tej chwili dla maluchów to nawet słońce do 12 jest niewskazane bo może je spalić i mogą nie odbić.
Przesadz do większej doniczki z dobrą ziemia i postaw nawet pod jakimś krzaczkiem który je zacieni.
Na miejsce stałe możesz posadzić: NN , mega mindy i Ncha 1 czyli Invincibelle Spirit -ta też drzewiasta - reszta w tym roku do cienia- na miejsce stałe późnym latem
Pozdrawiam. Ewa
-
Pashmina2006

Muszę poobserwować, bo wydaje mi się że tam gdzie słońce jest do 12 to na docelowej rabacie i tak jest cień przez te gałęzie. Upewnię się, jak jednak coś się przebija to pójdą w inne miejsce - całkiem zacienione.
Nie kojarzę tej osoby. Ale wiesz, właśnie czytałam u Zuzy że w cieniu hortenki idą w górę ale słabo kwitną.
Nie kojarzę tej osoby. Ale wiesz, właśnie czytałam u Zuzy że w cieniu hortenki idą w górę ale słabo kwitną.
-
Pashmina2006

To mi klina wbiłaś. Może posadzę je tam gdzie chciałam, a jak słabo będą kwitły to inne posadzę gdzie indziej. Coraz bardziej mi się one podobają. A Ty pisałaś że na jakąś polujesz i nigdzie nie możesz jej znaleźć. Przypomnij nazwę?
Liczę gorąco że wszystkie od Ciebie się przyjmą. I patyczki też te co listki mają to już zostaną ze mną. A nie do kosza.
Liczę gorąco że wszystkie od Ciebie się przyjmą. I patyczki też te co listki mają to już zostaną ze mną. A nie do kosza.
Słabiej kwitną ale się nie przypalają
Ta co mi padła i chciałabym ją zdobyć to Summer Snow
póki co za droga . nie wywale 170 zł za hortensje
Ta co mi padła i chciałabym ją zdobyć to Summer Snow
Pozdrawiam. Ewa
-
Pashmina2006

To teraz pytanie z innej beczki. Macie jakieś pomysły na usunięcie korzeni po drzewach? Chcę wyczyścić teren i jest kilka pieńków.. No i tu pojawia się problem. Nie mam możliwości obecnie wjechać ciągnikiem. Może macie jakieś inne sprawdzone sposoby?
Ewciu zapamiętam. Może w moich okolicach w szkółce gdzieś będzie. Za rozsądną cenę.
Ewciu zapamiętam. Może w moich okolicach w szkółce gdzieś będzie. Za rozsądną cenę.