Begonia bulwiasta cz.2
Re: Begonia bulwiasta cz.2
Ewelina. Nie martw się za bardzo. To jest rok eksperymentalny. Tak to nazywaj. Nie widziałaś moich z zeszłego roku - pokładających się krzaków przy tyczkach jak pomidory. I ciesz się, że nie widziałaś. A w ogóle to nic nie mówmy, dopiero wyrastają, może będą jeszcze gorsze.
- ewelkacha88
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jolu po prostu chciałam mieć ładnie przed domem a tam dominuje raczej półcień więc pelargonie i inne kwiaty tam nie chcą za bardzo kwitnąć. Liczyłam na begonie no ale cóż ... w zanadrzu mam niecierpki walleriana- może te mnie nie zawiodą
. Pozdrawiam

Możesz jeszcze ewentualnie kupić pięć sztuk gotowych na ten rok po 5 zł za sztukę a na przyszły będziesz miała więcej I będziesz wiedziała jakie.
- ewelkacha88
Jolu co ja bym bez Ciebie zrobiła , o tym nie pomyślałam , dzięki
. Tak zrobię
.

-
- Od: 11 wrz 2006, o 00:33
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja mam tylko jedną, bo nie mam cienia na działce.
Powolutku, powolutku zaczynają się otwierać listki.
Powolutku, powolutku zaczynają się otwierać listki.
Ja tak myślę dziewczyny, że jak ktoś ma dla begonii możliwości to nie powinien z nich rezygnować. Kwitną pięknie całe lato, aż do przymrozków. Nie byle co ale wielkie kępy . A te kwiaty i nawet liście coś cudownego. Ja je uwielbiam na równi z petuniami. I jeszcze można je przetrzymać i co roku mieć piękniejsze.
Mariolu. Jedna to jedna i tak cieszy. A w jakim masz kolorze swoją begonię?
Mariolu. Jedna to jedna i tak cieszy. A w jakim masz kolorze swoją begonię?
- kitcar
- 100p
- Od: 3 sie 2014, o 16:04
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jakie duze wasze begonie
.Moje jeszcze nie wszystkie wyszły z ziemi, a gdzie im do liści i kwiatów
.

Pozdrawiam Paweł
W niebie mnie nie chcą,w piekle boją się że nim zawładnę.
Dlatego jestem na tym forum.
W niebie mnie nie chcą,w piekle boją się że nim zawładnę.
Dlatego jestem na tym forum.
Moje begonia też tak jakby wypuściła kwiatki pozwolić jej kwitnąć czy oberwać je ?. Krzaczki są całkiem ładne zdrowe gęste i mięsiste
Kasia
- Eliza52
- Od: 7 wrz 2014, o 11:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kasiu a czemu masz im nie pozwolić kwitnąć one po to są. Nie powinnaś nic im urywać, po prostu będziesz się cieszyć kwiatami wczesniej .
Pozdrawiam Ela
Moja zwisająca też już zaczyna. Ale taka bzdurka jeszcze, że nie ma czego pokazywać.
Dziewczyny i chłopaki pokazujcie kwiaty. Na pewno już macie na tych wcześniej sadzonych.
Dziewczyny i chłopaki pokazujcie kwiaty. Na pewno już macie na tych wcześniej sadzonych.
- ewelkacha88
Moje były wcześniej sadzone ale paków kwiatowych brak. Mam nadzieję, że czerwcu chociaż zakwitną.
Jadę jutro do babci. Zrobię zdjęcia tych begonii, które u niej już kwitną. Ewelinko. Ja tak myślałam, że gdybyś miała dokupić sobie begonii to nie bierz tych w sieciówkach, bo je w takich obręczach hurtowo sądzą i potem bulw z nich nie ma. Kup gdzieś na giełdzie, rynku lub ogrodniczym jak będzie na spodzie doniczki widać korzonki. Wtedy na jesień bulwy z nich będą.
-
- 50p
- Od: 20 mar 2015, o 18:49
Moje krzaczki gęste, ale kwiatów nie widać. Wczoraj przez przypadek natknęłam się na begonie w ogrodniczym - kwitnące w różnych kolorach - przepiękne. Tak więc Kasiu niech kwitną i cieszą oczy. Ja sadząc swoje dodałam do ziemi nawóz "burza kwiatów". Jak myślicie, chyba mogę je odżywiać dodatkowo nawozem płynnym w mniejszym stężeniu?
Pozdrawiam, Monika
- ewelkacha88
Jolu zrobię tak jak mówisz, widziałam już na ryneczku za 5 zł begonie , poza tym w okolicy mam sporo ogrodników , którzy zajmują się kwiatami balkonowymi więc w markecie nie kupię. Poza tym mam porównanie z bratkami kupowanymi w markecie i u ogrodnika i nigdy więcej
. Potrzebuję tylko 3 wiszące bo jeszcze chcę spróbować z fuksjami zwisającymi bo też podobno lubią półcień i można je przezimować. Zobaczymy co z tego będzie , dla mnie ten rok jest na eksperymenty z roślinami do półcienia . Pozdrawiam