Jedną sesję mogę zrobić, bo nie chcę ogólnie niepotrzebnie stresować lokatorów, szczególnie że nie wiem nawet kto się zadomowił (może to ta parka modraszek która wcześniej sprawdzała budkę ).
"Rolnik sam w dolinie"...a na imię mu Kasia. "Śpieszmy się kochać ludzi...tak szybko odchodzą"
Zrobię zdjęcie ogólne gdzie znajduje się gniazdko , zobaczycie że dziwne miejsce sobie wybrały (przez cały dzień jest ruch, nie zapominając o babcinym "dzwonieniu" tapczanami na balkonie, gdy w całym domu czuć że trzepie chodniki ), a jednak mimo to skusiły się na moje podwórko i to pierwszy raz od pozbycia się suchego konara porośniętego bluszczem w którym siedziały kosy (może i nawet 10 lat minęło).
"Rolnik sam w dolinie"...a na imię mu Kasia. "Śpieszmy się kochać ludzi...tak szybko odchodzą"
Nie wiem czy nie dostanę po uszach od moderatora za link ,ale sama nie mogę się oderwać ,to i wy zerknijcie
Gniazdo bielika na żywo. Jest mały orzełek już
U bielika aktualnie pora karmienia (a jakie to wybredne to to, widać w gnieździe same szczupaki ).
Mama zakupiła odstraszacz na ptaki, z myślą o szpakach na czereśni (nie wiem na ile są pomocne, ale wątpię żeby odstraszały te szkodliwe ptactwo, co Wy o tym sądzicie?).
Nie znam się na sklepowych odstraszaczach.U mnie na wiśni najlepszym odstraszaczem są pozawieszane na gałęziach wysoko płyty cd . Sprzedałam patent sąsiadce i obie mamy dyskotekę, ale ze szpakami spokój:) Wcześniej miała rozwieszony nad czereśnią wojskowy spadochron( mąż był wojskowym) komicznie to wyglądało i czereśnie słabo dojrzewały
A orzeła nie było czasu dziś ogladać Synuś się bierzmował
I niech patrzą liście, tak łatwo upaść jak one wszystkie.
Niech kwiaty zobaczą, że ludzie choć tańczą razem, sami płaczą...
Ginka gniazdko w bluszczu totalnie mnie zaskoczyło!
Na temat czereśni i odstraszacza - nie ma gdzie u was zrobić małej platformy dla sokoła? Gdzieś na poddaszu przy okienku, na czymś wysokim, na wieżyczce jakiejś od remizy, czy coś? Sokół to by dał radę obronić, ale czy odstraszacz ? Brat zakładał siatki i tak znajdywały dojście.
Adam przepiórki świetne!
Andziula tam tych gniazd do podglądania to tłumy są, są też polskie sowy, rybołowy, są estońskie sowy i rybołowy, tylko czas na podglądanie mieć!