Słoneczko od rana świeci,zapowiada się ładny dzień.Choć rano kilka stopni tylko,już po południu ma być 13...
Kilka dni nie było mnie na działce,w weekend nie mogłam pojechać,więc może dziś uda się wyskoczyć na 2 godzinki.
Wczoraj pojechałam na giełdę,wszędzie pełno bratków,a ja uparcie ciemiernika szukałam.Jedna pani miała ich kilka,mąż zafundował,więc mam go
Annar mam nadzieję,że każdy dzień będzie cieplejszy.Ostatnio mój M zachwycił się kolorami prymulek,rzeczywiście można im robić wspaniałe portrety,to bardzo wdzięczne roślinki,chyba sobie kulka dokupię
Sabinko szafirki z B sprawiły mi dużą niespodziankę i w ogóle tulipany z zeszłej wiosny wszystkie zgadzały się odmianowo
Białe rośliny rozjaśniają ogród,dodają elegancji to prawda.Nie mam dużo bieli,może dlatego,że to śnieżny kolor
sweetdaisy większość piwonii ma ponad 20 lat,kiedy poprzedni właściciel je posadził,ale mam jedną piwonię dwuletnią z Lidla,która jeszcze nie kwitła.Czekam ...może w tym roku wypuści pąka?
Soniu oj tak bardzo czekam na tulipany,uwielbiam je podziwiać,robić im zdjęcia,to cudny czas.
Sasanki kupowałam na targu 3 lata temu u pana z bylinami,wszystkie nn...
Przymrozki o nie tylko nie to

Mam nadzieję,że się prognozy mylą...
Plocczanka narcyzy pełne kupiłam w B i proszę jakie zdrowe wyrosły
Gosiaczek każda roślinka cieszy w ten wiosenny czas,każdy pączek...
Cieszę się,że znalazłaś miejsce na Edenkę,na pewno Cię nie zawiedzie
Gosiu jakie piękności zamówiłaś? W Twoim ogrodzie na pewno cudnie będą się prezentować:)
Grażynko co roku będę dokupywała hiacynty,zdobią wiosną swoimi kolorkami,gdy jeszcze inne rośliny w pączkach.
Kilka z nich mi wcięło,miałam takie ładne łososiowe chyba 3 szt i nie ma po nich ani śladu
Koperkowa mnie zmartwiła,ma tylko jeden pąk...Ząbkowane jak spotkam lawendowy kolor to dokupię,lubię te kule jak kwitną.
Jolu wszystko zaczyna się rozkręcać,brakuje tylko trochę więcej ciepła,najbardziej czekam teraz na tulipany,które jak zakwitną to oczu nie można oderwać:)
Alana narcyzy w zeszłym roku zwieszały mocno ku ziemi kwiaty,w tym roku są jakby bardziej silne i ładnie pokazują kwiaty.
Trawę muszę koniecznie pograbić,bo coś słabo wygląda
Jadziu widziałam Twoje koperkowe to giganty,moja coś niemrawa...
Głaskanko zawsze moja piesia lubi,pieszczoch nie z tej ziemi.
Aniu-anabuko czekam na prawdziwą wiosnę z tulipanami,na Ice Cream,każda roślinka teraz cieszy
Ula słońce na fotkach może zmylić,wygląda na ciepłą aurę.Piwonia koperkowa już dawno była moim marzeniem,warto ją mieć
Marpa to mnie zmartwiłaś,że mogą zaginąć piwonie koperkowe.Różowej ostróżki tez bym żałowała,nie mam w tym kolorze.
Aneczko nigdy nie wykopuję tulipanów,po prostu dokupuję następne
Gosiu najlepiej dokupić jesienią nowe cebule,bo niestety najlepsze tulipany to te zwykłe czerwone,ale mi się podobają te niezwykłe odmiany,różowe,białe,z koronką ech....
Ciemiernik nowy nabytek...podobno ma być taki jak na zdjęciu
Werbena patagońska coraz więcej siewek,a tak na nią czekałam,już myślałam,że nie wyjdzie,a tu proszę zatrzęsienie
Skrętniki zawojowały cały parapet
Miłego dzionka w waszych ogrodach