Kwiat jest uśmiechem rośliny...Wiosna i lato z Annes 77

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Kwiat jest uśmiechem rośliny...Wiosna i lato z Annes 77

Post »

Aniu wiosna na fotografii taka cieplutka i pachnąca :D bo w realu to totalna tragedia niesamowity ziąb
u nas dziś rano raptem +2 :( aż musiałam rozpalić w CO
piwonia koperkowa to moje marzenie pozostawione na jesień
prymulki cudne chyba tez takie mam
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piwonii koperkowych zwykłej i pełnej nie widzę u siebie ...tak jak ostróżki białej i różowej..miałam je 3 lata i już im podziękuję chyba !
Inne piwonie pewnie zakwitną...Taka dola ogrodnika...raz na wozie raz pod wozem.. ;:131

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Aniu mówisz, ze tulipany z B drugi rok u Ciebie wyglądają u Ciebie tak samo. A powiedz wykopywałaś latem czy nie?
Bo ja mam zamiar swoich nie wykopywać w tym roku...
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

U mnie wiekszość tulipanów ma tylko liście. Muszę je w tym roku wykopać i kupić jesienią masę nowych cebulek
Opuchlaki na razie łażą, bo nie mam czasu na podlewanie.
Kupiłam jakis środek, nie pamiętam nazwy
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Słoneczko od rana świeci,zapowiada się ładny dzień.Choć rano kilka stopni tylko,już po południu ma być 13...
Kilka dni nie było mnie na działce,w weekend nie mogłam pojechać,więc może dziś uda się wyskoczyć na 2 godzinki.
Wczoraj pojechałam na giełdę,wszędzie pełno bratków,a ja uparcie ciemiernika szukałam.Jedna pani miała ich kilka,mąż zafundował,więc mam go ;:333

Annar mam nadzieję,że każdy dzień będzie cieplejszy.Ostatnio mój M zachwycił się kolorami prymulek,rzeczywiście można im robić wspaniałe portrety,to bardzo wdzięczne roślinki,chyba sobie kulka dokupię ;:108

Sabinko szafirki z B sprawiły mi dużą niespodziankę i w ogóle tulipany z zeszłej wiosny wszystkie zgadzały się odmianowo ;:333
Białe rośliny rozjaśniają ogród,dodają elegancji to prawda.Nie mam dużo bieli,może dlatego,że to śnieżny kolor ;:224

sweetdaisy większość piwonii ma ponad 20 lat,kiedy poprzedni właściciel je posadził,ale mam jedną piwonię dwuletnią z Lidla,która jeszcze nie kwitła.Czekam ...może w tym roku wypuści pąka?

Soniu oj tak bardzo czekam na tulipany,uwielbiam je podziwiać,robić im zdjęcia,to cudny czas.
Sasanki kupowałam na targu 3 lata temu u pana z bylinami,wszystkie nn...
Przymrozki o nie tylko nie to ;:222 Mam nadzieję,że się prognozy mylą...

Plocczanka narcyzy pełne kupiłam w B i proszę jakie zdrowe wyrosły ;:215

Gosiaczek każda roślinka cieszy w ten wiosenny czas,każdy pączek...
Cieszę się,że znalazłaś miejsce na Edenkę,na pewno Cię nie zawiedzie ;:108
Gosiu jakie piękności zamówiłaś? W Twoim ogrodzie na pewno cudnie będą się prezentować:)

Grażynko co roku będę dokupywała hiacynty,zdobią wiosną swoimi kolorkami,gdy jeszcze inne rośliny w pączkach.
Kilka z nich mi wcięło,miałam takie ładne łososiowe chyba 3 szt i nie ma po nich ani śladu ;:222
Koperkowa mnie zmartwiła,ma tylko jeden pąk...Ząbkowane jak spotkam lawendowy kolor to dokupię,lubię te kule jak kwitną.

Jolu wszystko zaczyna się rozkręcać,brakuje tylko trochę więcej ciepła,najbardziej czekam teraz na tulipany,które jak zakwitną to oczu nie można oderwać:)

Alana narcyzy w zeszłym roku zwieszały mocno ku ziemi kwiaty,w tym roku są jakby bardziej silne i ładnie pokazują kwiaty.
Trawę muszę koniecznie pograbić,bo coś słabo wygląda ;:224

Jadziu widziałam Twoje koperkowe to giganty,moja coś niemrawa...
Głaskanko zawsze moja piesia lubi,pieszczoch nie z tej ziemi.

Aniu-anabuko czekam na prawdziwą wiosnę z tulipanami,na Ice Cream,każda roślinka teraz cieszy ;:333

Ula słońce na fotkach może zmylić,wygląda na ciepłą aurę.Piwonia koperkowa już dawno była moim marzeniem,warto ją mieć ;:333

Marpa to mnie zmartwiłaś,że mogą zaginąć piwonie koperkowe.Różowej ostróżki tez bym żałowała,nie mam w tym kolorze.

Aneczko nigdy nie wykopuję tulipanów,po prostu dokupuję następne ;:108

Gosiu najlepiej dokupić jesienią nowe cebule,bo niestety najlepsze tulipany to te zwykłe czerwone,ale mi się podobają te niezwykłe odmiany,różowe,białe,z koronką ech....

Ciemiernik nowy nabytek...podobno ma być taki jak na zdjęciu

Obrazek

Werbena patagońska coraz więcej siewek,a tak na nią czekałam,już myślałam,że nie wyjdzie,a tu proszę zatrzęsienie ;:oj

Obrazek

Skrętniki zawojowały cały parapet

Obrazek

Miłego dzionka w waszych ogrodach ;:3
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Annes, witaj kochana!
Nie wykopujesz tulipanów, a co robisz z tymi, które wytworzyły tylko ośle uszy?
U mnie, jak u Margo, takich jest mnóstwo i bardzo mnie denerwują. I to jest jedna z przyczyn mojej niechęci do sadzenia tulipanów. Druga - to brzydko zasychające liście.
Werbena patagońska spisała się u Ciebie na schwał ;:oj. U mnie siewki jeszcze trudne do rozpoznania, za małe, ale pod ciepłą ścianą komórki przetrwały zeszłoroczne rośliny :shock:.
Błękitny parapecik mógłby w całości wylądować u mnie ;:170. Początek zrobiony - pierwszy skrętnik w kolorze blue nabyty ;:333.
U mnie dziś pełne słońce na bezchmurnym niebie, ale ciepło zwodnicze, wiatr majta gałęziami świerków jak najęty i chłodno. To ta długotrwała wietrzna pogoda i przemarsze wyżów i niżów oraz chłód powodują kiepski nastrój.
Leć na działeczkę, niech Ci słonko sprzyja.

;:196 Jagi
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Aniu,tyle ślicznotek już kwitnie u Ciebie,miło się ogląda,koperkowa w tamtym roku sadzona też będzie kwitła ,ale nie policzyłam pączków bo nie mam czasu,jak zakwitnie to będzie wiadomo, ;:306 parapetowce też masz cudne ,ja się tym bardzo nie zajmuję ,są tylko storczyki,pozdrawiam i ciepełka życzę ;:196 ;:3
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Pokazałaś moje ulubione kwiaty doniczkowe, których nie mam, a uwielbiam. Miałam skrętnika, cudo niebieskie było...i jakoś go zamordowałam. Muszę odrobić tą stratę, bo po tym jak zobaczyłam u Ciebie to nie da się inaczej, no nie da i już.A niebieskości uwielbiam.
Ciemiernik bomba, w moim ogrodniczym wykupili wszystkie różowe, a białego już nie chcę.
Słoneczka Ci Aniu życzę. :wit
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ależ te skrętniki są piękne! ;:138
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Skrętniki śliczne, ale krótkotrwałe.
Muszę obejrzeć czy moja werbena się nie wysiała, ale nic nie wpadło mi na razie w oko.
Może dopiero coś wyjdzie, bo zimno jak na razie i wietrznie. ;:222
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Aniu, mówiłam, że werbena prędzej czy później wyjdzie.. to taka roślina ćwicząca cierpliwość ogrodnika. Skrętniki prezentują się obłednie, kiedyś miałam buraczkowego i niebieskiego, ale byłam zbyt gorliwa w podlewaniu i padły biedaczki ;:131
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Aniu i widzisz jak pięknie wyrosły malusie werbenki ,a tyle się napłakałaś niespokojna ogrodniczko :wink: i tak jak Sabinka pisała ona ćwiczy cierpliwość :wink: Cudne skrętniki ;:167
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu M sprawił Ci piękny prezent. ;:215 Cieszę się, że werbena zagości w końcu w ogrodzie. :) Ja jak w pierwszym podejściu skiełkowało 7 sztuk, posiałam jeszcze dwa pojemniczki i mam pewnie 300 siewek. ;:oj Wczoraj w gruncie wypatrzyłam malutkie siewki, jak nie chwasty, to pewnie znowu werbena. :;230
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Dziewczyny mają rację, piękny prezent dostałaś.
Czytałam gdzieś u dziewczyn, że Kaiser Ci zaginął. Aaa chyba u Andzi. Nie martw się. Odbije. Albo właśnie to co nie wiesz co to, odbił właśnie Kaiser. U mnie Skłodowska zasuszyła się. Zawiązała pąki i padła po przymrozkach. Bo przy przycinaniu jeszcze żyła. Ale ładnie odbija od ziemi. Także nie jest tak źle jakby się wydawało.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Anulka!!
Przepiękny ciemiernik. ;:173
A Skrętniki jakie masz dorodne, piękne ;:333
Zablokowany