Ale wędzarnia rośnie.
Mój Raj cz. IV
- Kasiula17
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 lis 2013, o 22:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój Raj cz. IV
No i ja jakiś smarowideł potrzebuje teraz, plecy mnie bolą bo nie umiem sfolgować.
Ale wędzarnia rośnie.

Ale wędzarnia rośnie.
- anym

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Grażynko
mojemu mężowi też się marzy wędzarnia
materiały do budowy by się znalazły ale czasu wciąż brakuje
Słoneczka ci życzę Grażynko
u mnie znowu wieje....co z tą pogodą

Słoneczka ci życzę Grażynko
- gracha
- 1000p

- Od: 23 maja 2012, o 21:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kochani przemysłowa wędzarnia
powstaje,codziennie dochodzi jakiś nowy element

Dorotko, Sabinko,Milciu,Małgosiu,Kasiu,Aniu dzięki że kibicujecie mojemu budowlańcowi
A tym czasem w ogrodzie coraz więcej kwitnących kwiatków
pierwsze tulipanki

kwiaty elfów-epimedium
kolejne sasanki

magnolia osiągnęła punkt kulminacyjny

jak mi się przyjmą to będzie też clematisowo w moim ogródku, w zeszłym roku różyczkomania a w tym powojnikomania

Dorotko, Sabinko,Milciu,Małgosiu,Kasiu,Aniu dzięki że kibicujecie mojemu budowlańcowi
A tym czasem w ogrodzie coraz więcej kwitnących kwiatków
pierwsze tulipanki

kwiaty elfów-epimedium
kolejne sasanki

magnolia osiągnęła punkt kulminacyjny

jak mi się przyjmą to będzie też clematisowo w moim ogródku, w zeszłym roku różyczkomania a w tym powojnikomania

-
DTJ_1

- Od: 14 lis 2013, o 15:50
Zaraz będziecie mieli sezon wędzarniowo - grilowy. Kwiaty rewelacyjnie idą jeden za drugim. A tak pomyślałam, dobrze że minęła różyczkomania a zaczęła się powojnikomania, bo jakby dwie były naraz
.
- MariaWy
- 1000p

- Od: 3 lip 2011, o 22:12
O matko
trochę mnie nie było a tu takie zmiany
wędzarnia super , szacunek dla Twojego M
, i tyle kwiecia Ci kwitnie, prześlicznie a te klematisy to tego roczne zakupy ????.
- Kasiula17

Ale praca idzie, pełną parą, może na majówkę zdąży.
Epimednium już ślicznie się pokazało, moje może dzisiaj, kolory cudne a jak ślicznie pokazane ujęcia.
Epimednium już ślicznie się pokazało, moje może dzisiaj, kolory cudne a jak ślicznie pokazane ujęcia.
- Milcia120
- 500p

- Od: 1 lut 2014, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ale cudeńka rosną w ogrodzie, na kiedy przewidziane jest zakończenie prac budowlanych.
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Pochwalam zapał M,
bo mam przyjemność posmakować u znajomych własnych wyrobów z wędzarni. Smak nieporównywalny ze sklepowymi. Ile kolorów,
magnolia przecudna i jeszcze clematisowo będzie. 
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Najważniejsze żeby powojniki wyszły także za rok, bo widzę że niektóre rok temu się przyjęły a w tym nie wychodzą
Grażynko śliczne wiosenne kwiaty
a wędzarnia szybko rośnie i będzie majówkowe wędzenie 
- gracha
- 1000p

- Od: 23 maja 2012, o 21:49
Witam w zimny ,mroźny wieczór,dobrze że tarasik mamy osłonięty i po południu w pełnym słońcu można było wypić kawkę na świeżym powietrzu
Kwiaty może szybciej by zakwitały ,ale to zimne powietrze to wcale im się nie dziwię że nie chcą się otwierać,
martwię się o moje powojniki,żeby nie zmarzły ,bo coraz to zimniej na dworze
róże jak na razie ładnie puszczają listki
tak Marysiu clematisy to tego roczne nabytki,niektóre już z pąkami,jak by było ciepło to wkrótce by kwitły
Dorotko sezon grilowy uważam za otwarty,lecz wędzarniowy to trudno przewidzieć ,kiedy nastąpi,ponieważ eM nie fachowiec w tej dziedzinie , raczej wszystko idzie pomału,w zasadzie nigdzie się nie spieszy,na razie jest zadowolony z tego co robiDTJ_1 pisze:Zaraz będziecie mieli sezon wędzarniowo - grilowy. Kwiaty rewelacyjnie idą jeden za drugim. A tak pomyślałam, dobrze że minęła różyczkomania a zaczęła się powojnikomania, bo jakby dwie były naraz.
Kwiaty może szybciej by zakwitały ,ale to zimne powietrze to wcale im się nie dziwię że nie chcą się otwierać,
martwię się o moje powojniki,żeby nie zmarzły ,bo coraz to zimniej na dworze
róże jak na razie ładnie puszczają listki
Marysiu witaj , szacun eMowi przekazany,dodał mu skrzydeł,MariaWy pisze:O matkotrochę mnie nie było a tu takie zmiany
wędzarnia super , szacunek dla Twojego M
![]()
, i tyle kwiecia Ci kwitnie, prześlicznie a te klematisy to tego roczne zakupy ????.
Kasiula17 pisze:Ale praca idzie, pełną parą, może na majówkę zdąży.![]()
Kasiu może jakby robił fachowiec to było by na majówkę,ale jak samouk to żeby do jesieni zrobił , ważne że jest cel i chęci
uwielbiam wiosenne kolorki ,utrwalać je to sama przyjemność,zimą będą podwójnie cieszyć oko![]()
Milcia120 pisze:Ale cudeńka rosną w ogrodzie, na kiedy przewidziane jest zakończenie prac budowlanych.
Milciu jaki tam cudeńka,zzwyłe kwiatki,rarytasków to ja raczej nie mam ,
zakończenie prac trudno przewidzieć, dzisiaj eM bawił się w Zduna,oblepiał gliną rurę od pieca
cyma2704 pisze:Pochwalam zapał M,bo mam przyjemność posmakować u znajomych własnych wyrobów z wędzarni. Smak nieporównywalny ze sklepowymi. Ile kolorów,
magnolia przecudna i jeszcze clematisowo będzie.
Soniu my też już smakujemy swoje wędzonki od pewnego czasu,korzystaliśmy do tej pory z czyjejś wędzarni,aż wreszcie będziemy mieli własną,
marzy nam się jeszcze magnolia z bordowymi kwiatkami,ponieważ marzenia spełniają się ,to może wkrótce zamieszka z nami, clematiski kupiłam ,bo bardzo mi się podobają jak kwitną burzą kwiatów,mają nam zasłonić ogrodzenie od sąsiada
Maska pisze:Najważniejsze żeby powojniki wyszły także za rok, bo widzę że niektóre rok temu się przyjęły a w tym nie wychodząGrażynko śliczne wiosenne kwiaty
a wędzarnia szybko rośnie i będzie majówkowe wędzenie
Marysiu masz rację, powojnik Dr Rupel w zeszłym roku ładnie mi kwitł,a w tym sterczą jeszcze suche badyle,pewnie będzie po nim![]()
Maryś eM stara się bardzo, ale raczej należy do bardzo dokładnych a nie jest fachowcem to tak szybko mu nie idzie, dzisiaj np.montował rurę od paleniska do komory wędzarki , jak przyszłam z pracy to gęba mu się śmiała bo wszystko wyszło tak jak trzeba,a są dni że czegoś nie może zrobić to lepiej bez kija nie podchodź![]()
w ogródku dalej królują hiacynty,jest zimno dlatego tak szybko nie przekwitają
a także narcyzy i już tulipanki
do schrupania pierwsza nasza rzodkiewka
i szpinak już też urósł
- Kasiula17

Już masz swoje zbiory
cudnie i kolorowo a jak pachnąco, hiacynty górą.
Kochana a wiesz ze wynajęcie fachowca kosztuje słono i trzeba go pilnować jak nie uczciwy...A mąż może i wolniej ale na pewno taniej i bardzo dokładnie..
Kochana a wiesz ze wynajęcie fachowca kosztuje słono i trzeba go pilnować jak nie uczciwy...A mąż może i wolniej ale na pewno taniej i bardzo dokładnie..
- bwoj54

- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Grażynko! wędzarnia super sprawa!
mężowi.Mój też myśli o takiej ogrodowej,Mieliśmy w budynku, ale przy remoncie mieszkania synowi, rozebraliśmy ją , bo była ogromniasta.
Wiosenka coraz to wita nowymi kwitnieniami, choć ta aura taka pogmatwana. Nie było zimy, ale i wiosna nietypowa.
Posyłam serdeczności
Wiosenka coraz to wita nowymi kwitnieniami, choć ta aura taka pogmatwana. Nie było zimy, ale i wiosna nietypowa.
Posyłam serdeczności
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- alicjad31

- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Grażynko ja o wędzarni od lat marzę
Mężusia zdolne masz
Kwiatuszki wiosenne śliczności prawdzie , a to epimedium bardzo ładne ,nie wiedziałam ,że ma takie piękne kwiaty .
Ściskam Cię mocno i dużo zdrówka Wam życzę

Kwiatuszki wiosenne śliczności prawdzie , a to epimedium bardzo ładne ,nie wiedziałam ,że ma takie piękne kwiaty .
Ściskam Cię mocno i dużo zdrówka Wam życzę
Pozdrawiam Alicja
- chalaputkowo
- 1000p

- Od: 16 cze 2014, o 18:59
Grażynko - te Twoje narcyzy
, te falbanki
, mi się marzy grill murowany , wędzarnia - to naprawdę solidne przedsięwzięcie - gratuluję Tobie i eMkowi
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Grażynko kolorowe cebulowe śliczne, a jarzynki smakowite.
Moje w gruncie dopiero ruszają.