Twój powojniczek, to dopiero robi wrażenie tymi pąkami. Coś kojarzę fioletowy, ale czy to ten?
Zakątek na Debowym
- ASK_anulla
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 cze 2013, o 13:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zakątek na Debowym
Piękne tulipanki. Chyba mam takie w przydomowym ogródku, ale przetrzebione przez nornice - nie ma, jak u Ciebie, efektu WoW
. Hiacynty śliczne, dużo odcieni które lubię. I znowu: przy domu mi przekwitają, a na działce rozkwitają. Na jedno to dobrze - przedłużony sezon wiosenny.
Twój powojniczek, to dopiero robi wrażenie tymi pąkami. Coś kojarzę fioletowy, ale czy to ten?
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
- Ignis05

- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Aniu
robisz wspaniałe zdjęcia swoim roślinom i owadom.
Takie puchate sasanki i do tego te trzmiele.
I widać wyraźnie, że w Twoim regionie jest znacznie cieplej.
U mnie wszystko dopiero raczkuje. Ale i tak się cieszę, bo to i tak wszystko pojawia się wcześniej niż zwykle.

Takie puchate sasanki i do tego te trzmiele.
I widać wyraźnie, że w Twoim regionie jest znacznie cieplej.
U mnie wszystko dopiero raczkuje. Ale i tak się cieszę, bo to i tak wszystko pojawia się wcześniej niż zwykle.
- Annar13
- 1000p

- Od: 4 maja 2012, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Fantastyczne hiacynty!!!! Piękne kolorki!
Wspaniałe początki wiosny! Jak ja lubię takie widoki 
Ana tak to ładnie pokazałaś na zdjęciach, jakby był co najmniej środek lata a nie początek wiosny
. A hiacynty uwielbiam a szczególnie ich zapach.
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Z ta wiosną to naprawdę dziwnie, Raz ciepło, raz chłodno.Wczoraj ciepła noc, dziś zimna.Z balkonu pozabierałam roślinki co hartowały się ,Kupiłam nowego powojnika Nelly Moser , Czyli 20 do kolekcji już powojnik
Marzenko77 Wiosna to zawsze cudny okres, z dnia na dzień coraz bardziej się wszystko zieleni.?Drzewa zaczynają kwitnąć, kwiaty też.Cudnie, chociaż jeszcze nie za ciepło
Truskawek tez mam kilka krzaczków.Myślałam,ze może je przykryć agrowłókniną ?? O fajnie,że masz fiolę, wszystko tam rośnie szybciej i ładnie.
To już fajną i Ty masz wiosnę, sporo kwiatów kwitnie.Moje tulipany dopiero się rozkręcają.a będzie ich sporo.
Ja prymulek mam 4 kolorki, albo 5.Tez nie za dużo. W ubiegłym roku kupiłam żółtą i niebieską i wcale ich nie ma,Przepadły
aneczka1979-Aniu Witaj, lepiej późno niż wcale.Już chyba wiesz,że ja i roślinki lubię i owady
To co mam juz na działce to cieszy bardzo.Ale jeszcze nie wszystko jest zrobione, tak jak mam to w planach.
Ale kiedyś tam doczekam się może pełnej realizacji tych planów
kropelka-Mariolu Witaj.!!Ja tez jestem zarobiona praca , działką. mało wolnego czasu, a raczej go brak.ale to dobrze, nie ma czasu na głupoty
Dziękuję za miłe słowa
Kasiula17 Witaj no tak , wszyscy nie próżnujemy.Ty przesadzasz ja też, bo coś mi tak pasowało.Ja jeszcze nie wszystko wyplewiłam.to jesteś zuch.Mi brak czasu na wszystko
A ten clemek z paczkami to Maidwell Hall.pierwszy raz będzie kwitł w ogrodzie
marpa-Maryniu Czyli chciejstwa, dokupywanie roślin, to nałóg, z którego się nigdy nie wyleczymy.
Ale wolę mieś taki nałóg niż inny
Annes 77-Anuś ;ASK_anulla-Anulka Dokładnie tak nie mielibyśmy żadnej satysfakcji z naszych ogrodów,żeby nie nasza praca.A ile kalorii spalamy, prawda??
A na siatce się wije powojnik Maidwell Hall.pierwszy raz będzie kwitł w moim ogrodzie( to nie ten fioletowy)
Jeszcze jednego ma atrgene, różowego
Ja też zauważyłam w mieście cieplej , szybciej, a na działce nam ze dwa dni później kwitnące roślinki i drzewa.
Ignis05-Krysiu Może i szybciej ta wiosna u mnie jest .Ale inni na południu, czy zachodzie maja jeszcze szybciej. A ja nie mam czasu,żeby się przyjrzeć i pozaglądać wszędzie
puchate sasanki , to efektowne roślinki i ładne
Annar13-Aniu; smolka Witacie dziewczyny
Wiosna jest piękna, tylko jeszcze bardziej ciepła powinna być, prawda?
Hiacynty nie tylko ładnie wyglądają ale i cudnie pachną. Uwielbiam ten zapach, tak jak i bzu, tuberozy,lilii orientalnych
MoniaK Witaj!!To wiosna wiosna,I ona jeszcze się rozkręca i bardzie piękniej.U wszystkich
Piwonia drzewiasta wypuszcza listka coraz bardziej

Magnolia Ann też się rozkręca,ale pomału bo cosik zimno

Anemonki też zaczynają kwinienia

Narcyzki się rozkręcają

Barwinki

I niektórym hostkom śpieszno , a inne jeszcze śpią

Marzenko77 Wiosna to zawsze cudny okres, z dnia na dzień coraz bardziej się wszystko zieleni.?Drzewa zaczynają kwitnąć, kwiaty też.Cudnie, chociaż jeszcze nie za ciepło
Truskawek tez mam kilka krzaczków.Myślałam,ze może je przykryć agrowłókniną ?? O fajnie,że masz fiolę, wszystko tam rośnie szybciej i ładnie.
To już fajną i Ty masz wiosnę, sporo kwiatów kwitnie.Moje tulipany dopiero się rozkręcają.a będzie ich sporo.
Ja prymulek mam 4 kolorki, albo 5.Tez nie za dużo. W ubiegłym roku kupiłam żółtą i niebieską i wcale ich nie ma,Przepadły
aneczka1979-Aniu Witaj, lepiej późno niż wcale.Już chyba wiesz,że ja i roślinki lubię i owady
kropelka-Mariolu Witaj.!!Ja tez jestem zarobiona praca , działką. mało wolnego czasu, a raczej go brak.ale to dobrze, nie ma czasu na głupoty
Dziękuję za miłe słowa
Kasiula17 Witaj no tak , wszyscy nie próżnujemy.Ty przesadzasz ja też, bo coś mi tak pasowało.Ja jeszcze nie wszystko wyplewiłam.to jesteś zuch.Mi brak czasu na wszystko
A ten clemek z paczkami to Maidwell Hall.pierwszy raz będzie kwitł w ogrodzie
marpa-Maryniu Czyli chciejstwa, dokupywanie roślin, to nałóg, z którego się nigdy nie wyleczymy.
Annes 77-Anuś ;ASK_anulla-Anulka Dokładnie tak nie mielibyśmy żadnej satysfakcji z naszych ogrodów,żeby nie nasza praca.A ile kalorii spalamy, prawda??
A na siatce się wije powojnik Maidwell Hall.pierwszy raz będzie kwitł w moim ogrodzie( to nie ten fioletowy)
Ignis05-Krysiu Może i szybciej ta wiosna u mnie jest .Ale inni na południu, czy zachodzie maja jeszcze szybciej. A ja nie mam czasu,żeby się przyjrzeć i pozaglądać wszędzie
puchate sasanki , to efektowne roślinki i ładne
Annar13-Aniu; smolka Witacie dziewczyny
Hiacynty nie tylko ładnie wyglądają ale i cudnie pachną. Uwielbiam ten zapach, tak jak i bzu, tuberozy,lilii orientalnych
MoniaK Witaj!!To wiosna wiosna,I ona jeszcze się rozkręca i bardzie piękniej.U wszystkich
Piwonia drzewiasta wypuszcza listka coraz bardziej

Magnolia Ann też się rozkręca,ale pomału bo cosik zimno

Anemonki też zaczynają kwinienia

Narcyzki się rozkręcają

Barwinki

I niektórym hostkom śpieszno , a inne jeszcze śpią

-
kropelka

- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
U mnie dziś w okolicy zera, zimno jak diabli, no ale roślinki dzielnie kwitną
Masz rację, przy nadmiarze obowiązków, człowiek nie ma czasu na rozpamiętywanie, myślenie o tym czy tamtym. Po prostu -działa z automatu i przynajmniej się nie zamartwia 
-
Marzena77
- 500p

- Od: 6 lip 2014, o 19:42
- Kontakt:
Ja truskawek nie okrywam muszą sobie poradzić .U mnie już żurawka pąki kwiatowe ma(w wątku zdjęcie)i czosnek różowy też już ładnie pnie się z pędem kwiatowym.Korona cesarska lada dzień zakwitnie.na razie nie pojawiają się liatrie (tylko jedna biała wypuściła kiełki)poczekam z tydzień jak nic nie wyjdzie to kupię nowe.Jakoś nie umiem ogarnąć rabat bo muszę mieć miejsce na jednoroczne . 
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Aniu mamy podobny klimat, a u Ciebie dużo więcej kwitnących i hosty już na wierzchu.
Powojniki już chcą kwitnąć.
Mamy szczęście, że ogrody sprawiają nam tyle radości. Nawet jak kręgosłup boli, to satysfakcja z ładnej rabaty wszystko rekompensuje. Też siedzę w domu i patrzę w okno. Jest wyjątkowo zimno. 
- korzo_m

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu co to za odmiana powojnika. Uwielbiam hosty wczesną wiosną, tak pięknie liście przez całkowitym rozłożeniem się prezentują.
- ilona2715

- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Aniu, i ja wreszcie do Ciebie dotarłam, pięknie kolorowo w Twoim ogrodzie, ależ te anemonki się wyrwały, z tą pracą w ogrodzie, to już tak mamy, jakoś nie umiem sobie wyobrazić siebie siedzącą przez pół dnia na leżaku, masakra, uwielbiam "rycie w ziemi" i patrzeć jak to wszystko pięknie rośnie i kwitnie, dając ogromną satysfakcję 
-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Jaki powojnik ma takie spore pączki??

- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Ależ wczoraj dziwna pogoda była
Słońce się przedziera,Zaświeci trochę,ożywi.Potem chmury,Zasmuci się ziemia. Ochłodzi.Deszcze, nawet śnieżek popada.Potem znów słonce wyjdzie, zaświeci i tak w kółko kilkanaście razy w ciągu dnia.Czy dzisiaj tak samo będzie, bo podobnie już to wygląda
Wczoraj miałam zamocować nowe podpory do powojników, bo kupiłam.Ale za zimo i mokrawo było.I już mi się nie chciało
Hmm, ja mam takie clemki:
1. ten co ma juz pączki - to Maidwell Hall- nowy od lata,jeszcze nie kwitł u mnie
2.Marhham s Pink - nowy od lata- jw.
3.Arabella-
4.Jackmani polecam ten długo i ładnie kwitnie- 5.Vilde de Lyon - u mnie na południowej jest
6.Summer Love- drobniejszy tez ładnie i długo kwitnie i ładnie pachnie
7.Kaiser- cudny pełny, cudo różowe
8.Allanah
9.Jan Paweł II- duże białe kwiaty- polecam .
10.Pillu- też ładny -
11.Julka- bardzo ładna- polecam
12.Innocent Blush - z ubiegłego roku jeszcze u mnie nie kwitł- na południowej jest
13.Etoile Vilolet Vilette-
14. Vyvyan Pennell - piekny pełny, dwu-trzy kolorowy-
15.President
16. powojnik 'Rosy O'Grady'
17 , kupiony NN -z przeceny
18.NN
19. górski biały, drobny -
20.Bill Mac Kenzie - żółty
21.Nelly Moser- nowy kupiiony
Kupiłam następny powojnik Nelly Moser- to już 21 do kolekcji ogrodu.

Nawet ma pączki.ale posadzę go dopiero po ogrodnikach może .Na razie jest na balkonie.

kropelka-Mariolu; ilona2715 Witajcie !!
U mnie też dziwna pogoda, zimnica.Wczoraj na przemian było 6 stopni jak słońce.Jak śnieżek padał do 2.Jak słońce wyszło deko cieplej i od razu owadziki były.Stęsknione roślin, albo takie głodne
Ogrody dostarczają nam i ruchu i duzo zajęcia.Satysfakcji i z naszych prac i roślinek , które tak kochamy
Marzenko77 to truskawki zostawię jakie są..Ja jeszcze wszystkiemu się nie przyjrzałam czy wyszło z ziemi.ale chyba nie,Także spokojnie, ciepło się zrobiło to i reszta ruszy.Jeżówki niektóre dopiero wychodzą z ziemi.Latrie też

W kroplach deszczu mój domek

cyma2704-Soniu ;korzo_m-Dorotko kwitnących niskich na razie jest trochę ale ciągle przybywa.Ten clemek co ma już pączki - to Maidwell Hall- nowy od lata,jeszcze nie kwitł u mnie.
U mnie tez dalej zimno.BR!
PEPSI-Małosiu To clemek to Maidwell Hall ma juz pączki i Marhham s Pink tez juz ma.
Tulipankowo jeszcze się rozkręca

A to ta lilia co teraz ma ciemne listki .Potem tak będzie- ładna prawda??

I kwitnące teraz bratki

Miłej niedzieli
życzę
Słońce się przedziera,Zaświeci trochę,ożywi.Potem chmury,Zasmuci się ziemia. Ochłodzi.Deszcze, nawet śnieżek popada.Potem znów słonce wyjdzie, zaświeci i tak w kółko kilkanaście razy w ciągu dnia.Czy dzisiaj tak samo będzie, bo podobnie już to wygląda
Wczoraj miałam zamocować nowe podpory do powojników, bo kupiłam.Ale za zimo i mokrawo było.I już mi się nie chciało
Hmm, ja mam takie clemki:
1. ten co ma juz pączki - to Maidwell Hall- nowy od lata,jeszcze nie kwitł u mnie
2.Marhham s Pink - nowy od lata- jw.
3.Arabella-
4.Jackmani polecam ten długo i ładnie kwitnie- 5.Vilde de Lyon - u mnie na południowej jest
6.Summer Love- drobniejszy tez ładnie i długo kwitnie i ładnie pachnie
7.Kaiser- cudny pełny, cudo różowe
8.Allanah
9.Jan Paweł II- duże białe kwiaty- polecam .
10.Pillu- też ładny -
11.Julka- bardzo ładna- polecam
12.Innocent Blush - z ubiegłego roku jeszcze u mnie nie kwitł- na południowej jest
13.Etoile Vilolet Vilette-
14. Vyvyan Pennell - piekny pełny, dwu-trzy kolorowy-
15.President
16. powojnik 'Rosy O'Grady'
17 , kupiony NN -z przeceny
18.NN
19. górski biały, drobny -
20.Bill Mac Kenzie - żółty
21.Nelly Moser- nowy kupiiony
Kupiłam następny powojnik Nelly Moser- to już 21 do kolekcji ogrodu.

Nawet ma pączki.ale posadzę go dopiero po ogrodnikach może .Na razie jest na balkonie.

kropelka-Mariolu; ilona2715 Witajcie !!
U mnie też dziwna pogoda, zimnica.Wczoraj na przemian było 6 stopni jak słońce.Jak śnieżek padał do 2.Jak słońce wyszło deko cieplej i od razu owadziki były.Stęsknione roślin, albo takie głodne
Marzenko77 to truskawki zostawię jakie są..Ja jeszcze wszystkiemu się nie przyjrzałam czy wyszło z ziemi.ale chyba nie,Także spokojnie, ciepło się zrobiło to i reszta ruszy.Jeżówki niektóre dopiero wychodzą z ziemi.Latrie też

W kroplach deszczu mój domek

cyma2704-Soniu ;korzo_m-Dorotko kwitnących niskich na razie jest trochę ale ciągle przybywa.Ten clemek co ma już pączki - to Maidwell Hall- nowy od lata,jeszcze nie kwitł u mnie.
U mnie tez dalej zimno.BR!
PEPSI-Małosiu To clemek to Maidwell Hall ma juz pączki i Marhham s Pink tez juz ma.
Tulipankowo jeszcze się rozkręca

A to ta lilia co teraz ma ciemne listki .Potem tak będzie- ładna prawda??

I kwitnące teraz bratki

Miłej niedzieli
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Aniu ale uzbierałaś powojników
kaiser w zeszłym roku padł mi na uwiąd,potem odbił ponownie i zakwitł jednym,malutkim kwiatem.
Rośnie u mnie na balkonie,ładnie przezimował,teraz puszcza zielone,zobaczymy co z niego wyrośnie.
Tulipanki potrzebują słońca,moje chyba też jeszcze zamknięte,nie wiem co z nimi,bo już 3 dni nie byłam i nie wiem co się tam dzieje
Lilia bardzo ciekawa,ognisty ma kolorek
Pozdrawiam miło
Ania
Rośnie u mnie na balkonie,ładnie przezimował,teraz puszcza zielone,zobaczymy co z niego wyrośnie.
Tulipanki potrzebują słońca,moje chyba też jeszcze zamknięte,nie wiem co z nimi,bo już 3 dni nie byłam i nie wiem co się tam dzieje
Lilia bardzo ciekawa,ognisty ma kolorek
Pozdrawiam miło
Ania
- tesia39

- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Aniu, z dużym opóźnieniem ale i ja melduję się na Twojej pięknej działce