Jaką KSIĄŻKĘ aktualnie czytasz ? [EDU]
- gaura
- 500p
- Od: 14 lut 2013, o 15:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Jaką KSIĄŻKĘ aktualnie czytasz ? [EDU]
Zaczęłam czytać "Bezcenny" Zygmunta Miłoszewskiego.
Zaginione dzieło Rafaela, urzędniczka MSZ, odpowiedzialna za odzyskiwanie zaginionych zbiorów. "Rafaela namierzono, ale jedynym sposobem odzyskania bezcennego dzieła jest kradzież"
Zaginione dzieło Rafaela, urzędniczka MSZ, odpowiedzialna za odzyskiwanie zaginionych zbiorów. "Rafaela namierzono, ale jedynym sposobem odzyskania bezcennego dzieła jest kradzież"
Pozdrawiam, Kasia
- Administrator
- ---
- Od: 28 gru 2006, o 10:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
A ja czytam ostatnimi dniami nabytą na największym portalu aukcyjnym AL... bardzo interesującą książkę:
" Jak wygaszano Polskę "
http://www.pch24.pl/niewola-bez-kajdan- ... 610,i.html
" Jak wygaszano Polskę "
http://www.pch24.pl/niewola-bez-kajdan- ... 610,i.html
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 sie 2013, o 16:03
Cykl o Ferrinie Michalak
Aktualnie zaczęłam trzeci tom ;) Fantasy czyli to co lubię najbardziej. Zdecydowanie bardziej przypadło mi do gustu niż jej "kobiece" książki. Magia, wojny. I nie ma happy endu w miłości - przynajmniej na razie ^^ (te szczęśliwe zakończenia i wieczne wzdychania miłosne bohaterów w książkach to mnie często aż mdlą).
Aktualnie zaczęłam trzeci tom ;) Fantasy czyli to co lubię najbardziej. Zdecydowanie bardziej przypadło mi do gustu niż jej "kobiece" książki. Magia, wojny. I nie ma happy endu w miłości - przynajmniej na razie ^^ (te szczęśliwe zakończenia i wieczne wzdychania miłosne bohaterów w książkach to mnie często aż mdlą).
- Ika2008
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 maja 2013, o 08:59
Marek Ławrynowicz -"Patriotów 41".
Powieść o mieszkańcach pewnego domu, na przestrzeni lat. Od czasów przedwojennych do późnego PRL-u.
Książka napisana fajnym językiem, nie brak w niej humoru i groteski.
Polecam!
Powieść o mieszkańcach pewnego domu, na przestrzeni lat. Od czasów przedwojennych do późnego PRL-u.
Książka napisana fajnym językiem, nie brak w niej humoru i groteski.
Polecam!
Pozdrawiam, Marta.
- gaura
- 500p
"Domofon" Zygmunta Miłoszewskiego.
"W bloku na warszawskim Bródnie młode małżeństwo odkrywa ciało mężczyzny, któremu winda obcięła głowę- tak zaczyna się pełen czarnego humoru thriller."
Dobrze się czyta.
"W bloku na warszawskim Bródnie młode małżeństwo odkrywa ciało mężczyzny, któremu winda obcięła głowę- tak zaczyna się pełen czarnego humoru thriller."
Dobrze się czyta.
Pozdrawiam, Kasia
- Administrator
- ---
- Od: 28 gru 2006, o 10:35
- Kontakt:
Zamach na prawdę. Lektura na najbliższe dni.

Skończyłem czytać serię Kampanie Richarda Sharpea. Wojenne,historyczne.Początek,to wojna
w Indiach, koniec, to oswobodzenie Portugalii od wojsk napoleońskich. Siedem tomów.
Gdyby kogoś interesowało,to w ofertach nieroślinnych książki czekają na chętnego.
w Indiach, koniec, to oswobodzenie Portugalii od wojsk napoleońskich. Siedem tomów.
Gdyby kogoś interesowało,to w ofertach nieroślinnych książki czekają na chętnego.
- gaura
- 500p
Kontynuując Miłoszewskiego, zaczęłam "Ziarno prawdy". Kolejna historia kryminalna z udziałem prokuratora Szackiego. Dobrze się zapowiada.
Pozdrawiam, Kasia
Ika2008 książki Ławrynowicza są genialne
bardzo je lubię.
Ze swojej strony polecam też Siedem pigułek Lucyfera Sergiusza Piaseckiego. Zabawne opowiadanie

Ze swojej strony polecam też Siedem pigułek Lucyfera Sergiusza Piaseckiego. Zabawne opowiadanie

Czytałem Piaseckiego Zielone Jabłuszko, trylogia złodziejska,czyta się pierwszorzędnie.
- andrzej1050
- 500p
- Od: 4 lip 2007, o 17:44
"NIEŚMIERTELNI" Vincenta Severskiego. Trzecia, po Nielegalnych i Niewiernych część powieści byłego agenta polskiego wywiadu. Tak jak poprzednie czyta się znakomicie. Polecam.
Serdecznie pozdrawiam
Andrzej
Andrzej
- ogor
- 50p
- Od: 12 wrz 2008, o 09:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Przychodow i rozchodow:) autor: Urzad skarbowy, tresc: finanse. Bardzo ciekawa ksiazka, tylko brak w niej bohaterow:)
Przepraszam za brak polskiej czcionki
Może to nie temat na letnie dni ale zbyt długo czekałam w kolejce po ten tytuł czyli "Syberiada polska"
- ogor
- 50p
- Od: 12 wrz 2008, o 09:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Lubie przygodowki, pisalem o tym wczesniej. Ale najbardziej interesuje mnie wszystkie zawody potrzebne do zycia, dlatego w wiekszosci czytam podreczniki, Dzięki nim od 15 lat nie bylo w moim domu ani razu zadnego mechanika, spawacza, murarza, malarza, stolarza, elektryka i wielu innych. Moze mnie skarcicie za to bo nie daje zarabiac Ludziom. Mam po prostu jobla na punkcie samochodow i to co zaoszczedze na domie, wydaje na samochody:) no dobra, i na świeże kwiatki
´raz w tygodniu musza byc! bo jak nie to kobita mnie z chalupy wywali 

Przepraszam za brak polskiej czcionki