Balkonowe Rosarium / 2.

Zablokowany
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2011, o 18:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Balkonowe Rosarium / 2.

Post »

;:7
Ewo , drenaz jest wskazany , tylko , zeby nie zablokowal otworow , nadmiar wody musi miec swobodny odplyw.

Jadziu , Twoje w gruncie , to potrzebuja wiecej czasu... ;:108 .

Dototko , ;:180 za gratulacje i ze to malenstwo wypatrzylas ;:224 . Nie jestem pewna co to za odmiana , niby byly oznakowane ,
ale przy przesadzaniu powypadaly mi znaczniki..., trzeba czekac ;:65 .

Aprilku , duzo listkow maja tylko maluchy... :uszy .
No , wlasnie , tego paczusia trzeba ogladac w okularach ;:154 , jak tylko bedzie do ogladania "golym okiem" , bedzie zdjecie :D .
;:100
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Alexia ale masz maluchów i wszystkie mają zdrowe listki ;:63
Pączka dojrzałam,ale super ;:333
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

No faktycznie jest pączuś, trzeba było mi paluchem pokazać :;230
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

To one już pączki mają ? :shock: U ciebie cieplej niż u nas ? :D A jak róże wypuszczą z patyczków listki tzn że się ukorzeniły ?
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit cześć Alexia
wow... :D co za śliczności ;:168 W koszyczku sporo maluszków się mieści... :D
Śliczne listeczki ma róża pokazana na drugim zdjęcie od dołu, co to może być ?
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewczyny + Mati ;:7 .

Annes, listki wygladaja calkiem dobrze , sa juz niestety powykrecane przez mszyce i "perforowane" przez nie wiadomo co.

Aprilku , moje foty to test na wzrok... ;:306 .

mati , czasami cieplej , czasami chlodniej, pogoda jest jaka jest , nie mamy na nia wplywu ;:108 .
Akurat te patyczki maja korzonki na 100% , ale listki o niczym nie swiadcza.

Majeczko ..., jestes ;:224 , to jest ta rozowa nn-ka , ktora mialam na przechowaniu... Ta ze zdjecia ma najladniejsze listki , bo to niespodzianka dla Ani ;:108 .
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Pedrowa
200p
200p
Od: 20 wrz 2013, o 12:51

Post »

Hej Alexia :wit
Ciekawa jestem, która to panienka u Ciebie taka wyrywna i ma już pączusia... może ta sama co u mnie? ;:131
Ja też mam taką jedną, co na każdym pędzie już pączusie wyciska - to Herzogin Christiana :D. Ciekawe, bo dopiero co zasadzona, mieszkała w donicy przez jakis czas, a taka szybka. Zapowiada się ciekawie :tan. Dziś z samego rańca odkryłam też na jednym pędzie A.M. de Montravel malutkie pączki.
Cały twój "przychówek" wygląda bardzo ładnie, listki takie zdrowe i jędrne ;:333.
A rozmnażalnik to w ogóle powala na łopatki ;:173. Masz kobieto talent - powinnaś szkółkę różaną założyć ;:108. Miałabyś przyjemne z pożytecznym :D.
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:7 Pedrowa, ;:oj , to Twoja H.Christiana szybka bestia. Moje tegoroczne zakupy , sadzone miesiac temu , dopiero gramola sie z listkami .
Bez paniki , dopiero polowa kwietnia... , jeszcze miesiac i wszystko bedzie obsypane kwieciem ;:65 .

Dla Ciebie , fotka King Georg I , pisalas , ze Ci sie podoba , siedzi w ziemi rowny miesiac i ... ma pare listkow ;:65 .

Obrazek

Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45

Post »

Ależ piekne, te Twoje sadzoneczki, czapki z głów przed Twoim talentem i Twoimi rączkami ;:180 ;:180 ;:180 ;:180
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
Pedrowa
200p
200p

Post »

Alexia, całkiem ładnie sobie poczyna ten twój King Georg I ;:333. Niecierpliwie wyczekuję jego kwitnienia (pewnie tak samo jak Ty :lol:), bo powoli krystalizuje mi się pomysł na miejsce dla niego :D.

Moja H.Christiana to szybka bestia bo kupowałam w pojemniku, więc nie dziwota, że twoje sadzonki z gołym korzeniem jeszcze daleko w tyle. Ale ta róża i tak mnie dziwi, bo ze wszystkich kupionych w tym roku, ta sadzonka była chyba najmarniejsza. Tymczasem ona pierwsza się wybiła z pąkami (nawet przed siedzącymi od 2 lat w ziemi panienkami). Wygląda na to, że Księżna Ch. to "silna kobieta" jest 8-).
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:7 , a to Ty cwana gapa... :uszy , kupilas podpedzona... ;:306 , a wiesz , ze najwieksza cnota ogrodnika jest ... cierpliwosc... :D .
Awatar użytkownika
Pedrowa
200p
200p

Post »

E tam, podpędzona nie była ;:185 , to ja sama ją podpędziłam ;:306.
Serio, jak przyszła, to już chciałam reklamować, bo wyglądała mizernie, a z rozwojem listków była w tyle za moimi różami siedzącymi w ogrodzie w najgorszych nawet miejscach (w dodatku cała poturbowana w podróży, w popękanej doniczce, część pączków wyłamana). Wsadziłam ją do większego pojemnika, nasypałam ziemi do róż (najlepszej 8-) ) i postawiłam przy południowej ścianie domu :D. No i dała czadu ;:oj. Jak sadziłam do gruntu to już wyglądała ładnie.
A na cierpliwość już nie mam czasu w moim wieku :wink: , bo chcę się jeszcze nacieszyć widokiem kwiatów, a nie czekać latami aż urosną ;:65.
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No , tak staruszko... ;:306 ;:306 .
Najwazniejsze , ze ladnie rosnie... , moje te "chore" , daly czadu... ;:224 .
Jako ze , ja jeszcze starsza staruszka niz Ty , podchodze do tych spraw (i innych tez-... ;:306 ) z dystansem.
Wiesz , jak sie nie odwrocisz, d...a zawsze z tylu.

Czekamy ;:65 , na emocje 1-ch kwiatow. zdjecia wstawisz..., u mnie , a moze wlasny watek ;:24 , masz co pokazywac :) .
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Niestety mój patyczkowy pączek pagib ;:174 chyba przyczyna tkwi w kwietniowym ochłodzeniu .Teraz będę cierpliwie czekać na rozkwit Twojego pączusia .Szkoda było mi go zerwać, a on jednak nie dał rady
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Allhambra
100p
100p
Od: 17 lip 2012, o 21:54

Post »

Alexia:);:);)
Mogę znów myśleć o różach- u męża z każdym dniem lepiej:).
Mam prośbę, wiem ze u schultheisa jest Marechal Niel- ciekawa odmiana, czy mogłabyś popatrzeć na jego stronę , czy wysyła do Polski bo ja niemieckiego ani w ząb,...prosze.... ;:167 ;:167 ;:167 a u Sipa jest wysprzedana
Sylwia
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”