W środę udało mi się na dwie godzinki pojechać i zobaczyć co w trawie piszczy.
Tulipany nadal w pąkach,jedynie narcyzy zakwitły i zrobiły mi dużą niespodziankę.Tym razem dalie zostały posadzone przy płocie tak,aby chociaż częściowo zasłaniały za płotem drogę. W niedzielę byłam na giełdzie,na której kupiłam kilka drobnych bratków.
Posadziłam je do koszyka i napawam się kolorami
Milenko sasanki bardzo lubię i cieszy mnie fakt,że się ładnie rozsiewają.Jak jest lekka zima,to ładnie odbijają
Tajka na początku byłam lekko zdziwiona i lekko zawiedziona,bo specjalnie białe hiacynty wybrałam spośród innych.
Jednak będąc w środę już z daleka zobaczyłam,że są białe,po prostu całkowicie się rozwinęły pokazując śnieżnobiałą biel
Z tego co mi wiadomo czosnek najlepiej czuje się w półcieniu,ale w słońcu ma go posadzony mój wujek i całkiem dobrze sobie radzi
Madziu poskrzypkę ściągam palcami i po prostu niszczę,nie lubię tego robić,ale jak pomyślę,że mają mi gryźć moje rośliny to nie mam blokady.
Ty mi kochana zazdrościsz galaxy,a ja Tobie Genie
Czemu sądzisz,że Ice Cream się nie pojawi? Miałaś zaznaczone cebule znacznikami?
Ja miałam 3 cebule oznaczone,ale nie wiem jak na razie,czy to one,czy też znów czeka mnie pomyłka? Niedługo się okaże
Sabinko przypieczętowałaś moje zdanie i dotychczas wyczytaną informację o czosnku,dziękuję
Ilonkono niestety w tym roku oglądam korony u innych,moje tylko palemkami będą,zobaczymy co będzie za rok...a może trzeba je nawozić? Poskrzypka zaczyna się pojawiać,najbardziej boję się o lilie,mam trochę nowych i chciałabym je zobaczyć,a nie oglądać poobgryzane czubki
Aniu11 moja magnolia potrzebowała kilku lat,by zakwitnąć,co ja robiłam,żeby zakwitła,gadałam do niej,groziłam,nawet pomyślałam,że to jakiś dzikus,pewnie mnie okłamał sprzedawca...aż tu nagle wytworzyła pąki jesienią,ale była radość
Mam jeszcze magnolię Yellow Bird,którą kupowałam już z kwiatami,a teraz obrażona nie tworzy ani jednego pąka
Ostatnia to Alexandrina z zeszłego lata,wiem muszę znów czekać kilka lat...
Marzy mi się Genie,która w pierwszym roku zakwita,Madzia taką ma
Plocczanka magnolię Ci ukradli? Aby im ręce pousychały
Alana zimno jak na tą porę,oglądając zdjęcia z zeszłej wiosny ogród opóźniony jest o dwa tygodnie
Może i dobrze,że róże dojadą po niedzieli,tak długo na nie czekam
Magnolie wiodą prym w kwietniu,teraz mają swój czas,niedługo zakwitną kwiaty,już rozchylają pąki.
Hiacynty te białe to kupiłam w Auchan razem z tulipanami Ice Cream.Te pierwsze się zgadzają,a na tulipany czekam z wielkim zaciekawieniem...
Maju jak miło,że się odezwałaś.Mogłabyś założyć swój wątek i pokazać wysiewy i inne widoczki
Razem oczekiwanie jest łatwiejsze...moja lobelia kiepsko rośnie,ale mam kilka kubeczków szałwii trójbarwnej i muszkatołowej.
Mam nadzieję,że sezon różany będzie na bogato
Marpa ta chwiejność pogody daje mi huśtawkę nastrojów,co rano się budzę to inna aura za oknem.
Mimo,że słonko wychyla się zza chmurek to zimnawo brrrr....
Szachowniczki te malutkie wszystkie powychodziły,ale korony tylko się zazieleniły ,a kwiatów w tym roku nie będzie...
Czosnki widzę,że powychodziły,na razie liście,czekam na kule...
Wandziu brunnera biała czy istnieje? Nie mam pojęcia,trzeba się porozglądać i popytać
123 katex moje rozkwitły i teraz są białe tak jak miało być w założeniu
Narcyzy

Białe zakwitły....

Piwonia koperkowa tej wiosny ma tylko jeden pąk...

Powojnik Purpura plena Elegans

Sasanki zaczynają...

Troszkę podmarzł pierwiosnek ząbkowany

Czekam na niego...prawdopodobnie Ice Cream

W zeszłym roku pięknie kwitły tulipany z B,teraz też wyglądają niczego sobie...

Szafirki z B

Piwonie idą w górę aż miło

Cóż to znowu za badyle? Muszę obwąchać...

Miłego weekendu ...