, ja się z podagrycznikiem bawiłam w rabatce kwiatowej, na szczęście z roku na rok jest go mniej bo systematycznie się go pozbywam (za to przyszwędała się równie paskudna gadzina, także okropnie ekspansywna, miałam w jednym miejscu po 2 latach mam na wszystkich trawnikach).
 , ja się z podagrycznikiem bawiłam w rabatce kwiatowej, na szczęście z roku na rok jest go mniej bo systematycznie się go pozbywam (za to przyszwędała się równie paskudna gadzina, także okropnie ekspansywna, miałam w jednym miejscu po 2 latach mam na wszystkich trawnikach).Myślałam również o chwaście który wyrasta nawet z najmniejszego kawałeczka bulwiastego kłącza, jest mięsisty i posiada włochate palczaste liście ściśle przylegające do łodygi, ostatecznie jest wysoki z kwadratową łodygą która koli (niby czyściec, ale jaka odmiana czy polny czy błotny to nie wiem, o dziwo błotny bardziej pasuje z wyglądu).

, niektórzy chodzą w tych czasach na bulwy na bagna (ale to ci co są blisko natury
, niektórzy chodzą w tych czasach na bulwy na bagna (ale to ci co są blisko natury  , lub gęste sadzenie aksamitek (podobno to nie służy chwastowi).
 , lub gęste sadzenie aksamitek (podobno to nie służy chwastowi).

(widziałam pojedyncze płatki), na wszelki wypadek schowałam wszystkie krzaczki i roślinki do domu i piwnicy (szaleńcze zasiewy maciejki poszły pod agrowłókninę
  (widziałam pojedyncze płatki), na wszelki wypadek schowałam wszystkie krzaczki i roślinki do domu i piwnicy (szaleńcze zasiewy maciejki poszły pod agrowłókninę 

Teraz tylko poczekać aż to wszystko zacznie rosnąć.
  Teraz tylko poczekać aż to wszystko zacznie rosnąć. 

.
 .