Czy mogła bym prosić Panów aby napisać jak go wyregulować. Nie mam odwagi go rozkręcać jak nie wiem co jest istotne w regulacji na tych śrubkach.
No raczej. Oprócz tego też pracowałem całymi dniami w winnicy i sekator kolegi zawsze był lepszy... na godzinę! A potem znów zamiana. Tak, bo wtedy inne mięśnie, inne odciski pracują.PiotrekP pisze: Sekatora nie ma uniwersalnego (...) Każde narzędzie jest ok, ważne żeby wiedzieć do czego go używać
Nie spotkałem się jeszcze z nim i nie chciałbym aby cały dzień terkotał mi silnik na plecach , ale jeżeli już chcesz rozmawiać o sprzęcie wspomagającym cięcie, proponuję Felco 801 czy też 820 uwierz, naprawdę to wystarcza .PiotrekP pisze:Mam też sekator hydrauliczny, takie też nie są dobre? .
Niestety Felco jest sekatorem modułowym i można w nim wymienić każdą część w przypadku zużycia a to zmusza nas do przeprowadzenia regulacji w chwili dopasowania się elementów do siebie .Jolek pisze:Ja mam parę małych sekatorów jednak ten Fiskars używany ok 20 lat jest nie zawodny. Jeszcze nigdy przy nim nic nie majsterkowałam. Nawet plastyk nie ,,sparciał" gdy u innych przy nagrzaniu się w dłoni potrafią zjechać. Żadne sprężyny nie spadają.
Nie wiem jak w obecnej produkcji ale jestem w stanie go polecić.
To nie jest wysoka cena na ten produkt , W niektórych sklepach przekraczają nawet 200PLN ,to szwajcarski produkt i za to się płacićBeatagc pisze: Cena trochę spora, 176 zł, ale mam nadzieję, że sprzęt będzie jej wart.