Lucynko fajny sposób. O takim jeszcze nie słyszałam.
Leśne ranczo nad wodą.
-
Pashmina2006
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Leśne ranczo nad wodą.
Aniu zapach cudny, to fakt. Mina sąsiadów gdy klękam - bezcenna
.
Lucynko w sierpniu to nawet ukoreniacz nie jest potrzebny
Tym sposobem mozna jak ma sie swoje krzewy bo galązki chyba transportu by nie wytrzymaly.
Z ciekawostek to w sierpniu budleja tym sposobem przekorzeni doniczke w dwa tygodnie.
No wlasnie Madziu chcesz budleje?
Dorotko na pewno bedzie tylko koniecznie je ocieniuj bo padną
Tym sposobem mozna jak ma sie swoje krzewy bo galązki chyba transportu by nie wytrzymaly.
Z ciekawostek to w sierpniu budleja tym sposobem przekorzeni doniczke w dwa tygodnie.
No wlasnie Madziu chcesz budleje?
Dorotko na pewno bedzie tylko koniecznie je ocieniuj bo padną
Pozdrawiam. Ewa
-
Filemon24
- 1000p

- Od: 1 sie 2014, o 14:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Madziu jak klękasz do tych hiacyntów to sąsiedzi myślą, że na inną wiarę przeszłaś
Dobrze, że ja nie mam sąsiadów obok siebie mogę swobodnie z kotem pogadać
Dobrze, że ja nie mam sąsiadów obok siebie mogę swobodnie z kotem pogadać
-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Widzę że wszyscy eksperymentują z hortensjami
Ja to już robię trzeci rok i jestem dość zadowolona z efektów. Szczególnie przy Anabelle i Limelight. Ale i tak trzymam rok w zadołowanej doniczce zanim przesadzę. One dość długo puszczają korzenie. Liście niestety jeszcze o niczym nie świadczą.
Trzymam kciuki za wszystkich próbujących
Trzymam kciuki za wszystkich próbujących
- aneczka1979

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
No własnie Madziu! Przypomniałaś mi, że ja bym bardzo ale to bardzo chciała bez szczepiony na pniu i zdecydowanie mógłby to być Syringa Sensation. Muszę się rozejrzeć po okolicy.
Ja mam niestety mały grajdołek a Ty istne Eldorado, więc możesz sobie pozwolić na co tylko zechcesz. Ja takie iglaczki na wyższych nóżkach mogłabym spokojnie powtykać na istniejące już rabaty.
Ja mam niestety mały grajdołek a Ty istne Eldorado, więc możesz sobie pozwolić na co tylko zechcesz. Ja takie iglaczki na wyższych nóżkach mogłabym spokojnie powtykać na istniejące już rabaty.
-
Pashmina2006

- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Ewcia możesz przy okazji zabrać jedną dla mnie. Podlicz mnie wcześniej na pw. Żebym dobrze przygotowana finansowo była .
Anitka
ale mnie rozbawiłaś. Masz rację, mogą tak myśleć
.
Jolu trzymaj kciuki, przydadzą się. Jak dołujesz? Jakieś dziury robisz w doniczce dodatkowe?
Aniu kup koniecznie. Ja po prostu uwielbiam zapach bzu. Normalnie rozpływam się nad nim. Tak jak nad zapachem konwalii. Miałam trzy bzy. Jeden Palibin- zeszłej zimy zmarzł i odbił z korzeni a w tym roku zaginął. Syringa Sensation mam chyba trzeci sezon- jeszcze nie kwitł. Nie wiem, czy ma jakieś pąki kwiatowe. Nie umiem tego rozpoznawać a jeszcze się nie rozwinął więc ciężko stwierdzić. Biały (też na pniu) Madame Lemoine będzie kwitł. Już widziałam pączusie kwiatowe. Marzy mi się jeszcze żółty bez. W ogóle to podoba mi się kombinacja szczepienia np biało fioletowego. Ale nie wiem, czy kupno ma sens. Czy to za bardzo nie jest przekombinowane i nie padnie po zimie.
Anitka
Jolu trzymaj kciuki, przydadzą się. Jak dołujesz? Jakieś dziury robisz w doniczce dodatkowe?
Aniu kup koniecznie. Ja po prostu uwielbiam zapach bzu. Normalnie rozpływam się nad nim. Tak jak nad zapachem konwalii. Miałam trzy bzy. Jeden Palibin- zeszłej zimy zmarzł i odbił z korzeni a w tym roku zaginął. Syringa Sensation mam chyba trzeci sezon- jeszcze nie kwitł. Nie wiem, czy ma jakieś pąki kwiatowe. Nie umiem tego rozpoznawać a jeszcze się nie rozwinął więc ciężko stwierdzić. Biały (też na pniu) Madame Lemoine będzie kwitł. Już widziałam pączusie kwiatowe. Marzy mi się jeszcze żółty bez. W ogóle to podoba mi się kombinacja szczepienia np biało fioletowego. Ale nie wiem, czy kupno ma sens. Czy to za bardzo nie jest przekombinowane i nie padnie po zimie.
Piękny ogródek i te dekoracyjne elementy jakie ładne
Będę podglądać
- sweetdaisy

- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Lilaki perłowe na pniu są śliczne, te pełne kwiaty 
- dorotka350
- -Moderator Forum-.

- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Madziu, a masz zdjęcia tych róż z zasychającymi listkami? Jak możesz to zrób kilka zdjęć. Najlepiej zbliżenie listków jak i całego pędu i krzaczka. Popatrzymy, bo tak nie widząc, to trudno coś radzić 
-
Filemon24
- 1000p

- Od: 1 sie 2014, o 14:59
Też uwielbiam zapach bzu mam niedaleko swojej działki nieużytek porośnięty ogromnymi krzakami bzu zawsze ścinam do wazonu.
-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Jak to jak dołuję? kopię dołek, wstawiam do niego doniczkę z posadzonymi patykami hortensji, równo z gruntem i tyle, zapominam na rok. No dobra, czasem podlewam, zwłaszcza na początku. Po roku lub innym dowolnym czasie wyciągam doniczkę z gruntu. Do tej pory korzenie powinny lekko przerosnąć już doniczkę, więc łatwo wyjąć roślinkę bez większych uszkodzeń i można posadzić w docelowe miejsce.
Pashmina2006 pisze:Ewcia możesz przy okazji zabrać jedną dla mnie. Podlicz mnie wcześniej na pw. Żebym dobrze przygotowana finansowo była .
Pozdrawiam. Ewa
- ilona2715

- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Madziu, i rybka i mąż niczego sobie
, iglaczek na nóżce ekstra, czytałam o Twojej magnolii, ta o którą pytałaś u mnie to właśnie Aleksandrina
, mam też ciemną Susan, która dwa lata temu zaczęła mi nagle marnieć, przesadziłam ją w inne miejsce, dałam papu i widzę, że ma
, a wiesz, że i moje ulubione zapachy to właśnie zapach konwalii i bzu, chociaż róże też pięknie pachną szczególnie Chandos Beauty
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Madziu sosenka ma tak gruby, ładny pień, że bałam się o połamanie.
Będzie śliczna, jak skarlane rośliny.
Z pełzaniem po ogrodzie mam podobnie. Sąsiadka czasem zatrzymuje się i zagląda co ja tam robię. 
Pełzanie to już standard - moi sąsiedzi najpierw się dziwili, potem pośmiewali, teraz tylko pytają, czy wyrosło coś nowego ;)
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.