Ogród Andzi cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Andzi cz.3

Post »

Aniu wszystko budzi się do życia,a Twoja hortensja ma już ładne pączki ;:333 Sasanki uwielbiam ;:108
U Ciebie podglądam co w ogrodzie,bo ja dopiero w piątek pojadę ;:71
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Mati ;:3 róża kupiona była pod nazwą Rumba...nie każdy ją lubi, kolor jest bardzo rażący...po za tym rośnie bez problemu, przekwitłe kwiaty jeśli są usuwane na bieżąco, kwitnie na okrągło aż do późnej jesieni.

Ania ;:167 sasanki dla Ciebie, właśnie zaczynają kwitnąć...dzisiaj zrobiło się bardzo ciepło, na pewno pogoda będzie sprzyjać wszystkim roślinom do wzrostu ;:173

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

PĘCHERZNICA DIABLE D'OR

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Brzoza brodawkowata 'Trost's Dwarf'-szczepiona na pniu.
Obrazek
Na tym kawałku przy iglakach wolno rosnących rosną dwie paprocie, ciemierniki, miodunki, żywokosty, kokorycz, bodziszek.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Poziomki. Dzwonki od JOLI 1 ;:167
Obrazek
Funkie mix od JOLI GRAJ :wit
Obrazek

Pelargonie
Obrazek
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Aniu cudne sasanki,uwielbiam je oglądać i robić im zdjęcia ;:108
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Sasanki prześliczne. Słoneczka dużo na zdjęciach, roślinki idą w górę, ogród coraz bardziej się zieleni. Super. Robi się przepięknie.
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ładne siewki ;:215 gratulacje, a sasanki pięknie rozkwitły, cieszą oczy. ;:196
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ania ;:167 sasanki są bardzo fotogeniczne, w tym roku cierpią od porywistych wiatrów...kwiaty są tylko lekko rozchylone.

Madziu ;:3 o tej porze widać już nowe liście u żurawek, drzewa i krzewy też wypuszczają liście. Ostatnio jest bardzo wietrznie i zimno...wszystkie rośliny bardzo wolno rosną. Żurawki też wypuszczają liście w ślimaczym tempie. Pokazały się maki niedawno wysiane prosto do gruntu. Wczoraj pojechałam kupić cebule dymkę, właśnie się skończyła :;230 przywiozłam dwie cebulki lilii i kłącze piwonii, z pustymi rekami nie wypadało wrócić do domu ;:108 W lecie będzie bardziej kolorowo.

Dorotko ;:3 parapety są zastawione na maxa , zaszczepione pelargonie rosną postawione na dwu parapetach. Na południowej stronie rosną już pomidory, nasiona papryki zaczynają pękać, zeszła cebula, pokazał się też jeden por. Z kwiatów rośnie szałwia, ostróżki, ratibida, rezeda wonna, funkie i jeszcze coś chyba dwie kapusty...wypadły do worka, szkoda było wyrzucić...wysiałam w ciemno ;:224

Obrazek

Folia w oczku jest przebita, mało przyjemny widok...słabo mi się robi jak pomyślę o pompowaniu wody, przerzucaniu tony kamieni...wyławianiu rybek, o żabciach nie wspomnę ;:14
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Muszę się przypatrzeć moim żurawkom czy coś wypuszczają. Przydałoby się , zwłaszcza trzem sztukom bo bardzo malutkie są. Ja też mam nasiona maków. Dostałam w gratisie od forumki maki mix. Mam obawę przed wysianiem ich. Podobno mogą być przez to problemy... Już sama nie wiem, co zrobić. Piwonie też chciałam, ale takie podzielone zdania są o niej. Krótko kwitnie, sadzona wiosną podobno może sprawiać problemy. I sama nie wiem. Może kiedyś w sierpniu przy okazji wrzucę ją do koszyczka :). A jaki kolorek lilii przywiozłaś? Czy niespodzianka będzie?
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu nas także czeka wymiana folii w oczku, gdyż ma ze 13 lat, na szczęście nie mam rybek, no i M mówi, że założy nową folię na starą, więc nie będzie wielkiej rujnacji.
Masz tak sterylnie posprzątane w ogrodzie, aż oczy bolą, chyba na okrągło w nim pracujesz.
Ślicznie dzwoneczki Ci powschodziły . :)
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Współczuję awarii oczka.A może lepiej zamontować formę plastikową? Ostatnio rozmawialiśmy z M o ewentualnym naszym oczku. I jedynie opcja z naturalnym nas interesuje. Ale nie ma możliwości na naszym terenie.
Sasaneczki ślicznosci. A brzoza płacząca to moje chciejstwo ale nie spotkałam fajnego okazu.
Rojniki przerzedzić?
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Z makami nie wiem jak to dokładnie jest, jedni twierdzą ze niektóre odmiany można wysiewać...na pewno zakazany jest jednoroczny mak lekarski. Wieloletni i dwuletni letni jest legalny. Jak zacznie kwitnąć będzie widać czy zostawić czy usunąć z ogrodu.
Lilie są podpisane-jedna to Mero Star, druga Acapulco.

Taju ;:167 folia po trzynastu latach ma prawo się zużyć...kupić grubszą to koszt ale i inwestycja na kilka lat, co dwa lata nie trzeba wymieniać. Dzwoneczki są prezentem od Joli 1 ;:167 tylko je podzieliłam...hartują się na dworze, jak się wzmocnią pójdą do gruntu.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bardzo ładne te lilie. Bardzo w moim guście. ;:215
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

My kupiliśmy taką najgrubszą folię, dzięki tamu tak długo była. Oczko jest małe, to koszt nie wielki, a cienkiej foli to masz rację, że szkoda nawet kupować.
Ja wysiewałam mak bylinowy, taki różowy, strzępiasty zebrany u siebie, ale zakwitł na czerwono, nie powtórzył cech rośliny matecznej. :)
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosiu ;:3 sztuczne oczko odpada, trzeba wylewać wodę na zimę, problem robi się wtedy z rybkami...w zwykłym oczku rybki bez problemu zimują bez żadnego ustrojstwa. Rad nie rad trzeba zainwestować w folię typową do oczek wodnych...przy okazji poprawić brzegi oczka, to na razie plany...jak to wszystko wyjdzie to się okaże ;:131

Madziu :wit te lilie to jedne z najładniejszych odmian, inne odmiany też rosną...nie są takie ozdobne.
Dzisiaj jak pogoda pozwoli będzie można zruszyć ziemię.

Taju ;:196 mak posiany był kępkami, skiełkował chyba w 100 %...nie wiem czy go nie przerzedzić, kolor nie wiem jaki będzie :?:
W oczko trzeba troszkę zainwestować, folia, ładniejszy kamień kosztuje...przeglądałam tylko w necie strony z foliami. Nie wiem jak to wszystko wyjdzie, wiem tylko że cienkiej folii więcej nie położę ;:185
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, przyszłam radośnie donieść że otrzymałam dzisiaj super niespodziankę. Dostałam paczkę z powojnikami i w niej gratis. Wierzba Sekka ;:138 . Ależ była moja mina jak ją zobaczyłam. Najpierw nazwy właściwie nie skojarzyłam. Mówię eee jakaś wierzba. A potem patrzę na zdjęcie na ulotce... i ;:oj to ta co Ty pokazywałaś. Z takimi superowymi gałązkami. Jakże się ucieszyłam. Trafili idealnie. Cieszę się przeogromnie. Teraz mi powiedz, czy ona podmarza? Jakie ma wymagania? Pomyślałam, że wygolę trochę trawy nad stawem i dam ją tam. Wspominałaś że ona duża rośnie, także pomyślałam że tam będzie miała dobrze. Nie mam teraz czasu o niej poczytać, później muszę się zapoznać z informacjami.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”