Madziu dla ciebie mój ogród jest zawsze otwarty, zapraszam
Grażynko dziękuję
Moni niestety prace u tchnęły w martwym punkcie, w sobotę myślałam, że będę mogła wynieść moje zasiewy ale eMkowi wypadły inne sprawy. Co zrobić są rzeczy ważne i ważniejsze muszę czekać
Uleczko witaj, nic się nie przejmuj

nie sposób do wszystkich zajrzeć a co dopiero zostawić komentarz. Pracujesz, zajmujesz się domem i ogrodem więc masz prawo nie mieć czasu, podziwiam wszystkie kobiety które pracując znajdują jeszcze czas na fo ja bym chyba nie dała rady. Uluś mój wilczomlecz posadziłam pod ścianą domu tam ma cieplutko i już widzę, że jest mu tam dobrze bo od zeszłego roku bardzo się rozrósł.
Aneczko cieszę się

niech zdrowo rośnie i naprodukuje dużo nasionek.
Aniu dziękuje

wiosna się rozkręca,żeby tylko jeszcze ta pogoda ustabilizowała się, nie znoszę wiatrów.
Marysiu-Masko to są tulipany turkiestańskie, niepozorne ale piękne.
Marysiu cieszę się, że podoba ci się moja wiosna, dziękuje
Jolu ja robię duże ilości zdjęć i wybieram najładniejsze, taki to sobie patent wymyśliłam
Basiu jakby nie patrzeć mamy wiosnę tylko ta pogoda mogłaby się w końcu zastanowić bo jak na razie jest nieciekawie.
Beatko
Graziu witaj u mnie i wpadnij jeszcze

to są tulipany turkiestańskie.
Tajeczko te tulipanki mam od dwóch lat i nie pokazywałam ich wzeszłym roku może dlatego, że są takie niepozorne. Kupiłam je w Biedronce pod nazwą turkiestańskie.
Jadziu a ja stokrotki traktuje jako dwuletnie jak zaczynają brzydko wyglądać wyrywać w ten sposób chociaż trochę unikam wysiewania, tulipanki to turkiestańskie zakup z Biedronki.
Aluś ciemierniki piękne i ładnie się rozrastają, dziękuję kochana
Gosiu ostatnio słoneczka mało i ten wkurzający wiatr

mieszkam na górce i u mnie hula, że łeb urywa, mam go serdecznie dosyć.
Aniu twoja wizyta zawsze mnie cieszy, czy u ciebie też tak wiało?
Aniu-Pulpa mój tez wyrósł w ilościach hurtowych, przepikowałam kilkanaście sztuk i na pewno tak jak ty będę rozdawać bo z miejscem w ogrodzie u mnie słabo. Miałam go pierwszy rok i mam małe doświadczenie ale u jednej z forumek się rozsiał, jeśli i u mnie pojawia się siewki od razu dam ci cynk. Ja werbenę posiałam w lutym i dopiero teraz zaczęła wchodzić i to zaledwie kilka sztuk ale nie tracę nadziei bo w zeszłym roku było podobnie, wschodzi nieregularnie

więc bądź cierpliwa na pewno niebawem pojawi się reszta.
kropelko witaj w moich skromnych progach
Paulinko zaraz wstawię kolejne
Ewka ciemierniki dostałam od bardzo miłej forumki i już je kocham.
Dorotko i druga
Dorotko kochane dziękuję

powiem wam że ja też zbyt dużych umiejętności nie mam i na fotografii nie znam się wcale za to robię dużo zdjęć i wybieram najładniejsze, taki to sobie patent wymyśliłam
Aniu - nena dziękuję za fachową instrukcje, na pewno wypróbuje
Mati do wakacyjnych jeszcze musimy trochę poczekać a teraz zapraszam na teraźniejsze
Dorotko aparat ten sam, jakoś tak mi się udało i jak ci się podoba to zapraszam na kolejną porcję portrecików
Margosiu to zeszłoroczny zakup, jak dobrze pamiętam pokazywałam małą sadzonkę z zapytaniem czy dobrze zimuje, może ci umknęło.
Kochani to dla was za odwiedziny i miłe komentarze.
Jesteście wspaniali.