Ogród H 11
Re: Ogród H 11
Puk puk, czy wiosna już zawitała do ogrodu? 
Dorotko wstyd przyznać ale od grudnia nie byliśmy w naszym ogródku. Planowaliśmy jechać po feriach ale ciągle coś stało na przeszkodzie, potem chorowaliśmy i tak zeszło.Poza tym wychodzimy ze szkoły po 15:00 więc najbardziej realny jest wyjazd w sobotę a te jak wyżej
Obiecuję sobie zajechać na działkę w tym tygodniu bo ponoć u nas ma być piękna pogoda. Już się cieszę na myśl o tym
Ależ piękne granatowe irysy posiadasz!
Małgosiu, moich pięknych dalii nie będzie. W ostatnim tygodniu listopada były bardzo mroźne noce. My w tym czasie przebywaliśmy poza domem a dalie "leżakowały" w foliowcu więc przemarzły i zbutwiały. Musieliśmy je wyrzucić.
Madziu, za miłe słowa dziękuję i zapraszam do siebie.
Małgosiu, moich pięknych dalii nie będzie. W ostatnim tygodniu listopada były bardzo mroźne noce. My w tym czasie przebywaliśmy poza domem a dalie "leżakowały" w foliowcu więc przemarzły i zbutwiały. Musieliśmy je wyrzucić.
Madziu, za miłe słowa dziękuję i zapraszam do siebie.
-
PEPSI
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Cóż kopie Twój M?? Jakaś nowa rabata?
Kolorowa wiosna, fajna...lubię takie wiosenne kwiatki.
A pobujać się ...hmmm ja nie umiem w sezonie
Kolorowa wiosna, fajna...lubię takie wiosenne kwiatki.
A pobujać się ...hmmm ja nie umiem w sezonie
-
chmielakowo
- 200p

- Od: 11 mar 2015, o 20:32
Paulino witam w H11.
Małgosiu, gdyby to była rabata... To jedynie oczyszczany kamienny krąg- ogniskowy, a bujanie to moja specjalność
Dziś jestem z siebie dumna. Po wielu niezwykłych chwilach z nastolatkami wpadłam na godzinę do H11 i zrelaksowałam się wyrywając co popadnie i siejąc w foliowcu szpinak i rzodkiewkę.
Takie piękne popołudnie...Na działkach pojawiają się sąsiedzi, weterani ogrodnictwa i rozpoczynają sezon dręczących mnie poczynań uwieńczonych mega sukcesami
Czas odnowić tabliczkę...

pomalować kuchnię polową...

i obrzeża rabaty...

i wykonać jeszcze milion radujących duszę prac.
Małgosiu, gdyby to była rabata... To jedynie oczyszczany kamienny krąg- ogniskowy, a bujanie to moja specjalność
Dziś jestem z siebie dumna. Po wielu niezwykłych chwilach z nastolatkami wpadłam na godzinę do H11 i zrelaksowałam się wyrywając co popadnie i siejąc w foliowcu szpinak i rzodkiewkę.
Takie piękne popołudnie...Na działkach pojawiają się sąsiedzi, weterani ogrodnictwa i rozpoczynają sezon dręczących mnie poczynań uwieńczonych mega sukcesami
Czas odnowić tabliczkę...

pomalować kuchnię polową...

i obrzeża rabaty...

i wykonać jeszcze milion radujących duszę prac.
Ciekawy ogródek i wątek interesująco prowadzony. Będę tu zaglądać
. Intrygują mnie te czerwone wstążeczki, może mają przyciągać owady do zapylania? Chyba "zmałpuję".
Pozdrawiam
Basia
Pozdrawiam
Basia
Basiu ależ klina zabiłaś mi tym pytaniem
Czerwone wstążeczki dostałam od weterana działkowicza chyba z ideą - "od uroku".
Czy mają wabić i kusić? Nie wiem, ale zapytam przy najbliższym spotkaniu z Seniorem
Czy mają wabić i kusić? Nie wiem, ale zapytam przy najbliższym spotkaniu z Seniorem
- adamanna
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 24 kwie 2008, o 23:11
- Kontakt:
Dziękuję Aniu za odwiedziny. Zajrzałam dziś do Ciebie i jestem pod wrażeniem zadbanych i wypielęgnowanych rabatek, nie widziałam ani jednego chwastu!?! To wprost nieludzkie! W temacie ślimaków rzeknę ze smutkiem,że już ruszyły na żer a zaczęły od moich malutkich sałatek
Jutro kupuję granulki i szykuję niebieską zaporę przed potworami!

Po egzaminie skoczyliśmy do H11, małżon przekopywał glinoziemię, ja pozorowałam pielenie a potem ległam na huśtawce i było cudnie dopóki sąsiad- dziki człowiek nie naruszył mego spokoju pytaniem : czy to ładnie się tak lenić? ŁADNIE.
Wzeszła rzodkiewka, rosną tulipany, zioła, szafirki...i inne rośliny, których nazw nie znam ale posiadam.
Sporządzamy listę koniecznych prac na działce, w tym malowanie domku bo stan po zimie jest zawstydzający...Będzie prąd- bo muszę wyznać, że nie dysponujemy prądem i elektrycznością . Ciekawe jak odmieni to nasze życie

Gałązki dojrzały do H11...

Po egzaminie skoczyliśmy do H11, małżon przekopywał glinoziemię, ja pozorowałam pielenie a potem ległam na huśtawce i było cudnie dopóki sąsiad- dziki człowiek nie naruszył mego spokoju pytaniem : czy to ładnie się tak lenić? ŁADNIE.
Wzeszła rzodkiewka, rosną tulipany, zioła, szafirki...i inne rośliny, których nazw nie znam ale posiadam.
Sporządzamy listę koniecznych prac na działce, w tym malowanie domku bo stan po zimie jest zawstydzający...Będzie prąd- bo muszę wyznać, że nie dysponujemy prądem i elektrycznością . Ciekawe jak odmieni to nasze życie

Gałązki dojrzały do H11...

Znów malutki krok w ogrodzie...Dwie godziny popołudniu, szalone tempo, przelotny deszcz ale fizyczna praca okazuje się najlepszym lekarstwem na zmęczoną głowę. Po raz ostatni dajemy szansę truskawkom...
W porównaniu z rokiem ubiegłym krzak bzu zachwyca obfitością i zapachem...
Nasza chatka ...

Uff! Zdążyliśmy przed ślimakami! Na talerzu pierwsza własna sałata

W porównaniu z rokiem ubiegłym krzak bzu zachwyca obfitością i zapachem...
Nasza chatka ...

Uff! Zdążyliśmy przed ślimakami! Na talerzu pierwsza własna sałata

W sobotę wykonaliśmy kawał dobrej roboty: posialiśmy ogórki, fasolę, odchwaściliśmy truskawki, wsadziliśmy kabaczki, cukinie, selery i pory oraz pomidorki do folii. Mimo ubiegłorocznych deklaracji znów wkręciliśmy się w uprawę czego dowodem jest 8 sadzonek pomidorów
. Działa chyba prawo inercji i naśladownictwa, bo wokół temat pomidorowy. Posiałam astry w donicy i wstawiłam ją do folii. Sałata i rzodkiewka pomału rośnie w foliowcu, ale szpinaku nie widzę- zastanawiam się czy go nie wypieliłam?
Dziś mieliśmy wypoczywać korzystając z dobrej pogody jednak było inaczej. Praca. Przez cały dzień na huśtawkę spoglądałam z tęsknotą

Dziś mieliśmy wypoczywać korzystając z dobrej pogody jednak było inaczej. Praca. Przez cały dzień na huśtawkę spoglądałam z tęsknotą