Wczoraj własnie na wariata popracowałam troche na działce. Wykopaliśmy starą jabłonkę - w jej miejsce posadziłam magnolie parasolowatą. Posadziłam też roślinki na skalniaku. Hortensje zostały w domu - boję się. Moja mordka wygląda tak jakbym zasnęła na solarium, a dłonie mogę pokazywać tylko w piąstkach... W biegu zrobiłam tylko kilka zdjęć.
Na brzoskwini już rozwijają się pąki.

Tulipan turkmeński już zdążył się zwinąć na noc, botaniczne już się kończą, a wysokie coś podejrzanie wyglądają - chyba jest za sucho i nie wyrosną ładne

Żonkile i malutki Rip Van Winkle obok hiacynta

Moje skalniakowe niespodzianki

Hiacynty jan bos i gipsy queen

ruszyły szafirki album i armeński

Omieg, szachownice, piwonie i róża pnąca

Oczywiście wychodzą też floksy, marcinki, hortensje, mięta, lubczyk, pięknie puszcza powojnik, kiwi, porzeczki, agrest, borówki, jagody i drzewka owocowe. Dlaczego mnie tam nie ma

Zdjęcie telefonem zrobiłam i troche mi sie rozmyło, ale widać jaki ma fajny kolorek
  Zdjęcie telefonem zrobiłam i troche mi sie rozmyło, ale widać jaki ma fajny kolorek 

Tulipany zakwitną jednak, bo już myślałam, ze przez tą suszę nie dadzą rady. Ale niestety nie wyrosły zbyt duże.
  Tulipany zakwitną jednak, bo już myślałam, ze przez tą suszę nie dadzą rady. Ale niestety nie wyrosły zbyt duże.

reszta różaneczników na razie siedzi cicho
  reszta różaneczników na razie siedzi cicho

Roślinki rosną , kwitną, kolorowo...pięknie
   Roślinki rosną , kwitną, kolorowo...pięknie