Dziś posadziłem ostatnie lilie w tym sezonie. 12 trąbek od Antona Mego, takie
z żykowaniem, po henrym.Trzy martagony od Miculki,Elenai którę straciłem bardzo
dawno i parę trąbek czeskich hodowców,razem 20szt.
Taką urodę mają trąbki od Mego.
Przyszły!!! Mam!!! Mam 30 bulwek liliowych, różnych, różnistych, od hodowcy wymienianego na naszym forum często i z sympatią
Teraz tylko znajdę dla nich miejsce, posadzę i będę czekała na lato... albo na nornice
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Ja w tym roku kupiłam u p.Jarosława Pajdy dużo cebulek lilii i jestem zachwycona.Duże, zdrowe
teraz tylko czekać do lata i zobaczyć jak kwitną.Pana Pajdę polecam każdemu kto ma ochotę na cebulki lilii.Zresztą wiosną jeszcze dokupię,bo niektórych nie było
Mirzan dzięki
A ja dostałem nasionka od mirzana i też jestem bardzo zadowolony. W sobotę pikowałem i stwierdziłem, że cebulki zaczynają się ładnie rozwijać. Latem wsadzę je do ogrodu
Witam panie Jarku,wykwitną bardzo różne,bo robię krzyżówki na bardzo różnych
typach lilii.Niektóre w rodowodzie mają orienpety,albo lilie azjatyckie.Tylko cechy
przodków mogą ujawnić się w nastepnych pokoleniach.Trzeba co nieco cierpliwości,
ale siejąc co rok,czekanie nie jest uciążliwe,bo co rok zakwitnie coś nowego.
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
mirzan pisze:Wykwitną bardzo różne,bo robię krzyżówki na bardzo różnych
typach lilii.Niektóre w rodowodzie mają orienty,albo lilie azjatyckie.Tylko cechy
przodków mogą ujawnić się w następnych pokoleniach.Trzeba co nieco cierpliwości,
ale siejąc co rok,czekanie nie jest uciążliwe,bo co rok zakwitnie coś nowego.
Jestem dobrej myśli ;) Uważam, że nawet jeśli lilie będą różniły się od przewidywanych to i tak pozostaną piękne i w moim ogrodzie znajdą miejsce