Faworyt, jak będziesz wysadzał swoją cebulkę, daj znać, to i ja swoją też zasadzę, mam nadzieję, że pogoda w drugiej połowie miesiąca będzie o niebo lepsza

Czy ta Exhibition to była z paczki 1 g czy większej? Już 2 rok i mam z małej paczki po 2 - 3 cebulki. Natomiast otoczkowana Ailsa Craig, wolska pięknie powschodziłapawelp1320 pisze:A ja wam coś opowiem: Kupiłem nasiona cebuli Supry niezaprawione i pod koniec lutego postanowiłem ją wysiać. Na początku zaprawiłem nasiona i 1/3 nasion posiałem na waciki, a resztę zaprawionych przesypałem z powrotem do paczki. Siedziały 2 tygodnie na wacikach i nic, to samo pory (też zaprawione przeze mnie). Za to Exhibition kupiona już zaprawiona na zielono pięknie powschodziła. Pomyślałem że problem może być w zaprawie. Te nasiona Supry z wacików wylądowały w koszy, a pozostałą część nasion która mi została (jednak też zaprawiłem je wcześniej) wrzuciłem do wody i mieszałem, odlewałem wodę z zaprawą dotąd aż nasiona będą czyste. Po wymyciu nasion z zaprawy posiałem od razu do ziemi i pięknie powschodziły.