Czy przylaszczki mogą rosnąć w słonku?
Florą malowane 2
- asma
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Florą malowane 2
Witaj
- Mufka

- Od: 11 lut 2009, o 20:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Alicjo
Twój ogród jest jednym z tych, które zawsze odwiedzam z prawdziwą przyjemnością.
Urzekają mnie trafnie rozmieszczone i skomponowane rabaty oraz wtopienie ogrodu w otaczający krajobraz.
Jest pięknie
Twój ogród jest jednym z tych, które zawsze odwiedzam z prawdziwą przyjemnością.
Urzekają mnie trafnie rozmieszczone i skomponowane rabaty oraz wtopienie ogrodu w otaczający krajobraz.
Jest pięknie
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
-
123katex
- 1000p

- Od: 22 maja 2013, o 20:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ale ślicznie wygląda ta alejka. Moją żórawkę electre przypalił mrozik w tym roku, ale odbija od środeczka. Życzę 
Nacieszyłem oczy pięknymi zdjęciami i zmykam dalej 
-
JagiS

- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Alicjo
!
Dobrze wiesz, że Twój ogród powoduje u mnie niezdrową zazdrość od dawna
.
A teraz zamieściłaś zdjęcia z białymi krokusami, od których nie można oka oderwać
.
Przepiękny widok!
Dopiero w tym roku zwróciłam uwagę na urodę leszczynowych bazi. Dla mnie te krzewy są o wiele piękniejsze niż oczary
.
Gratuluję, po raz nie wiem który, ogrodu i przesyłam buziaki - Jagi
Dobrze wiesz, że Twój ogród powoduje u mnie niezdrową zazdrość od dawna
A teraz zamieściłaś zdjęcia z białymi krokusami, od których nie można oka oderwać
Przepiękny widok!
Dopiero w tym roku zwróciłam uwagę na urodę leszczynowych bazi. Dla mnie te krzewy są o wiele piękniejsze niż oczary
Gratuluję, po raz nie wiem który, ogrodu i przesyłam buziaki - Jagi
- a_nie

- Od: 31 mar 2011, o 12:16
Kto z kim przystaję ..... więc i ja dziś w temacie róż. Nie będę już wskazywać palcem na winowajczynie, ale i ja się złamałam i zakupiłam kilka w F. Paczka przyszła w najlepszym momencie
, w moje urodziny, jeszcze przed załamaniem się pogody. Nie wiem jak to się stało, ale mam już tyle róż, ile lat. I nijak nie wiem, kiedy ta liczba tak szybko urosła zarówno w jednym jak i drugim liczniku.
Przyszyły z wielkimi korzeniami, mimo przycięcia na nic zdała się przygotowana wcześniej skrzynka. Rabatówki powędrowały więc na ten sezon do wielkich donic po pomidorach koktajlowych.

Dla Alchymista miałam przygotowane już jesienią miejsce w najbardziej widocznym kącie ogrodu. Dołożyłam jej jeszcze dla towarzystwa krzaczastą Bonita Renaissance.

Teraz wyglądają tak:

Jeśli chodzi o róże w ogrodzie już je przycięłam nie czekając na kwitnące forsycje. Na usprawiedliwienie pokażę, że nie miałam na co czekać, bo nie wiem czy u mnie w ogóle zakwitną. Ich pączki smakują bardzo gilom.

W ogóle ptaków niesamowity dostatek. Chociaż dzięki nim jest kolorowo i wesoło. Lubię je obserwować przez okno.

Podzielę się więc ich widokami z moimi gośćmi.
Lisico, Mufko, JagiS Jak dla mnie jesteście forumową arystokracją, Wasze miłe słowa bardzo cieszą. Dla Waszej trójki: mazurek, czyżyk i zięba.

Asma Myślę że przylaszczki potrzebując słonka, tylko przy nim się pięknie otwierają, no i rosną w jeszcze bezlistnym lesie, które nie czyni cienia. Asiu dla Twojego syna-ornitologa ciekawy, dla mnie nowy gatunek kulczyk. Tu w towarzystwie dzwońców i czyżyka (ten od tyłu)

123katex Żurawki to naprawdę terminatorki. Nawet bez korzenia włożone do wody zaczynają puszczać nowe liście, a pojedyńcze liście z mojego ubiegłorocznego bukietu żurawkowego puściły korzonki więc wsadziłam do ziemi. Dla Ciebie rudzik i zięba.

Boggi Zmykasz to tak jak Ci moi skrzydlaci goście cały czas w ruchu, ale tu na chwilę się zatrzymały dzwońce

A dla wszystkich skrytoczytaczy modraszka z mazurkiem (chociaż jeszcze nie wielkanocnym)

Przyszyły z wielkimi korzeniami, mimo przycięcia na nic zdała się przygotowana wcześniej skrzynka. Rabatówki powędrowały więc na ten sezon do wielkich donic po pomidorach koktajlowych.

Dla Alchymista miałam przygotowane już jesienią miejsce w najbardziej widocznym kącie ogrodu. Dołożyłam jej jeszcze dla towarzystwa krzaczastą Bonita Renaissance.

Teraz wyglądają tak:

Jeśli chodzi o róże w ogrodzie już je przycięłam nie czekając na kwitnące forsycje. Na usprawiedliwienie pokażę, że nie miałam na co czekać, bo nie wiem czy u mnie w ogóle zakwitną. Ich pączki smakują bardzo gilom.

W ogóle ptaków niesamowity dostatek. Chociaż dzięki nim jest kolorowo i wesoło. Lubię je obserwować przez okno.

Podzielę się więc ich widokami z moimi gośćmi.
Lisico, Mufko, JagiS Jak dla mnie jesteście forumową arystokracją, Wasze miłe słowa bardzo cieszą. Dla Waszej trójki: mazurek, czyżyk i zięba.

Asma Myślę że przylaszczki potrzebując słonka, tylko przy nim się pięknie otwierają, no i rosną w jeszcze bezlistnym lesie, które nie czyni cienia. Asiu dla Twojego syna-ornitologa ciekawy, dla mnie nowy gatunek kulczyk. Tu w towarzystwie dzwońców i czyżyka (ten od tyłu)

123katex Żurawki to naprawdę terminatorki. Nawet bez korzenia włożone do wody zaczynają puszczać nowe liście, a pojedyńcze liście z mojego ubiegłorocznego bukietu żurawkowego puściły korzonki więc wsadziłam do ziemi. Dla Ciebie rudzik i zięba.

Boggi Zmykasz to tak jak Ci moi skrzydlaci goście cały czas w ruchu, ale tu na chwilę się zatrzymały dzwońce

A dla wszystkich skrytoczytaczy modraszka z mazurkiem (chociaż jeszcze nie wielkanocnym)

- witch
- 1000p

- Od: 9 cze 2013, o 10:16
a-nie ja też mam za oknem taki "telewizor" zimowy ze stałym ornitologicznym programem.
Chociaż w innych porach roku nie brakuje ptaków.
Najbardziej lubię sójki i grubodzioby za ich piękne ubarwienie ale tak na prawdę wszystkie są sympatyczne.
Dajemy im zimą słonecznik i słoninkę, czasem inne ziarna, zlatują się tłumnie i nie kłócą się zanadto.
Chociaż w innych porach roku nie brakuje ptaków.
Najbardziej lubię sójki i grubodzioby za ich piękne ubarwienie ale tak na prawdę wszystkie są sympatyczne.
Dajemy im zimą słonecznik i słoninkę, czasem inne ziarna, zlatują się tłumnie i nie kłócą się zanadto.
- Lisica

- Od: 19 lut 2013, o 19:27
Alicjo!
Decyzją Lisiego Trybunału
nadano Ci tytuł Ptasiej Królowej
Tym sposobem, znalazłaś się w czołówce forumowej arystokracji.
Decyzją Lisiego Trybunału
Tym sposobem, znalazłaś się w czołówce forumowej arystokracji.
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
"Tylko błękit wciąga nas..."
- Mufka

- Od: 11 lut 2009, o 20:02
Lisico, popieram postanowienie Lisiego Trybunału
Tytuł Ptasiej Królowej należy się Alicji bezwarunkowo
Kochane
, buziaki przesyłam i ściskam świątecznie

Tytuł Ptasiej Królowej należy się Alicji bezwarunkowo
Kochane
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Ja też częściej funkcjonuję jako skrytoczytacz ale co będziemy czytaj jak tak wszyscy przejdą w taki tryba_nie pisze:P
[e.
Zresztą trudno się nie odezwać widząc takie obrazki jak ten z krokusami
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Róże. na topie.
a jakie kopiłaś odmianki ??
Ja na jesieni dokupywałam i sadziłam.Wszystkie żyją,Jedna tylko pączków jeszcze nie miała.
Wiosenny ogród ładny, mino zimna.
A ptaszęta wszystkie śliczne,Fajnie tak móc obserwować takich miłych gości ogrodowych
Ja na jesieni dokupywałam i sadziłam.Wszystkie żyją,Jedna tylko pączków jeszcze nie miała.
Wiosenny ogród ładny, mino zimna.
A ptaszęta wszystkie śliczne,Fajnie tak móc obserwować takich miłych gości ogrodowych
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
To ujęcie z białymi krokusami jest zniewalające, Alu. Element powtarzający się na całości to jednak świetna zasada nasadzeń.
Widzę, że robotę ze swoimi różyczkami już z powodzeniem wykonałaś. To miło pracować w tak pięknym otoczeniu. Korzeniska miały faktycznie ogromne. Ja zawsze mam problem z przygotowanymi dołkami. Niezależnie od tego jak duże wykopię, i tak okazują się za płytkie. Pozdrawiam serdecznie, życząc miłego oczekiwania na młode różane listeczki
Widzę, że robotę ze swoimi różyczkami już z powodzeniem wykonałaś. To miło pracować w tak pięknym otoczeniu. Korzeniska miały faktycznie ogromne. Ja zawsze mam problem z przygotowanymi dołkami. Niezależnie od tego jak duże wykopię, i tak okazują się za płytkie. Pozdrawiam serdecznie, życząc miłego oczekiwania na młode różane listeczki
- asma

- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
KOLEJNE CUDNE MIEJSCE

co za krzak o mahoniowych kolorkach rośnie po lewej stronie?

co za krzak o mahoniowych kolorkach rośnie po lewej stronie?
- a_nie

- Od: 31 mar 2011, o 12:16
Święta, święta i po świętach.
W tym roku udało nam się w końcu odwiedzić pobliską Kalwarię Wejherowską.

Aż wstyd że tam jeszcze nie byliśmy. Jest pięknie usytuowana na wzgórzach morenowych.

W Wielki Piątek był jedyny w czasie świąt, ciepły spacerowy dzień.
Nastał kwiecień bardzo przysłowiowy. Raz zima -6 IV,

a tydzień później lato.

A teraz czas na spóżnione odpowiedzi dla miłych gości:
Wanda Tak miałam że wszędzie robiłam obwódki, ze skalnic, rozchodnika, krokusów, tulipanów, czyśćca, żurawek. Teraz mi przeszło i zaczęłam sadzić wiosenne cebulowe w grupach pod drzewami, bo tam wiosną jest łyso, a latem na pewno nie zniszczę cebulek wsadzając jakąś roślinę.
Anabuko Kupiłam m.in. róże rabatowe - Stephanie Baronin zu Guttenberg, Pastellę, Baronesse, Marię Teresę, które miały na lato zamieszkać w doniczkach na tarasie. Niestety wichury przedświąteczne zwaliły na nie stół tenisowy i połamały doniczki i trochę krzaki. Dziś z pomocą mamy wsadziliśmy je do gruntu, trawnik troszkę się zmniejszył i zyskał miękką linię.
Aprilku Też obiecuję się na ile czasowo dam radę pozostawić ślad w twoim wątku, który na bieżąco śledzę.
Mufko Uściski dla Twojej rodzinki też serdeczne, ale to musiały być wspaniałe święta pierwsze z Ewunią.
Lisico Z tytułu dumna jestem jak PAW. (Czy to król ptaków?) Wszędzie się z tym tytułem obnoszę
Oczywiście moja wiedza jak u prawdziwej władczyni wynika z posiadania dobrego DORADCY.
witch A właśnie i mnie odwiedził grubodziób. Piękny jest.

Nasze ptaszorki kłótliwe troszkę są, i panuję między nimi hierachia. Dzwońce kłócą się z sikorami, ale kowalikowi ustępują miejsca.

Boggi Brzoza też jest, ale myślę że Asi chodziło o roślinę bardziej na lewo.
Asma Sama sobie odpowiedziałaś na to pytanie
To mahonia.
W tym roku udało nam się w końcu odwiedzić pobliską Kalwarię Wejherowską.

Aż wstyd że tam jeszcze nie byliśmy. Jest pięknie usytuowana na wzgórzach morenowych.

W Wielki Piątek był jedyny w czasie świąt, ciepły spacerowy dzień.
Nastał kwiecień bardzo przysłowiowy. Raz zima -6 IV,

a tydzień później lato.

A teraz czas na spóżnione odpowiedzi dla miłych gości:
Wanda Tak miałam że wszędzie robiłam obwódki, ze skalnic, rozchodnika, krokusów, tulipanów, czyśćca, żurawek. Teraz mi przeszło i zaczęłam sadzić wiosenne cebulowe w grupach pod drzewami, bo tam wiosną jest łyso, a latem na pewno nie zniszczę cebulek wsadzając jakąś roślinę.
Anabuko Kupiłam m.in. róże rabatowe - Stephanie Baronin zu Guttenberg, Pastellę, Baronesse, Marię Teresę, które miały na lato zamieszkać w doniczkach na tarasie. Niestety wichury przedświąteczne zwaliły na nie stół tenisowy i połamały doniczki i trochę krzaki. Dziś z pomocą mamy wsadziliśmy je do gruntu, trawnik troszkę się zmniejszył i zyskał miękką linię.
Aprilku Też obiecuję się na ile czasowo dam radę pozostawić ślad w twoim wątku, który na bieżąco śledzę.
Mufko Uściski dla Twojej rodzinki też serdeczne, ale to musiały być wspaniałe święta pierwsze z Ewunią.
Lisico Z tytułu dumna jestem jak PAW. (Czy to król ptaków?) Wszędzie się z tym tytułem obnoszę
witch A właśnie i mnie odwiedził grubodziób. Piękny jest.

Nasze ptaszorki kłótliwe troszkę są, i panuję między nimi hierachia. Dzwońce kłócą się z sikorami, ale kowalikowi ustępują miejsca.

Boggi Brzoza też jest, ale myślę że Asi chodziło o roślinę bardziej na lewo.
Asma Sama sobie odpowiedziałaś na to pytanie