Wiosna na działce - ewkapaw
-
maryla73ab
- 1000p

- Od: 26 sie 2008, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 22 lip 2008, o 20:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- ewkapaw
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 sty 2008, o 09:18
Miło mi Agnieszko
Zobaczymy latem co z tych szałwii będzie . Mam zebrane nasionka jeszcze w pończoszkach , muszę się zebrać i trochę je oczyścić z suchych części po kwiatkach . / Nie jestem chyba Kopciuszkiem i gołębie nie chcą wybrać paproszki i zostawić czyste nasionka /.Obiecałam kilku osobom je wysłać , zrobię to , ale chyba już w listopadzie jak trochę oczyszczę
Zobaczymy latem co z tych szałwii będzie . Mam zebrane nasionka jeszcze w pończoszkach , muszę się zebrać i trochę je oczyścić z suchych części po kwiatkach . / Nie jestem chyba Kopciuszkiem i gołębie nie chcą wybrać paproszki i zostawić czyste nasionka /.Obiecałam kilku osobom je wysłać , zrobię to , ale chyba już w listopadzie jak trochę oczyszczę
Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
- agnieszka72

- ewkapaw

Agnieszko ja swoich sasanek jeszcze nie sadziłam
Myślę , że wiosną dopiero posadzę do gruntu , bo teraz już chyba jest trochę późno .
Może twoje na wiosnę zaczną rosnąć / będziesz mogła je podsypać jakimś nawozem - poczytaj bo ja nie wiem - zostawiłam to na zimę /. Zajrzyj do tematu o sasankach , powinno tam coś byś - jakieś dobre rady
Ja jutro jak nie będzie padać idę sadzić lilie , które dostałam w piątek wieczorem
W sobotę wyjeżdżałam , a dzisiaj padało
Czeka też czosnek do posadzenia , żebym miała jak ogóreczki będę kisiła latem
Może twoje na wiosnę zaczną rosnąć / będziesz mogła je podsypać jakimś nawozem - poczytaj bo ja nie wiem - zostawiłam to na zimę /. Zajrzyj do tematu o sasankach , powinno tam coś byś - jakieś dobre rady
Ja jutro jak nie będzie padać idę sadzić lilie , które dostałam w piątek wieczorem
Czeka też czosnek do posadzenia , żebym miała jak ogóreczki będę kisiła latem
Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
- agnieszka72

- ewkapaw

Agnieszko - dobrze zrobiłaś . Niech już sobie rosną na stałym miejscu . Ja po prostu chcę je posadzić na swoim niby skalniaku , a resztę roślin będę sadzić wiosną jak zobaczę co z ziemi wyjdzie .
Przed chwilą przeczytałam , że sasanki lubią wapienną glebę , to może podsyp trochę wapnia lub dolomitu . Na wiosnę trochę jakiegoś nawozu kompleksowego i na pewno będą rosnąć .
Wiosną jak moje sasanki przekwitną posiejemy nowe Agnieszko
Mam białe , czerwone , fioletowe . 
Przed chwilą przeczytałam , że sasanki lubią wapienną glebę , to może podsyp trochę wapnia lub dolomitu . Na wiosnę trochę jakiegoś nawozu kompleksowego i na pewno będą rosnąć .
Wiosną jak moje sasanki przekwitną posiejemy nowe Agnieszko
Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
- agnieszka72

- renata75
- 1000p

- Od: 5 kwie 2008, o 16:10
Ewo, masz bardzo ładną działkę, pospacerowałam sobie po niej zrobiłam listę chciejstw, ale na dzień dzisiejszy jeszcze daleko do wiosny nad czym ubolewam, ponieważ w tym miesiącu stałam się posiadaczką 300m działki i będzie to moja pierwsza wiosna, już nie mogę się doczekać, aż zaczną wychodzić tulipanki. Bardzo spodobały mi się Twoje robutki ręczne- zdolna dziewczyna z Ciebie.
Pozdrawiam :P
Pozdrawiam :P
- ewkapaw

Renata dziękuję za miłe słowa . Teraz na działce jest nieciekawie , tak jak Ty czekam z utęsknieniem na wiosnę . WIOSNA jest taka piękna z tymi budzącymi się do życia roślinami
Tulipany , krokusy , żonkile są tak śliczne i jak cieszą po szarej zimie

Tulipany , krokusy , żonkile są tak śliczne i jak cieszą po szarej zimie
Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
- ewkapaw

Zanim pójdę na działkę sadzić lilie pochwalę się jakie zrobiłam zawieszki na choinkę i na okno .
Te duże myślę jeszcze umieścić w jakimś kółku i powiesić w oknie . Zastanawiam się jak to zrobić , ale coś wymyślę
Mniejsze to typowe do zawieszenia na choinkę . Do świąt jeszcze wiele długich wieczorów , to i ozdób przybędzie

Te duże myślę jeszcze umieścić w jakimś kółku i powiesić w oknie . Zastanawiam się jak to zrobić , ale coś wymyślę
Mniejsze to typowe do zawieszenia na choinkę . Do świąt jeszcze wiele długich wieczorów , to i ozdób przybędzie

Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
- TAJGA 2008
- 1000p

- Od: 5 sie 2008, o 09:44