Kolejna wiosna w wiejskim ogrodzie cz. 24

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Kolejna wiosna w wiejskim ogrodzie cz. 24

Post »

Marysiu u mnie całą sobotę padało bez chwili przerwy, także ledwo rośliny posadziłam, zmieniając co chwilę ubranie, ale i tak gardło mnie boli, a M w worku foliowym zrobił otwory i tak kopał doły, wybierając piasek. ;:306 A dzisiaj wściekłe zimno.
Fajna niespodzianka trafiła Ci się z hibiskusem bylinowym. ;:138 Hibiskus liście wypuszcza późno, chyba pod koniec kwietnia, o ile dobrze pamiętam. :)
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Tereniu teraz cały czas myślę jakby rozdzielić te rośliny, a przesadzałam hibiskusa, tylko myślałam że tak ma być ;:223 Masz rację, że liście hibiskusa wychodzą późno :D
Koniecznie wypłucz gardło choćby wodą z solą ja dodaję sobie do takiej wody 2 krople nalewki bursztynowej i w początkowej fazie przechodzi :D Tak mi się zdaje, że śniegu u Was było niewiele to deszcz jest potrzebny :D Odpoczywajcie ;:7
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Marysiu dziękuję bardzo. ;:196
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Co ona tak wolno wschodzi ? :( ja rozumiem forsycje że jest żółta ale po co tyle gatunków ! :;230
Widok milion razy ciekawszy niż u mnie ! ;:138 te zygzaki pewnie żeby Marysia nie zginęła w swoich kwiatowych rabatach ;:306
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52

Post »

Zdjęcie poranka ze słoneczkiem artystyczne. ;:215 Jak japoński widoczek.
No i do tego rarytasik, forsycja koreańska Kumsum. Powiało u Ciebie Dalekim Wschodem. ;:333 :tan
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Tereniu cała przyjemność po mojej stronie ;:196

Mati ta forsycja ma listki variegata :D No masz rację chodzę zakosami :;230

Marysiu od bardzo dawna lubiłam literaturę japońską, a wszystko dzięki pewnemu koledze w pierwszej pracy, który na UW studiował japonistykę (45 lat temu) i rozmiłował mnie w tej literaturze, nie w sobie bo to był starszy pan ;:306 miałam swoje nazwisko napisane po japońsku i różne takie. Nauczył mnie doceniać tłumaczenia bezpośrednie z japońskiego, a nie z innych języków zachodnich. Do niedawna miałam wszystkie japońce przeczytane, ale teraz FO i ogród odciąga mnie od nich ;:oj ale piętno jest!
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Mnie ciekawi czy Barkarole skoro ściełaś ją tak nisko czy nadrobi :?: ;:224 Wiesz oby nie wystrzeliła pod niebo :;230 a róże masz posadzone na jednej wydzielonej rabacie czy rozstrzelone po całym ogrodzie ?
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Mati ona mi właśnie wystrzeliła w ubiegłym sezonie w niebo i może w tym roku będzie rosła niżej...wolałabym :D
Róże mam wszędzie :tan Nie lubię jednolitych rabatek :?
sto-krotka
100p
100p
Od: 19 lut 2015, o 17:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Słoneczko jak zwykle u Ciebie takie klimatyczne ;:215 U mnie dzisiaj go nie widziałam ;:222 i nawet za bardzo nie było mi żal, bo byłam w pracy :| mam nadzieję, że na działce też padało i podlało moje bratki i nie tylko.
Pozdrawiam ;:168
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,u Ciebie ładne słoneczko ,u mnie chmury i zimno,a teraz leje i na jutro też tak zapowiedzieli ,ale mam co robić ,bo trzeba zrobić stroiki ,,każdy chce coś innego ,a ja siedzę i wymyślam ,kiszę żury i czerwone ,suszę jabłuszka na czipsy ,po niedzieli mają przyjechać róże to znowu będzie sadzenie ,w ogrodzie mam tyle roboty ,że nie chcę nawet myśleć ,ale jak pada i jest zimno to nie pójdę,i nic dobrego nie zapowiadają ,śpij słodko Marysiu,buziaczki ;:196
Awatar użytkownika
Margolcia_K
200p
200p
Od: 27 kwie 2014, o 14:58

Post »

Marysiu, zdjęcia jak zwykle przednie. Nawet te smętne! Ale z tym to sie powtarzam za każdym razem, kiedy się odzywam. A odzywam się z rzadka bo kiepski mam internet. Teraz też juz trzy razy resetowałam router zanim cokolwiek przeczytałam.

Ale wiesz, zgapię od Ciebie deski wyznaczające obrzeża grządek warzywnych. Mam sporo starych, które do czego innego sie nie zdadzą, a do tego będą w sam raz.
A że widok smętny? To juz niedługo! Zaraz będzie pięknie kolorowo i zielono! Już sie doczekać nie mogę! Ty zapewne też.
Awatar użytkownika
maliola
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2012, o 16:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu witaj! Doczytałam sobie w przerwie na kawkę sobotę-niedzielę w Twoim ogródku.
Jak zwykle uzupełniłam swoją wiedzę - obrazki włoskie/plamiste - wiesz, że nawet kupiłam jesienią w Ldl tą roślinkę - teraz przynajmniej wiem jakich listków mam szukać, bo na szczęście pamiętam (jeszcze) gdzie je posadziłam.
Czytam też, że hibiskus późno puszcza listki? A wiesz może jak milin - bo też coś nie daje znaku życia.
O Fresi to chyba ja pisałam o patyczkach ale jak nie będzie to trudno, ważne, żeby u Ciebie była będę dalej podziwiać na zdjęciach. Może sobie w końcu kupię albo zażyczę w prezencie.
Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Margaretto no tak jak się jest w pracy to lepiej się nie drażnić piękną pogodą :wink:
Dzisiaj mam wszystko słoneczną wiosnę i 13 st. i deszcz ze śniegiem i śnieżycę. Teraz znowu słoneczko ;:oj
Dobrego tygodnia także tego w pracy ;:168

Martusiu jak pisałaś to u mnie też lało jak z cebra i tak całą noc, a rano błoto w ogrodzie ;:202 W ogrodzie nie ma pracy bo nieprzyjemnie. Dzisiaj wiosna i zima na przemian ;:185 A ja działam ;:131 w innych sprawach i nie mam czasu na robienie świąt, bo jak wracam to padam zmęczona. Jazdy do Krakowa są bardziej wykańczające niż kopanie grządki :shock:
Niech Ci pracy ubywa, a róże pewnie posadzić po świętach. Przesyłam serdeczności i mocno całuję ;:196

Margolciu warzywa to ja mam w skrzyniach zbitych z desek z odzysku, polecam świetna sprawa!
A to co widać to są deski oddzielające grządki w kwiatkami od trawy jak na razie zdaje to egzamin ;:215 Masz rację, że też nie mogę się doczekać wiosny, bo trochę roślin przybyło i ciekawa jestem czy przetrwały i jak zakwitną ;:219

Olu jak Ci się nie spieszy to na pewno będą patyczki Fresii po cięciu letnim. Dzisiaj z przerażeniem patrzyłam na przycięte róże i ten śnieg je okrywający, co prawda zaraz stopniał ale iryski zniszczył. Milin mam przy płocie, ale potem pójdę (jak nie zapomnę) i zobaczę czy coś wychodzi. On podobno jest dość uciążliwy i daje sporo odrostów. Jak wykopałam z dotychczasowego miejsca ten mój to wyrosły dwie odnogi, a rósł w tym miejscu krótko więc chyba i Tobie nie zginie ;:185
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Milin raz wprowadzony do ogrodu już go nie opuści tak jak octowiec wiec obu tych roślin unikam .Mamy na podwórku octowca cudnie wygląda jak kwitnie ,ale też na całym podwórku są jego dzieci .Ciekawe kiedy pogoda się poprawi .U mnie dzisiaj na zmianę słonko ,ostre wiatry i deszcz a zimnica totalna
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
bartosz les
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sie 2013, o 09:02

Post »

Marysiu,były dzisiaj u Ciebie anomalie pogodowe ? U mnie okropnie :( raz deszcz bardzo mocny,drugi raz grad,trzeci wichura okropna,u sąsiada blachy ze 'złomu' latały. Ciekawe co jutro...może snieg albo mróz :( :( :(
Pozdrawiam Bartek
Nowy sezon 2020
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”