Otrzymałem ją w ubiegłym roku od Grzegorza ( kt 70 ). Zamierzam prowadzić ją wysoko na grubym pniu. Nigdzie jednak nie znalazłem opisu tej winorośli.

Są lepsze. Nie mam żadnej ale wiem, że Polar pęka, a opinie o smaku Agata są różne.ostatnia szansa pisze:Czy winorośle Agat Doński i Polar nadają się na prowadzenie na pergoli?
Dostałam "patyczki" do ukorzenienia. Nie bawić się z nimi, wyrzucić? Nie jest wart przynajmniej jednego krzaka?kapitan pisze:...Są lepsze. Nie mam żadnej ale wiem, że Polar pęka, a opinie o smaku Agata są różne.ostatnia szansa pisze:Czy winorośle Agat Doński i Polar nadają się na prowadzenie na pergoli?
Co z nimi zrobisz to tylko i wyłącznie Twoja decyzja. Uprawiam wiele gorszych i nie wyrzucam, ale to jest kwestia podejścia do problemu.ostatnia szansa pisze:
Dostałam "patyczki" do ukorzenienia. Nie bawić się z nimi, wyrzucić? Nie jest wart przynajmniej jednego krzaka?
Uprawa szpalerowa na drutach to podstawowy sposób uprawy winorośli. Więc nie widzę problemu.dziakowiec pisze:Mam roczny krzew (tzn. ten sezon to będzie już jego drugi), na 99% jest to "Minnesota". Jak ją prowadzić, na pergoli czy na poziomych drutach? Druty lepiej mi pasują, bo teren działki jest pusty i całą konstrukcję musiałbym robić od zera, a na druty to wystarczy 2-3 konkretne słupki i gotowe.
Podrawiam