Kolejna wiosna w wiejskim ogrodzie cz. 24

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Kolejna wiosna w wiejskim ogrodzie cz. 24

Post »

Marysiu na pewno Cię odwiedzę tego roku, tylko musi być cieplej.
Bardzo kolorowo masz już w ogrodzie i ja każdą wolną chwilkę spędzam wśród rabatek. Teraz patrze przez okno i ciesze się z każdej spadającej kropelki deszczu.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
sto-krotka
100p
100p
Od: 19 lut 2015, o 17:28

Post »

:wit Marysiu za zdjęcie ;:180 ;:180 ;:180 ma niesamowity klimat ;:215 dzięki ;:cm
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu cudne to zdjęcie wschodzącego słońca ;:63 ;:63 ;:63
Wiesz ile ja miałam nasionek - jeszcze nie posiałam , na razie sieję w domu to co na rozsadę ale już miejsca niema a nasionek nie ubywa ;:185 A Ty już wszystko posiałaś ? może Ty nie jesteś taka głupia i zachłanna jak ja ;:14
Pożycz tego deszczyku trochę ;:180 tak czekam na niego a tu nic :(
Spokojnej nocy życzę ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Marysiu jak już się wybierasz to 99 % sukcesu resztę zorganizujemy, przecież dysponujemy na miejscu samochodami i albo do Krakowa albo do Będzina dojedziesz. U mnie możesz zatrzymać się na noc i załatwić za jednym zamachem dwa ogrody ;:196
Niestety dzisiaj słonka Ci nie pokażę ;:222

Witaj Iwonko :wit u mnie deszczyk siąpi drugą dobę i też widzę zbawienny wpływ na krzewy, wszystkim pokazują się listeczki :D

Dorotko najważniejsze, że nie ma ulewy tylko podlewanie kropelkowe, więc roślinkom to bardzo pasuje, a w mieście spłukuje brud ;:215
No tak wizyta ma sens jak już coś w ogrodzie będzie widać, te obecne kolory to wyłapywane obiektywem a tak naprawdę to widać ciemierniki ;:333

Margaretto właśnie takie lubię, bo zwykłe pojawienie się słońca już mnie tak nie zachwyca :lol: Chociaż bzdury opowiadam jak dzisiaj słońce nie wzeszło to chciałabym obojętnie jaki wschód byle był ;:14

Tereniu wiem ile miałaś nasionek, ale nie wszystkie dla siebie :uszy Pokaż mi nie zachłannego ogrodnika ;:306 Ogrodnik i rozsądek nie idą w parze ;:185 Ja mam solidne zbiory nasion, poza tym kupowałam w dwóch rzutach na Al, z akcji i jeszcze od wielu, wielu forumek :uszy W domu zastawione parapety i szklarenka, w tunelu te co podlegają stratyfikacji, a jeszcze mnóstwo czeka na wysianie w kwietniu w tunelu. Po świętach wstawiam stół ogrodowy i rusza sianie tunelowe. Na szczęście nie przewiduję dużych przyjęć świątecznych, bo część rodziny się rozjeżdża to się pomieścimy, bo rozsady są już spore ;:131
Deszczyk dmucham do Ciebie ;:224 i życzę Ci cóż... deszczowego dnia ;:196
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Marysiu u mnie podobnie w kwestii nasion. Na szczęście żadnych przyjęć wielkich nie będzie . Jeszcze chwila i wylądujemy w namiotach :;230 ;:131
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

To u większości pewnie tak jest, ja też mam pół pokoju zastawionego, Em pewnie przed świętami będzie marudził. Wszystko zależy od pogody, jak będzie słońce to mogę do szklarni wynieść, ale jak będzie pochmurno to muszą stać w domu. Nie ma wyjścia. Już eM na urodziny mamrotał że może trzeba wynieść, ale jak zobaczył moją minę to skapitulował.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Mati jak sieję nasiona i robię rozsady to nawet kwiaty doniczkowe tak nie cieszą. Cały czas obserwuje te maleństwa dzień z nimi zaczynam i kończę ;:306

Danusiu bo my ogrodnicy to tacy domowi terroryści jesteśmy ;:306 z przekonania, bo autentycznie to lubimy i to nas cieszy ;:215 . Liczę jednak, że w kwietniu wreszcie ciepła wiosna wystartuje i będzie można wynieść towarzystwo do tunelu, przede wszystkim po to żeby część przepikować. Przez miesiąc jeszcze podrosną :D A ile czeka jeszcze na wysianie ;:oj
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Oby nie sprawdzily sie prognozy zimnego ! ;:202
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Mati co będzie musimy przyjąć z pokorą :wink:
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12

Post »

U Mnie dzisiaj w nocy przewidują -4 st C.
Tak w ogóle jak patrzę na prognozę długoterminową to tych nocnych minusów trochę za dużo.
Kwiecień taki bardzo plecieniowy ze wskazaniem na zimę. ;:oj
Zasiewy mam na pięterku.Codziennie latam sprawdzać ich stan.
Pomidory na parapecie w fabryce już całkiem spore.
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Miodunka o czerwonych kwiatuszkach bardzo mi się podoba, zdaje się, że masz kilka gatunków tej wdzięcznej roślinki. Ja również używam jednorazówek i drugiej pary a ręce niestety i tak fatalne. Raz tylko miałam ładne paznokcie gdy przy okazji zrobiłam sobie sztuczne stałe pazury-chciałam ładnie wyglądać na dyplomie syna. Takimi pazurami mogłam bez wysiłku grabie zastąpić i nic nie było widać nadal czerwoniutkie i śliczniutkie były :;230 Dopiero gdy zaczęły odrastać i ta sztuczna pokrywa się przesuwać to miałam zagwozdkę ale pilnik wszystko załatwił :wink:
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16

Post »

Witaj Marysiu :D
Obejrzałam sobie Twoje roślinki, dużo już tego u Ciebie rośnie.
U mnie chłodniej ale coraz coś nowego wyskoczy ;:138
Co do Złoci to u mnie w ogrodzie też rośnie ale nie pleni się zanadto dlatego nie usuwam jej.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,wiosenka też do Ciebie przyszła,ale Twoje ciemierniki mam w oczach i w głowie to sie nazywa prawdziwa wiosna ,nadrabiam zaległości ,bo wczoraj to padłam o 21 i obudziłam się rano ,ale dobrze mi to zrobiło ,czasami trzeba się poddać ;:306 ,u mnie padało dzisiaj z krótkimi przerwami ,ale dla mnie cudownie jak taki spokojny deszczyk pada bo tyle nasadzeń ,czytam ,że też powoli posuwasz się do przodu ze swoimi pracami w ogrodzie,żeby tylko było trochę cieplej ,bo u mnie zimnica,pozdrawiam i buziaczki ;:196
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Marysiu ja na razie wysiewam w domu - jak się ociepli będę wynosić co większe do szkralenki . Nasion tez mam dużo bo też się wymieniałam z forumkami i z akcji , trochę też kupiłam ;:108 Jak wysieje wszystko to cały Małogoszcz obsadzę ;:138
Deszczyku dalej nie ma ;:145 a ja dzisiaj sadzonkowała hortensje i nie ma czym podlać .
Miłej niedzieli życzę ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Jurku wystraszyłeś mnie i przejrzałam prognozy :roll: nie ma u mnie taki przymrozków, ale co z tego że w dzień +13 jak odczuwalna +2 ;:oj No plecie ;:222 Zasiewy chyba zostaną w domu, bo takie temperatury są za niskie żeby trzymać młode siewki w tunelu ;:131 czyli co? dopiero w maju wiosna przyjdzie :oops:

Ewciu musiały być piękne Twoje paznokcie skoro do dzisiaj je wspominasz ;:306 Ja swoje szpony skasowałam ja urodziłam pierwsze dziecko i w czasie kąpieli musiałam uważać, żeby swojego skarba nie podrapać :lol: Potem były kolejne dzieci i prowadzenie domu, a choćby jeden paznokieć złamany zmieniał wygląd ;:222
Tak miodunek mam parę 5 lub 6 i chęć na więcej :D a na czerwono kwitną dwie :D

Ago od paru lat odkąd zaczęła się moja przygoda z FO ogród wzbogacił się bardzo zarówno przez dary, wymianę jak i rozbudzanie zachcianek i zakupy :D

Martusiu ja też codziennie zasypiam wcześniej, bo budzę się z kurami (no prawie) ;:306 Dzisiaj obcinałam róże, ale potem musieliśmy jechać do Krakowa i już więcej nic nie zrobiłam ;:130 Mam dużo pracy i planów, ale albo deszcz albo zimno nie pozwalają na przesiadywanie w ogrodzie, bo nie chcę wpaść w jakieś zdrowotne tarapaty ;:185 I mnie deszcz ucieszył, bo trochę posadziłam i trochę poprzesadzałam ;:306 Serdeczności na niedzielę i całuję ;:196

Tereniu dalej masz sucho ;:oj to jakaś klęska. U mnie na szczęście nie za morko, nie ma błota ale podlane jest ;:333 To podziwiam ilości roślin. Też mam niemało, ale mam nadzieję zmieszczę w ogrodzie ;:306 Hortensje sadzonkujesz do ziemi czy do doniczek?
Życzę deszczowej Obrazek ale miłej niedzieli ;:196

W miejscu gdzie posadzony jest hibiskus bylinowy wyrosły takie liście, które nie wiem do czego należą?

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”