...::Ogród Marii Cześć 2::...
- ktoś
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 11 lis 2008, o 10:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: ...::Ogród Marii Michalskiej Cześć 2::...
Marysiu sangwinaria zimuje bez problemu , no chyba ,że jest bardzo mokro , duży mróz i brak śniegu 
Danusiu u mnie w ogóle nie ma nadmiaru wilgoci ale czekam kiedy wyłoni się.Przyznam że drugi raz kupowałam bo za pierwszym razem w ogóle nie pokazała się ta roślina a jeszcze więcej ubolewałam bo bardzo drogo zapłaciłam i zarzekłam się że więcej już nic u tej osoby nie kupię.Z niecierpliwością czekam. A poza tym u mnie jest opóźnienie w wegetacji nie wiem dlaczego. 
Ostatnio fajnie że pada i nba działce nie byłam ale za kilka dni będzie co oglądać, bo coś zawsze się ujawni nowego.

- ktoś

- Od: 11 lis 2008, o 10:15
Marysiu , może sangwinarię posadziłaś za głęboko
. U mnie miejscami korzenie ma na powierzchni ziemi.
Witaj Danusiu w ub. roku była wyrośnięta a na dzień dzisiejszy to może coś wyrosło bo nie byłam kilka dni. Może jutro jak pogoda pozwoli i zaraz napiszę jak się coś objawi pozdrawiam serdecznie. z;:167
Danusiu dzisiaj w chwili kiedy nie padało pojechałam na działkę i ku mojej uciesze zobaczyłam ledwo, ledwo wyłaniającą się sangwinarię. To cieszy że będzie .A pogoda jest tragiczna ale nie taka jak jest w innych regionach.

- bunia79
- 500p

- Od: 25 cze 2012, o 23:27
Witam świątecznie
Aż sobie poczytałam o jakiej to ciekawej roślince panie sobie tu piszą..Ładniutka.
Pani Marysiu, kupiłam te róże okrywowe u tej polecanej pani
Tylko oczywiście więcej niż zamierzałam...i jeszcze się skusiłam na pnące. No i oczywiście pergolę też musiałam zamówić...zrobiłam sobie prezent imieninowy i rodzinka już została powiadomiona
Nawet się nikt nie zdziwił
Dużo zdrówka i wyczekiwanego słoneczka życzę!
Pozdrawiam serdecznie.
Bogusia
Aż sobie poczytałam o jakiej to ciekawej roślince panie sobie tu piszą..Ładniutka.
Pani Marysiu, kupiłam te róże okrywowe u tej polecanej pani
Dużo zdrówka i wyczekiwanego słoneczka życzę!
Pozdrawiam serdecznie.
Bogusia
Witaj Bogusiu mnie świątecznie opanowała jakaś dolegliwość żołądkowa to było 2 dni .Na dzień dzisiejszy już jest możliwie. To dobrze że zrobiłaś sobie zakupy.Był chyba jeszcze wybór !!!!!!
Pamiętasz że w sobotę będzie giełda????????? Jak tylko zdrowie nie przeszkodzi to wybieram się.

Pamiętasz że w sobotę będzie giełda????????? Jak tylko zdrowie nie przeszkodzi to wybieram się.
- bunia79
- 500p

niestety nic nie było zaledwie 1 stoisko nie wiem czy to tak miało być nie wiem.

- Biedronka641

- Od: 5 cze 2012, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Marysiu.
Wybierałam się tam.Potem stwierdziłam,że nie pojadę, bo mi szkoda dnia.
Chyba intuicja mi podpowiadała .
Nic a nic nie kupiłaś?
Wybierałam się tam.Potem stwierdziłam,że nie pojadę, bo mi szkoda dnia.
Chyba intuicja mi podpowiadała .
Nic a nic nie kupiłaś?
- bunia79
- 500p

Ja też nie wiem...
Ilość powalająca
Kupiłam dwie pęcherznice Diabolo i jednego Luteusa, bo tyle miałam na liście, ale i tak więcej nie było...
Bogusia
Kupiłam dwie pęcherznice Diabolo i jednego Luteusa, bo tyle miałam na liście, ale i tak więcej nie było...
Bogusia
Alu jak dobrze że nie straciłaś dnia bo naprawdę nic mnie nie zainteresowało.Zaraz poszłam do domu.
Bogusiu prawda że te targi to dotyczyły staroci a nie roślin !!!!!!!!!!
pozdrawiam
Bogusiu prawda że te targi to dotyczyły staroci a nie roślin !!!!!!!!!!
pozdrawiam
Na tą chwilę to niezbyt ciekawie zachowują się rośliny np kilka rozwiniętych łodyg róż są ładne a jedna z nich ma obumarłe wzrosty i zasychają. Chyba to jakieś schorzenia grzybowe i wycinam te gałązki.Takie same zauważyłam u clematisów też powycinałam. Co mogą na ten temat znające zagadnienie forumowiczki !!!!!!!!! pozdrawiam.