Pikowanie pomidorów cz.2
-
- 50p
- Od: 27 lut 2014, o 14:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Pikowanie pomidorów cz.2
Czym podlewacie swoje rozsady? Przegotowaną wodą, czy kranową odstaną, a może deszczową?
- Ika2008
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 maja 2013, o 08:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Podlewam zwykłą kranówką (wodę mam z własnej studni )
Pozdrawiam, Marta.
- Faworyt
- Od: 2 gru 2014, o 14:47
Ja gdybym chciał podlewać przegotowaną ,to samo gotowanie zajęło by mi cały dzień dla ponad 1000 roślin.
Deszczówkę przy obecnych opadach u mnie zbierałbym z trzy tygodnie.
A tak poważnie mówiąc podlewam podgrzaną kranówką. 

Serdecznie pozdrawiam.
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
-
- 50p
- Od: 27 lut 2014, o 14:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No właśnie i u mnie z dnia na dzień robi się więcej roślin, wodę mam twardą, wiec gotowałam, ale ile moźna... a boję się, że z deszczówką przyniosę jakieś źyjątka;) a tej mam dużo i własny staw, z którego podlewam ogród, lepiej nie ryzykować z rozsadami, prawda?
- minia821
- 500p
- Od: 20 wrz 2010, o 13:48
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Podlewam kranówką.
Zazwyczaj nalewam pełne butelki i taką odstaną podlewam. Ale jak braknie, to i prosto z kranu do podlewania idzie.
W gruncie też podlewam prosto z węża.
Zazwyczaj nalewam pełne butelki i taką odstaną podlewam. Ale jak braknie, to i prosto z kranu do podlewania idzie.
W gruncie też podlewam prosto z węża.
Pozdrawiam Kaśka
- mymysteryy
- Od: 6 sie 2014, o 07:58
Mi udało się zgromadzić trochę deszczówki podczas ostatnich opadów i nią podlewam.
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 11 lut 2014, o 19:51
- kanclerz
- 500p
- Od: 15 lip 2012, o 13:59
Oddaj te diody do dyskoteki ,a te pomidory wystawiaj codziennie jak jest słonecznie do tunelu
(oczywiscie na noc do domku)

-
- 100p
- Od: 27 lut 2015, o 17:55
Na pierwszym zdjęciu jakieś takie mocno wyciągnięte.... nie ma to jak słoneczko ;) no chyba ze chciałeś zrobić eksperyment 

- kanclerz
- 500p
- Od: 15 lip 2012, o 13:59
Zgorzel siewek też chyba tam zagosciła 

-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 11 lut 2014, o 19:51
Pomidorki są przy oknie tylko że rośnie duży orzech i przysłania trochę światła dlatego zdecydowałem doświetlać sadzonki.
Na wynoszenie do tunelu nie mam czasu są inne obowiązki ale zgadzam się nie ma to jak nasza naturalna gwiazda.
W każdym razie pomysł z doświetlaniem wziąłem http://www.ogrodinfo.pl/uprawy-pod-oslo ... iadczalnym .
Na wynoszenie do tunelu nie mam czasu są inne obowiązki ale zgadzam się nie ma to jak nasza naturalna gwiazda.
W każdym razie pomysł z doświetlaniem wziąłem http://www.ogrodinfo.pl/uprawy-pod-oslo ... iadczalnym .
Orientuje się Ktoś czy pomidor brandywine sudduth strain ma liście ziemniaczane czy zwykłe. Bo jedną wersję mam ziemniaczaną a drugą ze zwykłym typem liścia i nie wiem który jest prawidłowy? Być może jakieś nasionko się wplątało.
Pozdrawiam Janek
Powinien mieć ziemniaczane.
Jakieś nasionko mogło gdzieś przeskoczyć, ktoś coś pomylił, albo pomidorek się skrzyżował.
Dopytaj źródła tych "lewych" nasion.
Jakieś nasionko mogło gdzieś przeskoczyć, ktoś coś pomylił, albo pomidorek się skrzyżował.
Dopytaj źródła tych "lewych" nasion.
Potwierdzam to co mówi Winterek wysiałem 5 szt brandywine sudduth strain i mają ziemniaczane listki..
Ok. Dzięki za pomoc. Ziemniaczane liście także ma u mnie Jabłonka Rossi. Rozumiem że tak ma być?
Pozdrawiam Janek