Familokowego ciąg dalszy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Familokowego ciąg dalszy

Post »

ASIU też nie mam talentu wciąż improwizuję :wink: ,ale mam więcej czasu .Powoli ogarniesz swój ogródek spokojnie dopiero pogoda sie klaruje
TERENIU na pewno jesteś zapracowana ,bo dwie działki ogarnąć to nie lada wyczyn ;:196 .Twoja Paulownia jak zakwitnie zrekompensuje Ci wszystko .Tobie również moc zdrówka
EWUNIU pszczółek mnóstwo fruwa a nawet widziałam już nieżywego baka .Ciekawe co mu zaszkodziło.Takiej rzodkiewki nie dostałam, ale na razie nic straconego
MARYSIU zajączek jest ciemno brązowy nie czarny .Możliwe ,ze zapach róż Cię przywiódł ,bo ona cudnie pachnie .Oczywiście ,ze wychodzę poza swój ogródek .To jest teren wszystkich mieszkańców tylko nikt prócz mnie o to nie dba .Upycham tam nadwyżki ogrodowe bo po co wyrzucać na śmieci .Z ozdobami już skończyłam się bawić .Dzisiaj przypinałam tylko wstążki do jajeczek
IRENKO ;:196 zapracowana kobieto wrzuć na luz ,bo przedobrzysz .Jak tam Twój mirt moja sadzonka niestety padła ;:145 ,bo zapomniałam podlać ;:145 No to z nami się odstresowujesz :wink: i tak trzymać

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

a to wczorajsze prezenty ,które dostałam od Nelusi i Ani

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
camellia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2010, o 16:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Właśnie taką piwonię (Paeonia tennuifolia) o pojedynczych kwiatach mam ochotę kupić za rok, jeśli starczy miejsca. Bardzo mi się podoba. Jeżówka już u Ciebie wyszła a moja ni daje znaku życia... Kolejne śliczne malunki. ;:138
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Jadziu to, że nie mam koperkowej to jest do wytłumaczenia ale dlaczego ja nie mam żadnego śniedka :?: to już nie wiem :D
W nocy popadało, a ranek słoneczny i widać jaka różnica na grządkach ;:63
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

No proszę wiosennie i świątecznie ;:63
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

DANUSIU tylko prowizorycznie jest świątecznie dopiero trwają przygotowania :wink: Po dzisiejszym deszczyku wszystko się budzi a w jednym miejscu wychodzi nawet lilia ;:oj Chyba trochę pokićkało jej się w głowie ;:174
MARYSIU tego Śniedka nabyłam jesienią ,bo podobały mi się te białe gwiazdki. Mam też baldaszkowatego i wyrzucam go ile mogę ,ale zawsze jakaś cebulka przetrwa .Ostatnio zostawiałam tylko te wielkie cebule .Nie wiem dlaczego jego listki rdzewieją, a taki widok mi się nie podoba .Wychodzi już druga Echinacea ,ale cudnej żółtej na razie nie widać
ASIU dzisiaj pokazała się też Tenuifolia Rubra też widać jej pędzelki .Rano wszystkim piwoniom dałam wiórów rogowych i niech nie spróbują ładnie kwitnąć :wink: Te malunki robiła ręka profesjonalistki zaraz to widać

trochę dzisiejszego spojrzenia na ogródek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Moja ogrodowa już dawno obudzona, mam nadzieję że pąki nie przemarzły, wygląda dobrze, a bukietowe ledwo dają oznaki życia.
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Piękne cićki zapowiadające roślinki ;:oj a jeszcze to na drugiej fotce ? Kolorowo masz Jadziu- jak to robicie, że tak wypucowane rabatki i bez szkód w roślinach? Ja dzisiaj uśmierciłam jakieś cebulowe chyba lilie bo tak chciałam trawsko wytargać, że przedobrzyłam :(
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Jadziu podziwiałam Twoją serwetkę-śliczności nad ślicznościami-tylko ten ogonek- :;230 długo patrzylam czy to ten właściwy.
Jajko - małe sprostowanie- coby nie było,że to ja taka zdolna-robota Gagawi i to ona Was obdarowała.Ja tylko tak doczepiłam się.

http://gagawikobiecepasje.blogspot.com/
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jadzia ma złote rączki nie tylko do różyczek, każda ozdóbka, serweteczka wychodząca z pod jej rączek to jak małe dzieło sztuki ;:138 ;:138 ;:138 ;:180
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

...o właśnie, a gdzie moja sasanka ;:oj Twoja już się ukazuje.

Jadźko mam irysa żyłkowanego ciemno niebieskiego 'Harmony'...tak się cieszę. A na jesień zamówiłam wszystkie cztery kolory....niech inni też maja radość z nich. ;:167
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Jadziu wiosenne u Ciebie i nawet powiało atmosfera świąteczną z racji prezentów jakie dostałaś... Twoje wyroby piękne , będą ciekawa dekoracją na stole świątecznym.
Talent to wspaniała sprawa tylko potem coraz krótsza doba się robi bo my mamy coraz większe plany...
U nas też popaduje od wczoraj i mam nadzieję,że przyszła wizyta na działce będzie pełna niespodzianek bo do tej pory raczej cicho prócz krokusów i przebiśniegów które zakwitły dla pszczółek.
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Normalnie zazdrość mnie zżera... Ja też chcę takie rabatki ślicznie kamieniami wyłożone ;:31
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

No , proszę - u Ciebie taka duża sangwinaria kanadyjska , koperkowej liście spore i ...cieszynianki kwiaty ...a u mnie te akurat są daleko w tyle ...
Jadzieńko - piękne , trafione w Twoje ;:167 prezenty .
Pozdrawiam serdecznie ;:196 ;:168
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam milutkich gości w ten zimny wieczór brrrrr.Mocno się ochłodziło zapowiadają 1*dobrze ,ze nie przymrozki . Jak gdzieś się wałęsam :wink: , a tu tyle miłych gości ;:196

JAGÓDKO koperkowe obie już mają pędzelki i góry, a Cieszynianki ledwie od ziemi wyrosły, a już chwalą sie swoimi kwiatami Musiałam tym maluszkom cyknąć fotkę .Prezenty na prawdę piękne ;:167 ,ale każdy robi to co umie najlepiej .Zimno się zrobiło brrrrrr
KASIU .U mnie kamieni dostatek ,więc mam w czym wybierać
KRYSIU pszczółki i bączki bardzo sie uwijały w zbieraniu pyłku .Podglądałam jedną jak miała pełne woreczki pyłku w łapkach.Pracowite sa bardzo my im nie dorównujemy pracowitością i rozumem ;:174 .Czytałam ,że pszczoła miodna ma jedną z trzech par nóg wyposażoną w specjalne poduszki do gromadzenia pyłku
ELUSIA poszukej sasanki ,na pewno sie znojdzie ;:196 Dokupiłam jeszcze jesienią tych irysków i teraz mam ich więcej :heja
DAYSY ;:196 jakie złote ;:224 mam po prostu więcej czasu ,który muszę jakoś zapełnić ,żeby się nie nudzić ;:180
ANUSIU zaskoczyłaś mnie prezentem podanym przez umyślnego ;:196 ;:196 .Biedny zajec ma wszystko na miejscu :wink: Wiem ,że to prace Gagusi ,ale gdyby nie Twoja inwencja nie miałabym tak cudnego jajeczka ;:196
EWUNIU sasanki w tej fazie są urocze lubię te ich kićki.Może nie bardzo uszkodziłaś i jeszcze zakwitną
DANUSIU moje ogrodówki też obudzone gorzej z bukietowymi ,ale też nie jest źle bo ścięte patyczki puszczają listki

Nie mam nowych ogrodowych fotek ,więc trzeba trochę staroci w słonecznych odcieniach

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Ale sypnęłaś " żółcią "....ja już nie patrzę na róże ...bo mnie M wyrzuci z domu razem z moim ' przychówkiem ' . U mnie też się ochłodziło ...a było tak pięknie ...wczoraj padało cały dzień ...a dzisiaj - trochę słoneczko zza chmur się pokazało i ..znikło na amen ...

Serdeczności na niedzielę ;:196 ;:167 ....odpocznij ..bo w przyszłym tygodniu roboty moc nas czeka ... :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”