Dzisiaj byłam z mamą po bratki i spodobał mi się taki bratek w kolorze brudnego różu
Ogród na wichrowym wzgórzu cz.9
- Fabi 12
- 1000p

- Od: 18 sty 2010, o 21:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród na wichrowym wzgórzu cz.9
By się wydawało , że po zimie powinniśmy mieć dość białego koloru,Ja też planuje w tym roku głównie białe kompozycje, ale co z tego wyjdzie
Dzisiaj byłam z mamą po bratki i spodobał mi się taki bratek w kolorze brudnego różu
Pozdrawiam Fabiola.
Mój ogród - Fabi 12 - Witam w moim ogrodzie ...
Mój ogród - Fabi 12 - Witam w moim ogrodzie ...
- Antooosia
- 1000p

- Od: 8 sty 2008, o 08:49
Hihihi....ja też chciałam na biało taras ustroić...ale coś czuję,że będzie ciężko, bo fuksje mnie oczarowały.....
Pozdrawiam,Kinga.
Na skraju lasu jest mały domek...
Na skraju lasu jest mały domek...
Bratek w kolorze brudnego różu? Nie widziałam, ale musi być ciekawy. Masz może fotkę?
W sobotę też planuję zakup bratkowy.
A co do fuksji to czekam na moje zamówienie. Też uwielbiam te kwiaty.
W sobotę też planuję zakup bratkowy.
A co do fuksji to czekam na moje zamówienie. Też uwielbiam te kwiaty.
Ogród pełen pięknych kwiatów i roślin- to marzenie, które zamierzam spełnić
A w planach był tylko trawnik...
Kasia
A w planach był tylko trawnik...
Kasia
-
e-babcia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Moniko - ogród doskonały
nic tylko podziwiać ogród i właścicielkę 
-
jol_ka
- 1000p

- Od: 27 lip 2007, o 12:01
Monia zajrzałam do Ciebie po długiej przerwie (letarg zimowy) i zwątpiłam... Patrzę, ogród ten sam, piękny jak zawsze, po brzegi wypełniony kwieciem, ale coś mi nie pasowało, dopiero po jakimś czasie wpadłam na to, że nick zmieniłaś
Przepiękne dekoracje wielkanocne wykonałaś, cudownie komponują się z wnętrzem Twojego domu. Na rabatach jak zwykle pełnia kwiecia i widzę, że donice tez już pękają w szwach
Muszę sobie sprawić kilka takich ładnych donic, to naprawdę świetny efekt
Pokazuj jak najwięcej, można od Ciebie czerpać inspiracje 
Przepiękne dekoracje wielkanocne wykonałaś, cudownie komponują się z wnętrzem Twojego domu. Na rabatach jak zwykle pełnia kwiecia i widzę, że donice tez już pękają w szwach
Pozdrawiam Jola
jo_linki
jo_linki
- -Neo-
- 50p

- Od: 26 maja 2011, o 00:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Moniko
od dawna jestem gościem w Twoim inspirującym wątku. Twój ogród i ogromne zamiłowanie do róż w połączeniu z wiedzą na ich temat to dla mnie spora inspiracja i skarbnica wiedzy
Zawsze przed zakupem nowego krzewu różanego zaglądam do Ciebie. Zostanę tu na dłużej jeśli pozwolisz? 
-
Tamaryszek

- Od: 13 lip 2009, o 20:55
Witaj Moniko,
wizytę zaczęłam, oczywiście, od pierwszych stron nowego wątku i zachwyciłam się wspaniałą osią widokową, którą stworzyłaś. Chyba nikt nie ma takiego ogrodu, jak Ty. Pięknie wyglądają biele i fiolety wśród zieleni.
Natomiast straszne są te opowieści o srokach! Mam je w ogrodzie, nie lubię ich skrzeczenia. Wiesz, że atakowały moje, duże przecież, psy? Myślałam, że to dlatego, że zbliżyły się do gniazda. Nie wiedziałam, że są aż tak krwiożercze i potrafią wyeliminować małe ptaki w ogrodzie! To okropne.
wizytę zaczęłam, oczywiście, od pierwszych stron nowego wątku i zachwyciłam się wspaniałą osią widokową, którą stworzyłaś. Chyba nikt nie ma takiego ogrodu, jak Ty. Pięknie wyglądają biele i fiolety wśród zieleni.
Natomiast straszne są te opowieści o srokach! Mam je w ogrodzie, nie lubię ich skrzeczenia. Wiesz, że atakowały moje, duże przecież, psy? Myślałam, że to dlatego, że zbliżyły się do gniazda. Nie wiedziałam, że są aż tak krwiożercze i potrafią wyeliminować małe ptaki w ogrodzie! To okropne.
- Karo
- -Administrator Forum-.

- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
I ja nie znoszę skrzeku srok.
Ładne upierzenie nie idzie w parze z 'zachowaniem"
Poza tym zauważyłam już w poprzednim roku i teraz również,że przepędzają wszystkie nowe gatunki jakie się pojawiają u mnie a pojawiły się ostatnio sójki i... dudek.
Przepiękny ptak.
Niestety obserwowałam z okna zwoływanie się zgrai okolicznych srok i przepędzanie nowicjuszy.
Śmiesznie ale nie do końca wyglądało przeskakiwanie srok po galęziach i ataki na na te ptaki.
Są zaborcze a szkoda...
Moniko czy wiosna już dotarła do Twojego przepięknego różanego ogrodu?
Ja dziś wystawiłam już donice z oleandrem,daturami i inne też...
Ładne upierzenie nie idzie w parze z 'zachowaniem"
Poza tym zauważyłam już w poprzednim roku i teraz również,że przepędzają wszystkie nowe gatunki jakie się pojawiają u mnie a pojawiły się ostatnio sójki i... dudek.
Przepiękny ptak.
Niestety obserwowałam z okna zwoływanie się zgrai okolicznych srok i przepędzanie nowicjuszy.
Śmiesznie ale nie do końca wyglądało przeskakiwanie srok po galęziach i ataki na na te ptaki.
Są zaborcze a szkoda...
Moniko czy wiosna już dotarła do Twojego przepięknego różanego ogrodu?
Ja dziś wystawiłam już donice z oleandrem,daturami i inne też...
- Alania

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Witam miłych gości po długiej nieobecności spowodowanej potrzebą odreagowania i odpoczynku od forum
Postaram się szybciutko odpowiedzieć na Wasze wpisy, choć odpowiedzi będą już nieco nie na czasie
Dorotko, Ewo - bratki kupowałam na giełdzie kwiatowej, bo tam pojawiają się bardzo wcześnie wszystkie rośliny. W tej chwili sprzedają już pełną parą surfinie, pelargonie i inne letnie kwiaty do donic. Bratki już się powoli kończą w sprzedaży. Z letnimi kwiatami wstrzymuję się jeszcze, bo mogą być przymrozki, a poza tym bratki kwitną przepięknie i nie ma takiej potrzeby, żeby już zmieniać dekoracje.
Margo - u mnie też te iryski giną. Może są wrażliwe na mróz i dlatego? Trzeba je potraktować jako jednoroczne
Aniu - biało-niebieskie dekoracje kwiatowe bardzo lubię i co roku na wiosnę mam ten zestaw albo przed domem, albo na tarasie. Na rondzie przed domem także kwitną mi hiacynty w tej kolorystyce - ładnie to wygląda
Stokrotki bardzo lubię, nawet te zwykłe w trawniku, choć potrafią się bardzo rozsiewać
Fabi - ja białego koloru nie mam dosyć, ale lubię go też łączyć z fioletem lub niebieskim
. Bratki w kolorze brudnego różu kupiłam koleżance - są prześliczne
Antooosia - są tez białe fuksje - już je miałam i byłam zachwycona
Klara - jakie fuksje zamówiłaś? Jestem ciekawa, bo bardzo lubię te kwiaty
e-babciu Jadziu- dzięki kwiatuszkom od Ciebie będzie jeszcze ładniej
Postaram się szybciutko odpowiedzieć na Wasze wpisy, choć odpowiedzi będą już nieco nie na czasie
Dorotko, Ewo - bratki kupowałam na giełdzie kwiatowej, bo tam pojawiają się bardzo wcześnie wszystkie rośliny. W tej chwili sprzedają już pełną parą surfinie, pelargonie i inne letnie kwiaty do donic. Bratki już się powoli kończą w sprzedaży. Z letnimi kwiatami wstrzymuję się jeszcze, bo mogą być przymrozki, a poza tym bratki kwitną przepięknie i nie ma takiej potrzeby, żeby już zmieniać dekoracje.
Margo - u mnie też te iryski giną. Może są wrażliwe na mróz i dlatego? Trzeba je potraktować jako jednoroczne
Aniu - biało-niebieskie dekoracje kwiatowe bardzo lubię i co roku na wiosnę mam ten zestaw albo przed domem, albo na tarasie. Na rondzie przed domem także kwitną mi hiacynty w tej kolorystyce - ładnie to wygląda
Fabi - ja białego koloru nie mam dosyć, ale lubię go też łączyć z fioletem lub niebieskim
Antooosia - są tez białe fuksje - już je miałam i byłam zachwycona
Klara - jakie fuksje zamówiłaś? Jestem ciekawa, bo bardzo lubię te kwiaty
e-babciu Jadziu- dzięki kwiatuszkom od Ciebie będzie jeszcze ładniej
- Alania

Jolu, dzisiaj postaram się uzupełnić zaległe zdjęcia
Dziękuję za miłe słowa
Neo - miło Cię gościć
Zostań na dłużej, będzie mi miło
Izo/Tamaryszek -
Faktycznie, ogród mam chyba inny niż wszyscy, ale tak naprawdę każdy ogród jest inny, każdy ma swój charakter i duszę
Ja ubolewam, że nie masz już swojego wątku - brakuje go bardzo
Krysiu, dziękuję za odwiedziny
A propos srok - wolę się na ich temat już więcej nie wypowiadać, bo okazuje się, że nie zawsze popłaca wyrażanie swoich opinii, więc lepiej przemilczę
Wiosna u mnie w ogrodzie na całego - jest pięknie, pachnąco, wszystko dookoła się zieleni
U mnie jeszcze donice z daliami czekają w piwnicy - podpędzam je trochę i nie wystawiam, bo boję się, żeby nie przymroziło w nocy. U mnie bywają jeszcze zimne noce i szron o poranku na trawie. Ostatnio przymroziło magnolie.
Miłego niedzielnego popołudnia życzę wszystkim
Neo - miło Cię gościć
Izo/Tamaryszek -
Krysiu, dziękuję za odwiedziny
Wiosna u mnie w ogrodzie na całego - jest pięknie, pachnąco, wszystko dookoła się zieleni
Miłego niedzielnego popołudnia życzę wszystkim
- Alania

A teraz kilka fotek mojej wiosny...

- Alania

I to, na co czekałam od ubiegłego roku - magnolia Wildcat
Jestem nią oczarowana - cudeńko
Udało nam się dostać wielki okaz i już rośnie sobie przed domem

Ubiegłoroczna Alba Lennei również kwitnie cudnie

Zgromadzone przez zimę skorupki z jajek po zgnieceniu wykorzystałam do obsypania dookoła ostróżek - zapory przeciw ślimakom. Mam nadzieję, że spełnią swoje zadanie

Ubiegłoroczna Alba Lennei również kwitnie cudnie

Zgromadzone przez zimę skorupki z jajek po zgnieceniu wykorzystałam do obsypania dookoła ostróżek - zapory przeciw ślimakom. Mam nadzieję, że spełnią swoje zadanie

- Alania

Dalszy ciąg wiosennych fotek...

i okoliczne sarenki

i okoliczne sarenki

- Alania

siewki minibratków

- Elwi

- Od: 1 lis 2013, o 19:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moniś, dobrze, ze już jesteś
Mam nadzieję, że odreagowałaś i z nowymi siłami przetrwasz sezon
Piękne wiosenne widoki na wichrowym wzgórzu
Wspaniałe, bujne narcyzy, cudownie się komponują z tulipanami
Pamiętasz może jaka to odmiana tulipanów? Warta grzechu