Garden of my dreams :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Garden of my dreams :)

Post »

Pawle! dołączam do wypowiedzi Małgosi/ Pepsi/ w sprawie oczka .Po moim też pozostały wspomnienia , a w miejscu lustra wody rosną roślinki. Szybko rosnący drzewostan zaśmiecał wodę i zamiast zdobić, szpeciło. Dwa - trzy razy w roku zmienialiśmy wodę , w końcu zwyciężył rozsądek. Moje miało ładnie wykończone obrzeża , schodki , rybki, roślinki wodne ... Mąz do tej pory wspomina nakład pracy , wysiłek , zużytą energię przy kopaniu ;:306 Miało ok. 4,5mx 1,5 i 60 cm głębokie. Przemyśl dobrze lokalizację , my kopaliśmy niby z daleka od niewielkich / wtedy rocznych. drzew i krzewów , a po kilku latach stał się busz. Dziękuję za szczere chęci- ale wierzb już nie chcę. U mnie dosyć wilgotny teren, więc rosną jak szalone . Nie nadążamy za tymi, które mamy.Pozdrawiam ;:180
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p
Od: 14 wrz 2013, o 20:23
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dziękuję za wypowiedź . :D U mnie tylko jedno jest drzewo liściaste , ale to daleko .Przy nim mam zamiar sadzić tylko jakieś małe roślinki , kwiaty i iglaki ogólnie . Wolałbym staw, ale koszty spore i nie wiadomo czy by woda była w nim .Tylko jedna mam lokalizację na te oczko /miejsce stodoły . :lol: Zobaczymy jak to będzie z czasem . :D Pozdrawiam również .

A mi dzisiaj przywieźli ponad 17 ton piasku do kostek i innych rzeczy . :D Jeszcze muszę tylko zamówić paletę cementu i jedziemy z tym tematem na maxa . :lol:
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p
Od: 20 wrz 2014, o 09:30

Post »

Nie mogę doczekać się efektu. Ciekawe ile to zejdzie czasu.
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p

Post »

Ja też .Sam nie wiem ile i zależy co .Wszystkich rabat pewnie nie zdążę w tym roku zrobić .W kwietniu będę rozbierał stodołę - z nią się sporo zejdzie , do tego jeszcze sporo ogrodzenia muszę pociągnąć . :wink: Oczywiście kostkę będę robił cały czas na zaś . :D Bo ona zawsze się przyda .
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p

Post »

Wszystkiego na raz się nie da. Ja teraz chcę posadzić trochę róż co też czynię i i jakieś krzewy żeby sobie rosły. Jak już one będą kwitnąć to będzie kolorowo. Też m dużo planów i jak na razie nieźle mi idzie. Jak się pracuje to efekty muszą być. ;:108
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Pawle czy ja wiem czy z tym stawem by cię drożej wyszło??
Z tego co czytam to dużo osób narzeka na te oczka wodne może sobie daruj ????
Filemon24
1000p
1000p

Post »

Rozana pisze:Paweł nie wierzę że istniejesz :;230 . Serio to ja w otoczeniu mam samych mezczyzn leni. A Ty tu takie plany snujesz i zamierzasz je realizować. :twisted:
Paweł istnieje a ja go znam ze szkoły także potwierdzam :heja
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p

Post »

Chłopaki to się cieszę. Pracujcie bo ładna pogoda . Ja wysieję może coś z warzyw bo ładna pogoda. ;:3
Filemon24
1000p
1000p

Post »

mam na imię Anita :wit
nie za wcześnie na te warzywka ??? Ja na razie to się kręcę po ogrodzie i sprawdzam co tam z ziemi wyłazi czy są jakieś straty.
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p

Post »

Przepraszam Anitko :-D . Chciałam jakąś rzodkiewkę lub to co możliwe do wysiania.
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p

Post »

Marto Masz rację , powoli do celu .Ogranicza nas czas i w większym stopniu pieniądze .Ale czy frajdą by było mieć pieniądze i zrobić coś w jeden rok ? myślę , że nie . :lol: I jak zasiewy ? :lol:

Anitko Ooo, wróciłaś . :D Duży staw kosztuje około 10-15 tyś z pozwoleniami .Jakbym miał kopać to zgodnie z prawem bym kopał .A jakby w nim potem nie było wody ? to dodatkowe kilka ładnych tysięcy na zasypanie i wyrównanie tego ... Oczko mnie wyjdzie ze 3 tysiące, juz ze wszystkim - ryby, roślinki , oświetlenie .Oczywiście dużo materiałów mam już . :wink: Ogólnie to dużo osób ma oczko i również poleca je .Jeśli nie popełnię rażących błędów i zrobię je starannie to nie powinno być problemów . :wink: Z opiniami to jest różnie . :lol:
I masz jakieś straty ? u mnie straty jakieś 50 złotowe .

Dzisiaj u mnie było bardzo ciepło , chodziłem na krótki rękaw .Jutro wznawiam produkcję kostki , już wszystko przygotowałem .W kwietniu robię rabaty - ciekawe jak wyjdą . :D
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p

Post »

Wysiałam. A dziś nie pójdę chyba spać bo jeszcze sprzątanie czeka. Ale już mi się nie chce.
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p

Post »

Oj jest tej roboty . :D Myślę nad rabatą w ogrodzie , przed domem .Tylko tam jest jeden problem , bo ogólnie półcień jest .I mało roślinek będzie tam dobrze rosło , ale muszę coś wymyślić . :lol:

A ogólnie to idzie do mnie mega paczka . :heja
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p

Post »

Ale półcień czy cień? Coś się spokojnie znajdzie. Przed domem też mam cień i tylko rano trochę słońca. Ale u Ciebie wpada troszkę słoneczka ?
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Paweł przysłuchuję się debacie oczkowej, ale masz dylemat. ;:202 Każdy ma inną wizję, a Ty musisz to ogarnąć. ;:131 Roślin do półcienia jest sporo, musisz tylko zdecydować, jak ma ta rabata wyglądać.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”