Moje marzenia -maniusika część IV
- alicjad31
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje marzenia -maniusika część IV
Oj zimno zimno słońce świeci pięknie ,ale ten zimny wiatr psuje całą radość i działa mi na nerwy
Pozdrawiam Alicja
- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
I dlatego ja dzisiaj przesadziłam tylko domowe kwiaty . Ale działkę też obeszłam z kapturem na głowie popatrzeć jak wszystko ładnie zaczyna wyłazi na wierzch i coraz więcej wiosennych kwiatów kwitnie .. Podlałam tez i przejrzała kwiaty w piwnicy .. Ładnie się przetrzymały , werbena patagońska ma ładne listki ale te na dworze chyba zmarzły mimo ocieplenia .. Kanna od Krysi już w doniczce , może mi zakwitnie .. Też czekam na prawdziwa wiosnę ..
-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Janeczko - to sporo sobie popracowałaś , aż ci zazdroszczę .Ja jeszcze swoich parapetowców nie ruszałam , a muszę jeszcze kilka przesadzić .Ziemię mam to może jutro 

- maniusika
Dzisiaj biorę się za sianie na parapecie , myślę że jak podrosną to będę ich mogła po flancować już w szklarni . Dostałam powiadomienie że dzisiaj poszły zamówione drzewka owocowe , pewnie jutro będą .. Tylko nie wiem czy ich już sadzić w ogrodzie czy przetrzymać aż będzie cieplej . Dzisiaj znowu był przymrozek a nie wiem jak były hartowane ..
Po południu trochę poprzycinam suche badyle bo dzisiaj mały wiatr i zapowiada się ciepło ..
Po południu trochę poprzycinam suche badyle bo dzisiaj mały wiatr i zapowiada się ciepło ..
- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Janeczko myślę ,że te drzewka są trzymane na dworze choć nigdy nic nie wiadomo ,a może zapytasz sprzedającego
Pozdrawiam Alicja
-
- 100p
- Od: 19 lut 2015, o 17:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam
śliczne krokusiki
Ja w zeszłym roku posadziłam kilka starych odmian drzewek owocowych
i jestem ciekawa jak sobie poradziły przez zimę
będę miała zadanie. . . . . .
jak je przyciąć,nigdy nie sadziłam drzew, a także nie cięłam młody drzewek
więc z ciekawością czekam na efekty.
Pozdrawiam

Pozdrawiam

-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Janko, pracy w ogrodzie o tej porze huk! Ja jeszcze się wstrzymuję z grabieniem i zbieraniem pozostałości. Coś tam przycięłam i tyle. Niewiadomo jak długo będzie taka pogoda niepewna.
Prymulki fajne, i krokuski ci kwitna. Nawet zakupy poczyniłaś
U mnie zero zakupów, zero zmian. Odbiję sobie w przyszłości 
Prymulki fajne, i krokuski ci kwitna. Nawet zakupy poczyniłaś

- maniusika
Z grabieniem i poruszaniem ziemi tez się wstrzymuję bo jeszcze nie wszystkie roślinki są na wierzchu... Mam dużo do wycinania i zostało mi jeszcze część ogrodu z suchymi badylami ale już dalej od drogi i tak nie rzuca się w oczy nieposprzątany ogród ..

krokusy w pełnej krasie a prymulki tez już zaczynają kwitnąć ..
Jutro odpoczynek i po niedzieli dalszy ciąg sprzątania . Dobrze że córka pomogła mi przy malinach bo tak mi się ręka rozrobiła że już nie mogłam utrzymać sekatora ..
Na oknie wschodzą już dalie a i inne roślinki tez mają już zielone czubki . Chyba się pośpieszyłam z sianiem bo gdzie ja się z nimi pomieszczę na święta jak tak szybko będą rosły ..

krokusy w pełnej krasie a prymulki tez już zaczynają kwitnąć ..
Jutro odpoczynek i po niedzieli dalszy ciąg sprzątania . Dobrze że córka pomogła mi przy malinach bo tak mi się ręka rozrobiła że już nie mogłam utrzymać sekatora ..
Na oknie wschodzą już dalie a i inne roślinki tez mają już zielone czubki . Chyba się pośpieszyłam z sianiem bo gdzie ja się z nimi pomieszczę na święta jak tak szybko będą rosły ..
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Janeczko po niedziel znowu ciepło, może już na święta da radę coś wynieść do namiotu, ja mam taką nadzieję 

-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Janeczko - oszczędzaj swoją rękę i plecy.
Ja też w tamtym tygodniu dopadłam do grabi a potem łupało mi w kręgosłupie
Miłych prac ogrodowych
Ja też w tamtym tygodniu dopadłam do grabi a potem łupało mi w kręgosłupie

Miłych prac ogrodowych

- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43

Czytam że biegasz z sekatorem oj nie przesadzaj pomału zdążysz ja sobie dawkuję pracę jak nie zdążę to trudno zwolniłam tępo bardzo i powiedziałam sobie będzie jak będzie. Zdrowie ważniejsze.
A badyli suchych mam jeszcze bardzo dużo.
dobrego tygodnia

- maniusika
Musiałam się zwijać z sekatorem aby wyciąć grubsze badyle, córka pod wieczór wywoziła wycięte maliny i to i moje badyle przy okazji wywiozła do drugiego dołu gdzie można je spalić bo w kompostowniku by się nie rozłożyły .. Teraz już będę dawkować sprzątanie bo zostały takie suche badylki które idą do kompostu .. Na razie słonecznie ale zimno ,może zrobi się ciepło i będzie można w tym tygodniu dokończyć sprzątanie ogrodu ..
krokusy w tulipanach przy lawendzie ,ciekawe czy w tym roku ładnie zakwitną

koło wrzosowiska wysprzątane ale wrzosów jeszcze nie przycinałam ..
różanka przy II skalniaku przycięta , zaczynają kwitnąć bratki i żonkile maja pąki ..

następne poletko z tulipanami i krokusami ..
W tamtym roku dużo tulipanów wyrosło tylko w liście ,ciekawe jak w tym roku będzie ..

krokusy w tulipanach przy lawendzie ,ciekawe czy w tym roku ładnie zakwitną

koło wrzosowiska wysprzątane ale wrzosów jeszcze nie przycinałam ..

różanka przy II skalniaku przycięta , zaczynają kwitnąć bratki i żonkile maja pąki ..

następne poletko z tulipanami i krokusami ..
W tamtym roku dużo tulipanów wyrosło tylko w liście ,ciekawe jak w tym roku będzie ..
- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Janeczko.......ja wrzosy przycięłam, kilka niestety mimo lekkiej zimy wypadło.
. Widzę rządek lawendowy. Też tak bym chciała tylko czy potrafię z jednej rozmnożyć aż tyle bo nigdy nie rozmnażałam.
U mnie także zimno i za wiele nie kwitnie, tylko ciemierniki dają największy popis. 

- pestka
- Od: 1 gru 2008, o 21:09
Witaj cieszę się że do mnie zaglądasz chociaż u mnie to nie tyle jak u ciebie tych roślinek. ja mam sporo niebieskiego przetacznika
zauważyłam że masz czerwonego przetacznika we wcześniejszych wątkach. Wysiałam swojego goździka
taki łaciaty czerwień z białym ale za to zimujący aby mi nie padł dopiero wychodzi w weekend
ma być u mnie 15 stopni a jutro 17 stopni nie wierzę.
tak naprawdę to dopiero zacznę coś robić na działce.
zauważyłam że masz czerwonego przetacznika we wcześniejszych wątkach. Wysiałam swojego goździka
taki łaciaty czerwień z białym ale za to zimujący aby mi nie padł dopiero wychodzi w weekend
ma być u mnie 15 stopni a jutro 17 stopni nie wierzę.
tak naprawdę to dopiero zacznę coś robić na działce.
Pestka zaprasza na swoją działkę: SPIS moich wątków Działka ROD pestki -rok 2016-2022 Kupię-sprzedam
- maniusika
Zeniu jak przycinam teraz na wiosnę to zdrewniałe gałązki wsadzam do ukorzeniacza i do doniczek,zawsze się trochę przyjmie .. W tym roku mam sporo siewek lawendy na skalniaku bo nie ścinałam kwiatostanów i mi się rozsiały.. Mam zamiar obsadzić nimi różanki .. Wczoraj było zimni i wietrzno więc nic nie robiłam w ogrodzie ale dzisiaj już słonko dogrzewa to pójdę dokończyć sprzątanie po zimie .. Na parapecie ładnie powschodziły dalie i zatrwian reszta jeszcze nie wschodzi i dobrze bo jest za zimno aby to wynieść do szklarni ....

W ogrodzie już żonkile mają pąki , ładnie również wschodzą byliny a krzewy mimo zimna zaczynają wypuszczać listki .. Jak skończę sprzątanie to pewnie znowu od początku trzeba będzie pielić ogród aby tylko pogoda była piękna ..

W ogrodzie już żonkile mają pąki , ładnie również wschodzą byliny a krzewy mimo zimna zaczynają wypuszczać listki .. Jak skończę sprzątanie to pewnie znowu od początku trzeba będzie pielić ogród aby tylko pogoda była piękna ..