Ogród Marty cz. VII

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Marty cz. VII

Post »

Marto, 30 sztuk ;:oj przyznaj, kogo zaprzęgłaś do sadzenia ;:224 :lol: Ja miałam 5 do wsadzenia i 2 do zmiany miejscówki i wystarczyło mi na całe popołudnie ;:131
Pocieszyłaś mnie z tymi ostróżkami. Z moich zeszłorocznych nasadzeń wyszły tylko pojedyncze łodyżki i już sobie myślałam ile to jeszcze będę musiała czekać na bujne kwitnienie ;:173 Dobrze, że szybko się rozrastają ;:108
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Martusiu śledzę Twój wątek w miarę regularnie, ale w zimowym marazmie tkwiłam i tak sobie nieraz myślałam, jakby tak każdy czekał na gotowe, to forum by nie istniało, ;:306 więc dobrze, że nie wszyscy przysnęli na zimę.
Ubiegła wiosna upłynęła Ci pod znakiem piwonii, a obecna róż i nie rozdrabniasz się w tych nasadzeniach, tylko wszystko w wielkiej ilości. Podziwiam Cię bardzo i gratuluję. ;:180 Sadzonki róż przepiękne. ;:138 Spokojnej nocy. ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Martusiu,ja też uwielbiam aniołki i zawsze jakiś nowy przybywa raz w roku i znowu spogląda spod kwiatuszków. :uszy

Marysiu,cieszę się ,że dobrzejesz,musisz jeszcze na chwilę uważać na siebie ,a ja sadziłam dzisiaj twardo ,nawet zdążyłam porządnie podlać ,bo Bogdan wymyślił,że podepnie mi wąż i puści troszkę wodę i niech się samo podlewa ,ja tylko wąż co jakiś czas przesuwałam i zrobione ,pozdrawiam i buziaczki gorące dla Ciebie ;:196

Sabinko,pięknie wyglądasz ,tak się cieszę,że można na Ciebie popatrzyć,wszystko sama zasadziłam od 14-17 ,nawóz gołębi już wywietrzały poszedł na spód dziur ,potem ziemia z worków,potem róże obsypane obdeptane ,wszystko wyrównane ,dzisiaj obsadziłam 1 rabatę ,a mam takich obsadzić 5 ,jak przyjadą następne róże,ostróżki mają dużo czasu do kwitnienia i wtedy sie rozrastają ,oczywiście muszą mieć warunki,ziemię lekką przepuszczalną i muszą być dożywione,żeby miały siłę do kwitnienia,pozdrawiam ;:168

Tereniu,witaj ,a może trzeba sie zmienić i następnej zimy nie przespać ;:306 ale ty pamiętasz poprzednią wiosnę piwoniową ,nawet ja zapomniałam,teraz jest różana ,sadzonki przyszły piękne ,żeby tylko tak ładnie rosły i dały taki popis jaki bym marzyła,pozdrawiam i buziaczki ;:196

Przed domem zrobiłam totalną rewolucję ,na razie jest brzydko,ale pokażę tą dzisiejszą nasadzoną rabatkę ,dużo jeszcze pracy czeka mnie w tym przedogródku,ale myślę ,że podołam ze wszystkim
Obrazek
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Martusiu piękna różana rabata, naprawdę. ;:138 Widzę, że duże odstępy zrobiłaś, będą miały się gdzie rozrastać.
Tworzenie rabat piwoniowych jak najbardziej pamiętam. Za Twoim przykładem zamówiłam 13 piwonii, tylko nie wiem, czy będą takie dorodne, jak Twoje. :)
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Nie wiem dlaczego ;:185 ale ja tego zdjęcia nie widzę ani tu ani jak klikam w programie ;:145 ;:4
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

No właśnie, napracowałaś się Martusiu, a ja nie widzę co zrobiłaś i jak wygląda to dzieło, a na pewno pięknie, tyle róż ;:oj
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Martusiu ogrom pracy włożyłaś w różane rabatki ;:138
Tak jak poprzedniczki też nie mogę nic zobaczyć ;:145
Zamówiłam sobie czerwoną ostróżkę, ciekawe czy rzeczywiście taka będzie.
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Martuś poszalałaś a miałas chociaż jeszcze siłę dojść do łóżka czy padłaś w ogrodzie bo zdjęcie zablokowane .
Zdradz tajemnicę jakie cuda tam posadziłaś ja wczoraj przesadziłam trzy pomponelki na tył rabatki a z przodu pójdą dwie Queen of Sweden
Dziś piękne słoneczko więc owocnej pracy życzę
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Ula, przesadziła Pomponelki, a ja po niedzieli właśnie dostanę Pomponelki wraz z innymi różyczkami. Oby tylko posadzić, podlać i mieć przez chwilę spokój, czego i tobie Martusiu życzę.
W tych pęczkach to chyba jest po kilka sztuk róż, bo nie sądzę, aby jedna miała takie korzeniska ;:oj
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p
Od: 20 wrz 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A jakoś o białą różę trudno. :? Moje róże z Rozaria też miały korzeniska, bardzo dorodne były. A te kupione za grosze to już nie bardzo.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie,to jestem cała ja pospieszna i wyrywna ,ponieważ zrobiłam więcej zdjęć ,żeby coś wybrać i na koniec postanowiłam ,że skasuję te pozostałe,żeby nie zaśmiecać photobuketu i tak kasowałam na dobranoc,że zapomniałam które wstawiłam na forum i też skasowałam ;:306 ,zostawiłam jedno,ale nie to co trzeba ,więc zrobiłam dzisiaj od nowa.

Marysiu,nic nie możesz widzieć ,bo ja taka mądra usunęłam nie to co potrzeba ;:306

Iwonko,to wsadzone 24 róże po dwie z danej odmiany,zdjęcie za chwilę,pozdrawiam i życzę ciepełka ;:168 ;:3

Ewuniu,ja też zamówiłam czerwoną ostróżkę,straszną zrobiłam demolkę w przedogródku,ale jak zacznie rosnąc to myślę ,że jakoś będzie,jeszcze na koniec trawnik do wymiany,bo na razie to za dużo jeżdżę taczkami i jeszcze bardziej wszystko niszczę ,ale taka kolej rzeczy,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie ;:196

Ulciu,byłam taka zadowolona z siebie,że nawet nie opadłam z sił przez te emocje,ale na koniec skasowałam niechcący zdjęcie przez moje zakręcenie.posadziłam wczoraj:

Larissa
Ballade
Sangerhauser Jubilaumsrose
Maria Teresa
Heidi Klum
Baillande
Aphrodyta
Amulet
Leonardo da Vinci
Pastella
Tip-Top inaczej Schackenborg Castle
Garden of Roses
to wszystko x2

zostało do posadzenia w innym miejscu
My Girl
Lions Rose
Grafin von Hardenberg
Gospel
Mme Boll
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To mój tragiczny jak na razie przedogródek ,ale myślę ,że będzie kiedyś piękne,po całkowitym remoncie ,myślę ,że dam radę

to pierwsze nasadzenia
Obrazek
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Witaj pracusiu.
Podziwiam szczerze. Wszystko zrobiłaś sama ;:138 .To tym bardziej. Efekty zapewne będą nieziemskie .Po dwie róże z gatunku to będą piękne okazy,tym bardziej,że przyszły Ci róże z dużymi korzeniami. ;:108 Jesteś niesamowita i tak trzymaj.
Piękny przedgródek Ci wyszedł. :wit ;:196
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Marto, będzie pięknie na pewno. Ile tam dałaś róż ;:oj
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Co też Ty Dziewczyno p..... jaki tragiczny toż to świetna, profesjonalna robota, jakoś tak mi się skojarzyło z naszymi plantami, jak robią porządki na wiosnę i sadzą kwiaty to też tak jest. Chciałabym mieć takie tragiczne rabaty, oj Marto Ty kokietko ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”