Garden of my dreams :)
- annodomini
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 sty 2008, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Garden of my dreams :)
Możesz opatentować przechowywanie dwumetrowego świerka w doniczce do wiosny, serio.
Wypowiadam się na FO, gdy mam o czymś jakiekolwiek pojęcie,
gdy go nie mam, proszę innych o radę.
Pozdrawiam Skrytopodczytywacz Adam
- Koleszko
- 500p

- Od: 14 wrz 2013, o 20:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marto Zobaczysz jak będzie sobie radził i stwierdzisz .Do jesieni będziesz widziała , chociaż tak na sto procent to zobaczysz na przyszłą wiosnę moim zdaniem .Pierwszy rok jest najcięższy .
Będą się ukorzeniały .Co do róży to niepokojące .Moje już puszczają .Gratuluję zakupu , ja jednak się ograniczam i będę kolekcjonował już markowe róże .Róży jest mnóstwo rodzai i nawet mój teren się kiedyś zapełni , więc wolę mieć perełki same .
Adamie Dzięki bardzo .
Planuję oczko zacząć kopać za kilka miesięcy .W kwietniu stodołę rozbieram i będzie one na miejscu stodoły .
Będzie to duże oczko 30 mkw .Zejdzie się na pewno ponad rok, bo własnymi siłami będzie kopane.Czemu bez koparki ? bo koparka mi zryje wszystko i ziemia będzie leżała na hałdach wszędzie .A samemu to pokopię kilka dni i potem powywożę to , mam dużo terenu do wyrównania .
Sama folia wyniesie z 1500 , ale marzenia trzeba realizować .Pozostałe materiały mam .
Który według Was projekt kształtu oczka jest najlepszy i dlaczego ? Może macie jakieś inne ciekawe kształty ? Dodam , że projekt numer 1 jest najprostszy do wykonania , folia będzie gruba i ciężko ją się układa .Lecz bardziej bym się skłaniał przy projekcie numer dwa i chyba takie oczko wykopię .Chciałbym sobie projekt w głowie zrobić .

Adamie Dzięki bardzo .
Planuję oczko zacząć kopać za kilka miesięcy .W kwietniu stodołę rozbieram i będzie one na miejscu stodoły .
Który według Was projekt kształtu oczka jest najlepszy i dlaczego ? Może macie jakieś inne ciekawe kształty ? Dodam , że projekt numer 1 jest najprostszy do wykonania , folia będzie gruba i ciężko ją się układa .Lecz bardziej bym się skłaniał przy projekcie numer dwa i chyba takie oczko wykopię .Chciałbym sobie projekt w głowie zrobić .

- Mariolcia1962
- 1000p

- Od: 25 wrz 2013, o 18:43
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pawle w/g mnie 3 jest fikuśny ,ale 1 łatwiejszy
.
Mój ogród na wsi
Pozdrawiam Mariola
Pozdrawiam Mariola
- dzika
- 500p

- Od: 17 lut 2012, o 21:43
To oczywiście jest kwestia gustu i tego, którą stroną ma być zwrócone do oglądacza. Ja zrobię u siebie coś na kształt nr 2. Nr 3 też może być bardzo ciekawie zaaranżowane jakby odwrócić je tym wgłębieniem do oglądającego. Wtedy wchodzisz między rośliny i robi to fajne wrażenie.
- mati1999
- 1000p

- Od: 3 maja 2013, o 13:17
Moim zdaniem to nr 3 jest najbardziej naturalny i wtapia się w tło a 1 sztucznie wygląda
Ja też jestem za wersją nr 3, ale gdybyś planował sobie mostek zrobić, to nr 2 też byłby niegłupi.
- Rozana
- 1000p

- Od: 20 wrz 2014, o 09:30
Mi najbardziej 3 podchodzi. 
- annodomini

Pawle, układanie folii, pod względem trudności, w każdym wariancie, jest takie same. Ubytki w materiale rosną od wzoru 1 do 3. Ale osobiście namawiam Cię na taki wariant: cieniutka folia, beton z siatką, i kamień polny na całości. Od dna do góry. Na wieki, za te same pieniądze. Efekt, wygląd i brak szukania dziur w folii...
- bejka1970

- Od: 23 sty 2012, o 18:50
Adamie a jakieś fotki poglądowe na wykonanie takiego oczka?
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród I
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- annodomini

Mam taki przykład w rodzinie. Sam dopiero będę robił w tym roku, po tym jak dzieci będące u nas w ogrodzie, zrobiły sobie "dzidy" i trenowały rzuty. Z folii zostało sito. Jak mam to kleić, to wolę poświęcić kilka dni i zrobić porządnie. Tym bardziej, że drobny kamień już zebrałem.
- garden11
- 1000p

- Od: 3 gru 2014, o 10:16
Projekt Mateusza to jak kleks wygląda haha, oj jak Ci tutaj pomysł podsuną to czapka z głowy haha kto to tylko w realu zrobi 
No Paweł,chyba nie ja-ja tutaj myślę,inni robią 
- Koleszko
- 500p

- Od: 14 wrz 2013, o 20:23
Mariolko Dziękuję za opinię .
Aniu 2 też mi najbardziej pasuje .U mnie bardziej podłużne jest miejsce , ale próbuję rozważyć każdą opcję .
Dziękuję za opinię .
Mati Dzięki za opinię .
Kasiu Tak masz rację .Mostek to ciekawa opcja tylko myślę , że by zabrał dużo miejsca ... i by podzielił tak jakby oczko, a ja raczej tego nie chciałbym .
Dzięki za opinię .
Mateuszu Pomysł jest na pewno ciekawy i do wykonania , lecz musiałbym mieć z hektar pola na to .
Powiem Ci że taką wyspę ma pewien gościu , a na niej domek/ altanka ze wszystkimi wygodami za kilkadziesiąt tysięcy złotych ...
naokoło fosa i most .
Marto Fajny avek .
Nie poznałem .
Dziękuję za opinię .
Adamie Opcja którą podałeś jest bardzo bardzo ciekawa .Na pewno lepsza niż folią , z którą w niektórych miejscach może być problem z zamaskowaniem jej .Tylko jest jedno zasadnicze pytanie ... Nie będzie cieknąć po jakimś czasie ? do cementu uni grunt jak do szamba ? Różne są opinie na ten temat .Kiedyś się zagłębiałem i w temat kanałów samochodowych , ludzie dawali folię i cement - woda nadal wchodziła do środka ... Myślę , że to by nawet miej wyszło kaski .
Ewo jakby ktoś miał worek pieniędzy to by mógł coś takiego zrobić .
Aniu 2 też mi najbardziej pasuje .U mnie bardziej podłużne jest miejsce , ale próbuję rozważyć każdą opcję .
Mati Dzięki za opinię .
Kasiu Tak masz rację .Mostek to ciekawa opcja tylko myślę , że by zabrał dużo miejsca ... i by podzielił tak jakby oczko, a ja raczej tego nie chciałbym .
Mateuszu Pomysł jest na pewno ciekawy i do wykonania , lecz musiałbym mieć z hektar pola na to .
Marto Fajny avek .
Adamie Opcja którą podałeś jest bardzo bardzo ciekawa .Na pewno lepsza niż folią , z którą w niektórych miejscach może być problem z zamaskowaniem jej .Tylko jest jedno zasadnicze pytanie ... Nie będzie cieknąć po jakimś czasie ? do cementu uni grunt jak do szamba ? Różne są opinie na ten temat .Kiedyś się zagłębiałem i w temat kanałów samochodowych , ludzie dawali folię i cement - woda nadal wchodziła do środka ... Myślę , że to by nawet miej wyszło kaski .
Ewo jakby ktoś miał worek pieniędzy to by mógł coś takiego zrobić .
Z tego co wiem to masz pola dość,chcesz to sobie nawet wyspę rób