Athshe- ogród Agnieszki w kujawsko-pomorskim
- cyma2704
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Athshe- ogród Agnieszki w kujawsko-pomorskim
Odpoczywaj spokojnie.
Wierzba przyjmuje się z każdego patyka. Moja siostra użyła palika wierzbowego do podparcia jakiejś rośliny i ukorzenił się, choć był ścięty kilka dni wcześniej. Dzieciaki będą mieć frajdę. 
-
Pashmina2006

- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Taka wierzba była moim dziecięcym marzeniem. Gdy huśtałam się na gruszce, wyobrażałam właśnie sobie taką wierzbę. Wspaniały pomysł dla Twoich dzieci. Tylko czy ona zdąży urosnąć? 
- Malgolinka

- Od: 28 kwie 2010, o 14:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zaległości nadrobiłam, odwaliłaś kawał roboty w zeszłym sezonie
Co do pieska to musisz się uzbroić w cierpliwość, moja broiła tak do 1,5 roku ( też owczarek )
Szkudziła strasznie, wyciągała kwiaty z donic, hortensje z ziemi....
Karciłam ją za każdym razem, teraz mam już spokój, jak wchodzi mi na rabaty to wyzywam i jakoś roślinki żyją...
Co do pieska to musisz się uzbroić w cierpliwość, moja broiła tak do 1,5 roku ( też owczarek )
Szkudziła strasznie, wyciągała kwiaty z donic, hortensje z ziemi....
Karciłam ją za każdym razem, teraz mam już spokój, jak wchodzi mi na rabaty to wyzywam i jakoś roślinki żyją...
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
pozdrawiam Małgośka
-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Poproszę o fotkę wianka

Ja nazbierałam wydmuszki...jeszcze tylko kilka kur oskubię i mogę już działać w temacie wianka wielkanocnego. Tylko problem. ....przecież wszystkie kury sąsiada Pepsi moja pożarła w grudniu.
Ja nazbierałam wydmuszki...jeszcze tylko kilka kur oskubię i mogę już działać w temacie wianka wielkanocnego. Tylko problem. ....przecież wszystkie kury sąsiada Pepsi moja pożarła w grudniu.
Tak w sumie, to na tych zdjęciach niewiele widac... tylko ziemia i ziemia...

Może tu lepiej widac - zrobliśmy cztery płaskie tarasy - po obu stronach jest miejsce, zeby wejśc, po stronie bliżej domu jest na tyle łagodni, że da się tam wjechac taczką, czy jakimś małym ciągniczkiem.

i widok z przodu - prawie jak kopalnia odkrywkowa

no i jeszcze substancje wzbogacające glebę ogrodową:

Aniu, Małgosiu - wy z mojej okolicy jesteście - wiecie, gdzie da się wypożyczyc glebogryzarkę spalinową, czy coś, co by mi tę ziemię spulchniło, wyrównało po robocie, żeby za chwilę trawnik posiac - poratujcie, bo ja najbliższą wypożyczalnię znalazłam w Iławie.
Małgosiu - Pepsi sprawiła, że wianków w tym roku nie będzie
:) A ja będę plotła chyba dziś po południu - wczoraj nie dałam rady po pracy - niby tylko "kierownik" - nadzorca koparki, ale padłam wieczorem jak kawka.
Małgolinko - pocieszasz mnie - jest nadzieja, że jeszcze tylko rok...
Madziu - wierzę, że urośnie - pod warunkiem, że już ją wsadzę - oparłam ją w piątek o ciężarówkę i.... kierowca zapomniał ją zapakowac!
Soniu - tewój post sprawia, że skoro wierzba nie dojechała, to obetnę sobie kawał najdłuższy jaki mi się zmieści do samochodu i wsadzę taki łysy pień!

Może tu lepiej widac - zrobliśmy cztery płaskie tarasy - po obu stronach jest miejsce, zeby wejśc, po stronie bliżej domu jest na tyle łagodni, że da się tam wjechac taczką, czy jakimś małym ciągniczkiem.

i widok z przodu - prawie jak kopalnia odkrywkowa

no i jeszcze substancje wzbogacające glebę ogrodową:

Aniu, Małgosiu - wy z mojej okolicy jesteście - wiecie, gdzie da się wypożyczyc glebogryzarkę spalinową, czy coś, co by mi tę ziemię spulchniło, wyrównało po robocie, żeby za chwilę trawnik posiac - poratujcie, bo ja najbliższą wypożyczalnię znalazłam w Iławie.
Małgosiu - Pepsi sprawiła, że wianków w tym roku nie będzie
Małgolinko - pocieszasz mnie - jest nadzieja, że jeszcze tylko rok...
Madziu - wierzę, że urośnie - pod warunkiem, że już ją wsadzę - oparłam ją w piątek o ciężarówkę i.... kierowca zapomniał ją zapakowac!
Soniu - tewój post sprawia, że skoro wierzba nie dojechała, to obetnę sobie kawał najdłuższy jaki mi się zmieści do samochodu i wsadzę taki łysy pień!
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
- Madziagos
- -Moderator Forum-.

- Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Nie pozostaje nic innego, jak powiedzieć: ale masz kupę terenu do obsadzania 
Ale masz teraz możliwości,zazdroszczę 
- Malgolinka

- Od: 28 kwie 2010, o 14:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj, niestety z glebogryzarką nie pomogę,
teren wydaje się ogromny
, będziesz miała co robić 
teren wydaje się ogromny
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
pozdrawiam Małgośka
-
Pashmina2006

- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Aguś ale możesz teraz szaleć. Terenu że hho
. Ile tam potencjału
. Nie zazdroszczę ogarniania.
- cyma2704

Ogród świetnie wygląda, jak są tak zróżnicowane poziomy. Będzie pięknie, przestrzeń niesamowita. 
- anym

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Aga gratuluje
nie będziesz żałować 
- chalaputkowo
- 1000p

- Od: 16 cze 2014, o 18:59
Aga -Twój pomysł z zakupem sąsiedniej działki rewelka i gratuluję wytrwałości , zazdraszczam Ci bardzo
, za mną też działeczka do kupienia kusi oj kusi ale funduszy brak
, w totka jakoś wygrać nie mogę 
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Chalaputku - jak to w jedym z moich ulubionych filmów mówili - kasa się zawsze jakoś da zorganizowac.
Ja nadal nie czuję wiosny - ogród mordowany przez psa, strach to pisac, ale strat coraz mniej. My w weekend z glebogryzaką - znaleźliśmy wypożyczalnię u siebie - za weekend 120zł, czyli da się przeżyc - zrobiliśmy dwa górne poziomy - te najmniejsze. Myślę, że jeszcze dwa tygodnie i skończymy. I chcę tam wysiac coś na zielony nawóz, żeby w maju znowu przemielic i znowu wysiac i znowu przemielic i znowu wysiac i tak do jesieni, a jesienią trawnik.
A w przyszłym tygodniu będę kopała od koleżanki maliny i jeżynę bezkolcową - już na nową działkę
Idę szyc - dziś dzień bez podwórka - mam mocne postanowienie uszycia pokrowca na maszynę do szycia - bo jak już pogoda dopisze to nie będzie czasu na szycie, tylko na ogród
Ja nadal nie czuję wiosny - ogród mordowany przez psa, strach to pisac, ale strat coraz mniej. My w weekend z glebogryzaką - znaleźliśmy wypożyczalnię u siebie - za weekend 120zł, czyli da się przeżyc - zrobiliśmy dwa górne poziomy - te najmniejsze. Myślę, że jeszcze dwa tygodnie i skończymy. I chcę tam wysiac coś na zielony nawóz, żeby w maju znowu przemielic i znowu wysiac i znowu przemielic i znowu wysiac i tak do jesieni, a jesienią trawnik.
A w przyszłym tygodniu będę kopała od koleżanki maliny i jeżynę bezkolcową - już na nową działkę
Idę szyc - dziś dzień bez podwórka - mam mocne postanowienie uszycia pokrowca na maszynę do szycia - bo jak już pogoda dopisze to nie będzie czasu na szycie, tylko na ogród
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
- cyma2704

Pracowity weekend,
ale jak już się zagospodaruje i to i pięknie, i pożytecznie będzie.