Słoneczne rabaty

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Słoneczne rabaty

Post »

Fajna historyjka z kociakami,Twoja teściowa ma dobre serduszko ;:108
Sabinko od Ewci dostanę róże trochę później,bo ja zamawiałam u niej różę z Agel Acropolis,a one jeszcze nie dojechały.
Zapowiada się ładny dzień ;:3
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Sabinko moja Kochana i do mnie jadą róże i też będę sadzić w sobotę. ;:224 I mnie ten śnieg nie na rękę. :oops: Kajam się więc nisko. ;:180 Wybacz o Pani, że śmiałam o śniegu wspomnieć. ;:124
;:196 ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Dziewczyny śnieg w niczym nie przeszkadza,byleby mrozu nie było ;:108
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Rozczuliła i rozbawia mnie Twoja opowieść o kotach. Może i swoim daruje to budzenie chwile po czwartej...
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Sabinko, mój kicior też przygarnięty wychudzony i strasznie chory, długo był nieufny. Rok chyba nie dawał się do końca oswoić, a żeby do weterynarza zabrać to był dla niego szok. A teraz przytulas taki, że głowa mała.
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
Nastia
200p
200p
Od: 17 lis 2012, o 11:52

Post »

Lubie jak takie kocie historie mają szczęśliwe zakończenie ;) sama też mam cztery kotki na wsi i wiem, że potrafią być utrapieniem w ogrodzie, bo przecież to ich ulubiona miejscówa na wygrzewanie się w słońcu - zaraz po parapetach ;:223 ale są takie słodkie i jak ich tu nie kochać ;:224
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Sabinko dzięki za instrukcję siania werbeny. ;:196 Czekamy na nią cierpliwie. Nie mogę mieć kotów, ale wychowywałam się z dwoma przytulaskami. ;:215
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Witajcie :wit
Myślałam, że dzisiaj jakoś wcześniej uda mi się wstawić nowy post, ale zanim przygotowałam zdjęcia, wyeksportowałam na serwer. Później pozaglądałam do znajomych ogrodów i ani się nie obejrzałam znowu jedenasta :roll: A dzisiaj się działo. Rano przyszły róże. Jak zwykle piękne, z porządnie rozbudowanym systemem korzeniowym. Jak to dobrze, że są szkółki na których można polegać ;:108 Do wieczora wszystkie były już posadzone i skupiały całą swoją energię na wytwarzaniu liści ;:183 W międzyczasie zrobiłam oprysk z miedzianu i rozgarnęłam kopczyki. Większość róż pięknie odbija i wypuszcza czerwone pączki. Najgorzej wygląda Gloria Dei. Mimo okrycia przemarzła praktycznie do kopczyka ;:223 Coś mi się wydaje, że dokupię drugi egzemplarz w OBI i dosadzę obok :roll: Może wtedy doczekam się ładnego krzaczka :twisted: Ogarnęłam też malinowe szaleństwo i grządkę z truskawkami.. byle do czerwca 8-)

Alu, moje koty to wzbudzają taki mix uczuciowy ;:306 Czasem są najsłodszymi stworzeniami na świecie, a czasem, jak akurat rozdrapują rabatę, mam wrażenie że jak dorwę to uduszę..
Annes, nie wiedziałam, że można zamawiać róże, których oficjalnie nie ma ;:224 Jakoś nie wierzę w ten śnieg.. Wypieram takie informacje.
Aneczka, moje różyce już posadzone :tan Cieszę się jak dziecko na Gwiazdkę :;230
Renatko, czy ty wiesz co koty z okolicy wyczyniają pod moimi oknami :shock: Koncerty, ballady miłosne i długie umizgi..
Zuza, nasze kociaki były dokładnie takie same ;:108 Teraz z wdzięczności znoszą mi pod okna i drzwi upolowane sroki ;:oj
Nastia, nie wiem jak to działa, ale koty mają szósty zmysł, który prowadzi ich tyłki na miejsca, które najbardziej chcemy ochronić :;230 Taka ich uroda i czasem łatwiej się do tego przyzwyczaić niż tracić nerwy..
Sonia, ;:196 mam tylko nadzieję, że od tego roku będzie wysiewała się sama ;:224

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miodunka zaczyna pokazywać kolorki.

Obrazek

Przezimowały moje ostróżki..

Obrazek

I pierwszy tulipek na rabatach

Obrazek

Sasanki.. urocze i mięciuśkie

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Skoro podobał się wam Rudzio to teraz do kompletu dokładam jego siostrę Kiziulę

Obrazek

Tadam. Werbena. Widać 5 sztuk, które wyszły jako pierwsze i miniaturkowe przedszkole ;:108

Obrazek

I przesyłka od Ewy. Prawda, że ładne ;:108 A Pastella i Pomponella mają ogromniaste liście..

Obrazek
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

nifredil pisze:
I przesyłka od Ewy. Prawda, że ładne ;:108 A Pastella i Pomponella mają ogromniaste liście..

Obrazek
Sabinko!!! Ładna to Ty jesteś kobieto! Piękny avatarek!!!! ;:180

Ale dorodne różyczki! ;:oj I ja czekam z niecierpliwością. ;:65
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2012, o 10:36

Post »

Sabinko śliczne roślinki pokazujesz ale widzę,że z Ciebie najładniejszy kwiatek ;:138
Z kotami w pełni Cię rozumiem bo po przebojach z kotką Teściowej myślałam,że przestanę je lubić ale kiedy dzieciaki przyniosły takiego zabiedzonego rudzielca w kartonie to wszyscy go pokochali i nie wyobrażamy sobie życia bez naszego Klakierka ;:167
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewczyny ;:196 , nie mam dzisiaj nowych zdjęć, bo miałam trochę zaległych obowiązków i wizytę kontrolną u lekarza.. i tak sobie myślę: a co..wstawię nowy avatarek ;:183 Niech będzie, że dołączę do grona ujawniających się ;:224
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja tam lubię widzieć z kim rozmawiam. ;:131
Tylko teraz musisz uważać, bo znacznie chętniej będę do Ciebie te walizki pakować. :wink:
Idę posiać raz jeszcze werbenę i agastache. :D
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p
Od: 20 wrz 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Super że się ujawnilas. Tylko w tym avatarku zbyt małe zdjęcie można wstawić.
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aneczka ;:306 Jesteś niemożliwa :lol: Pakuj te walizki..tyko pamiętaj w szkółkach pozmieniać dane do wysyłki ;:183 ;:183
Dzisiaj zauważyłam, że rusza "twój" bodziszek. Teraz będzie można go podzielić z czystym sumieniem i nie będę się martwiła czy dostałaś żywą sadzonkę czy tylko zeszłoroczne suszki ;:108 Jeśli pogoda pozwoli to w poniedziałek go wpakuję w pudło i prześle do ciebie :)
Rozana, wiedzieli co robią ustawiając tak małą rozdzielczość, niby wiesz z kim masz do czynienia, ale pryszczy na zdjęciu już nie dostrzeżesz :;230
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p
Od: 20 wrz 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nie jest tak źle. ;-)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”